Skip to main content

VIDEO. Florin Dumitrescu, după prima zi de filmare la MasterChef: „Am evitat să mă uit în spatele camerelor. Majoritatea plângeau de emoţie”

 
Florin Dumitrescu şi Petrişor Obae
Florin Dumitrescu şi Petrişor Obae

VIDEO. „Mi s-a întâmplat astăzi când am ajuns în situaţia de a vedea concurenţii în faţa noastră, să evit să mă uit în spatele camerelor pentru că majoritatea plângeau de emoţie. Era un moment cu atâta încărcătură, încât ar trebui să-mi întorc privirea doar către concurenţi”, povesteşte chef Florin Dumitrescu, într-un interviu video pentru Paginademedia.ro. 

Publicitate

Prima zi de filmări pentru cei trei masterchefi a fost emoţionantă. Pagina de media a fost pe platourile de filmare şi vine cu câteva detalii din culise.

Luni, pe 1 iulie, a fost prima zi de filmare a noului sezon MasterChef cu noii bucătari Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu.

Cei trei masterchefi au revenit la Pro TV, după 10 ani la Antena 1. Cunoscuţii chefi au fost juraţi la MasterChef timp de trei sezoane, în perioada 2012-1014.

Emisiunea culinară Master Chef se pregăteşte pentru cel de-al nouălea sezon, care va fi difuzat în această toamnă la Pro TV.

Ce spune Florin Dumitrescu despre MasterChef de atunci şi Masterchef de acum?

„Noi trebuie să fim cum am fost întotdeauna, naturali şi sinceri. Noi nu ştim, n-o să putem vreodată, nu avem pregătirea necesară să jucăm teatru. Şi atunci noi mai mult decât să fim noi naturali, noi sinceri şi poate de data asta să lăsăm şi emoţia să iasă la suprafaţă, pentru că noi n-am avut niciodată treaba asta, să lăsăm emoţia, să o scoatem la suprafaţă", spune actualul MasterChef.

Despre prima zi de filmare?

Florin Dumitrescu: „Mi s-a întâmplat astăzi când am ajuns în situaţia de a vedea concurenţii în faţa noastră, să evit să mă uit în spatele camerelor pentru că majoritatea plângeau de emoţie. Era un moment cu atâta încărcătură, încât ar trebui să-mi întorc privirea doar către concurenţi.

Ce s-a întâmplat astăzi a fost magic, pentru că aşa cum şi echipa de producţie şi noi am avut această curiozitate, oare va fi bine? Şi în momentul în care am am ieşit acolo, echipa de producţie a fost foarte încântată, noi am fost foarte încântaţi, cei care filmau au fost foarte încântaţi, concurenţii toţi foarte emoţionaţi şi ne-am dat seama că s-a întâmplat un moment magic şi sincer.

Şi dacă noi ne-am cenzura toată povestea asta, nu am fi nimic altceva decât nişte roboţi. Şi noi nu suntem roboţi.”

Despre relaţia cu Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu?

Florin Dumitrescu: La început, când aveam 24 de ani, faptul că aveam în stânga şi în dreapta doi bucătari uriaşi, pe mine m-a ajutat foarte mult să cresc mai mult şi mai repede. Trebuia să ţin ritmul cu ei şi pe lângă asta aveam şi ambiţia să-i depăşesc. Şi eu cred că am şi făcut-o de mult timp.

Dincolo de clinciurile astea prieteneşti dintre noi, complexul vârstei la mine a fost mai mereu şi asta pentru că s-au întâmplat toate lucrurile foarte repede în viaţa mea, cam toate. Şi atunci, la început, vârsta, da, a fost un complex. 

Ce vor face ca să atragă publicul?

Florin Dumitrescu: „Să ştii că eu nu mă pricep la televiziune. Am zis-o dintotdeauna. Eu nu sunt un om de televiziune, pentru că eu nu ştiu să fac televiziune. Eu nu ştiu care sunt sforile pe care trebuie să le tragi ca să se întâmple succesul. Eu nu cunosc asta. Eu sunt bucătar.

Eu ştiu ce sfori am eu de tras ca să pot să am succes în meseria mea. Dar suntem înconjuraţi doar de oameni profesionişti, cei mai buni din domeniu probabil, dacă nu chiar sigur, având în vedere cifrele pe care le au. Şi atunci ne lăsăm cumva conduşi de profesionalismul lor, combinat cu sinceritatea şi naturaleţea noastră.

Şi, bineînţeles, relaţia naturală dintre noi trei, care e organică până la urmă. Eu, personal, nu ştiu ce am de făcut ca să fie mai bine, pentru că n-am ştiut asta niciodată. N-am cum să aflu azi.”

De ce să se uite lumea la MasterChef?

„Probabil pentru că foamea noastră de a cunoaşte poveştile oamenilor este mai mare decât a fost vreodată - venim după o pauză destul de mare din activitate, în care am început să dezvoltăm între noi o relaţie mai bună.”

„Sunt oameni care şi-au schimbat viaţa la MasterChef”

Florin Dumitrescu: „Noi trei avem ocazia să cunoaştem alţi oameni, o altă natură, să vedem feluri de mâncare pe bune şi să vedem cum putem să-l găsim pe următorul, hai să spunem, Alex Petricean (fost concurent MasterChef în primul sezon), pentru că MasterChef, în momentul în care a pornit, a oferit ceea ce alţii n-au oferit: o rampă de lansare reală. Oameni care şi-au schimbat viaţa cu totul.

Dumitrescu, despre povestea lui Petricean:

"Alex Petricean venea din publicitate şi a ajuns în 2021 să fie cel mai bun bucătar român şi nu de o revistă dată de noi între noi, aşa, şefii de sală, ci de o revistă internaţională. Îl avem pe Mihai Toader, care a fost concurent finalist. Nici el n-a câştigat şi astăzi are unul intre cele mai bune restaurante din oraş.

Alex Petricean are trei sau patru restaurante în oraş. O avem pe Andreea Moldovan, care a fost, na, ştim cu toţii când a fost eliminată, că fost ca la Campionatul Mondial din 94: toată lumea în balcoane că a plecat "casnica" şi are unul dintre cele mai de succes business-uri pe cofetărie.”

„Noi vrem să-l găsim acum pe următorul D'Artagnan (Alex Petricean), să îl găsim pe următorul Dexter - Bogdan Alexandrescu (...)”

„Adică sunt oameni care dacă au venit sinceri aici, au rămas în memoria colectivă şi prin meseria pe care au dobândit-o şi asta căutăm noi acum acum: să-l găsim pe următorul D'Artagnan (Alex Petricean), să îl găsim pe următorul Dexter (Bogdan Alexandrescu, fost participant MasterChef în sezonul 1), să-l găsim pe următorul corporatist care vrea să facă saltul şi să devină bucătar sau să devină mare chef, pentru că despre asta este vorba.

MasterChef schimbă viaţa unui om pe bune. Şi o să-l vezi astăzi aici cum se plantează o sămânţă, cum îl luăm ne uităm la el, vedem dacă are potenţial, îl ducem în bucătăria MasterChef, îl trecem prin toate etapele de tehnicalitate şi de dificultate şi îl ducem până în punctul în care să câştige trofeul, cei 75.000 euro şi peste 5 ani o să afli că el este cel mai bun bucătar român. Cine l-a dat? MasterChef. Vezi că sunt mulţi care au fost aşa în situaţia asta”, a mai spus Florin Dumitrescu în interviul acordat Paginademedia.ro.

VIDEO. Florin Dumitrescu, prima zi de filmare pentru MasterChef 2024

Citeşte şi: Din nou la TV. Gina Pistol, noua prezentatoare MasterChef de la Pro TV. „Revederea cu cei 3 chefi a fost exact aşa cum m-am aşteptat: ca o reîntâlnire cu prieteni dragi”


Citeşte şi: MasterChefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu se întorc „acasă” la Pro TV


Citeşte şi: Prima decizie definitivă în procesele Antena 1 - Chefi. Sorin Bontea câştigă definitiv una dintre cauze. Câţi bani trebuie să plătească Antena?


Citeşte şi: Anunţ-şoc la Antena 1. Toţi trei Chefii la Cuţite, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea ies din show

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus