Skip to main content

Filmul Singur Acasă va fi proiectat la Sala Palatului, acompaniat live de Orchestra Naţională Radio

 
Filmul Singur Acasă va fi proiectat la Sala Palatului, acompaniat live de Orchestra Naţională Radio

Singur acasă, unul dintre cele mai urmărite filme de Crăciun din România, dar şi din lume, se poate vedea la începutul lunii decembrie, într-un format inedit. 

Publicitate

Sub conceptul Home Alone In Concert, filmul va putea fi vizionat pe 1 decembrie la Sala Palatului din Capitală, fiind acompaniat de partitura renumitului compozitor american John Williams, interpretată live, pe fundalul proiecţiei, de Orchestra Naţională Radio, cu participarea Corului Academic Radio, sub bagheta dirijorului Stefan Geiger.

Cu alte cuvinte, spectactorii prezenţi la Sala Palatului se vor bucura atât de aventurile lui Kevin, pe un ecran special amplasat, cât şi de muzica din film care va fi intepretată live, în faţa audienţei.

Biletele la eveniment pornesc de la 169 de lei.

John Williams a compus muzica şi pentru Star Wars, Jurassic Park şi Indiana Jones

Cu o carieră de peste şase decenii, John Williams este unul dintre cei mai realizaţi şi de succes compozitori pentru film şi scenă din lume. Williams a compus muzica pentru mai mult de o sută de filme, inclusiv toate cele nouă filme Star Wars, primele trei filme Harry Potter, Schindler’s List, E.T., Jaws, Jurassic Park, Saving Private Ryan, Lincoln, Close Encounters of the Third Kind, Superman şi Indiana Jones. A obţinut cinci premii Oscar şi nu mai puţin de 54 de nominalizări la Oscar, şapte premii ale Academiei Britanice, 25 de premii Grammy, patru Globuri de Aur şi cinci premii Emmy.

De când a apărut Home Alone, filmul a ocupat un loc unic în inimile unui public foarte larg. Regizorul Chris Columbus a venit cu o abordare unică, proaspătă şi inocentă, iar filmul a devenit, pe bună dreptate, o tradiţie în perioada sărbătorilor de iarnă.

Singur acasă, audienţe-record

În Singur acasă, lansat pe 10 noiembrie 1990 la Chicago, în SUA, actorul american Macaulay Culkin îl interpretează pe Kevin McCallister, un băieţel de opt ani care, după ce este lăsat din greşeală acasă, trebuie să-şi apere locuinţa de doi hoţi neîndemânatici.

Plin de umor şi căldură, Singur acasă, este o poveste de Crăciun care aduce bucurie întregii familii. Conform audienţelor publice ale televiziunilor care difuzează în fiecare an filmul, peste două milioane de români se uită în luna decembrie la Singur acasă şi Singur acasă: Pierdut în New York, ambele avându-l în distribuţie pe Macaulay Culkin.

Singur acasă se numără printre cele 25 de filme incluse anul trecut în Registrul Naţional de Film al SUA de către Biblioteca Congresului American. Pe aceeaşi listă prestigioasă au mai fos incluse 12 years slave, The Nightmare Before Christmas şi Terminator 2: Judgment Day. Filmul, scris şi produs de John Hughes, şi regizat de Chris Columbus a fost nominalizat la două premii Oscar şi la două Globuri de Aur.

Seria de filme este difuzată în România de Pro TV şi aduce an de an cifre-record. Home Alone 2 a avut peste 2,3 milioane de telespectatori la nivel naţional. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus