Skip to main content

Film în Sat, festivalul lansat de actorul Toma Cuzin, va avea o nouă ediţie. Unde va avea loc şi ce filme vor fi proiectate

 
Film în Sat, festivalul lansat de actorul Toma Cuzin, va avea o nouă ediţie. Unde va avea loc şi ce filme vor fi proiectate

Film în Sat, festivalul de artă din mediul rural, lansat de actorul Toma Cuzin (cel care îl interpretează pe Firicel în serialul Las Fierbinţi), revine cu cea de-a treia ediţie. Ce filme vor fi proiectate? Unde va avea loc?

Publicitate

Festivalul de artă Film în Sat revine cu o nouă ediţie de proiecţii de filme româneşti şi întâlniri cu echipele acestora, concerte, spectacole de teatru şi ateliere de creaţie, toate cu acces gratuit, notează news.ro.

Localitatea în care debutează Film în Sat este Răşinari, în judeţul Sibiu, iar această ediţie va avea loc între 28 şi 30 iunie. După Răşinari, alte localităţi din ţară se vor regăsi pe lista de evenimente a festivalului de artă.

Ce filme vor fi proiectate?

  • Vineri, 28 iunie - „Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu
  • Sâmbătă, 29 iunie „Visul”, în regia lui Cătălin Saizescu

Programul va fi completat şi de o selecţie de scurtmetraje româneşti. Pe scenă vor urca The Groovy Bastards, iar DJ Vasile va susţine un jam session cu invitaţi.

Festivalul va fi închis de spectacolul „Emigranţii”, al Teatrului Mic din Bucureşti, pe un text de Sławomir Mrożek, în regia lui Claudiu Istodor, cu Cuzin Toma şi Tudor Istodor.

De asemeneam tot sâmbătă, în prima parte a zilei, vor avea loc ateliere menite să contribuie la dezvoltarea creativităţii tinerilor şi adulţilor din mediul rural prin artă, de la pictură la broderie.

VIDEO. Toma Cuzin, în studioul Paginademedia

Prima ediţie a festivalului a avut loc în Petişani (Gorj). Evenimentul a fost reluat anul trecut, după ce a fost întrerupt din cauza pandemiei

După prima ediţie, care a avut loc la Peştişani (Gorj) şi Dolhasca (Suceava) în 2022, la care au participat peste 7.000 de persoane, Film în Sat a revenit în 2023 cu 4 ediţii, la Islaz (Teleorman), Cernăteşti (Dolj), Peştişani (Gorj) şi Murighiol (Tulcea), aducând filmul şi alte forme ale artei în faţa unui public de peste 15.000 de persoane.

Cuzin Toma, iniţiatorul festivalului:

„«Dacă eu pot, poţi şi tu» nu este un motto, este un fapt. O spun cu toată convingerea. Cultura m-a ajutat să-mi asum şi să-mi depăşesc condiţia.

Proiectul «Film în Sat» vine cu o şansă uriaşă pentru foarte mulţi copii şi tineri din mediul rural: accesul la cultură".

Proiectul este organizat de Asociaţia Culturală „Cuzin Toma - Dacă eu pot, poţi şi tu”.

Citeşte şi: Toma Cuzin: „Firicel din Las Fierbinţi sunt eu, acum 30 de ani, fără cultură”. Cum a trecut de la miner la balerin şi apoi la actor. Anul acesta reia festivalul de film din satul natal

Citeşte şi: VIDEO. Toma Cuzin: „Acum 12 ani, când am început Las Fierbinţi, am fost chemat la un film în Anglia, la care am renunţat. Am avut intuiţie”

Programul complet al evenimentelor de la Răşinari este disponibil pe https://filminsat.ro/.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus