Skip to main content

COMUNICAT. Asociaţia Imagineers for Impact organizează Forumul pentru Imunitate la dezinformare, primul eveniment din România ce reuneşte experţi internaţionali în combaterea dezinformării

 
Foto: Awargula | Dreamstime.com
Foto: Awargula | Dreamstime.com

COMUNICAT. Forumul pentru Imunitate la Dezinformare (#FID2025), primul eveniment din România dedicat combaterii dezinformării, va avea loc pe 14 aprilie la Hotelul Novotel din Bucureşti. 

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

FID2025 este prima iniţiativă din România ce are scopul să ajute reprezentanţii mediului de afaceri să identifice şi să combată dezinformările care afectează reputaţia organizaţiilor din România.

Evenimentul este organizat de Imagineers for Impact, o asociaţie non-guvernamentală creată în 2024 care îşi propune să crească gradul de rezilienţă şi educaţie pe subiecte de interes public şi se bucură de participarea unor experţi internaţionali în domeniul combaterii dezinformării.

Dezinformarea, un pericol global

Conform Raportului Global Risks 2025 realizat de Forumul Economic Mondial, dezinformarea reprezintă cel mai mare risc global pentru omenire pe termen scurt. Totodată, rapoartele europene arată că încrederea în instituţii şi în entităţile media în România a ajuns la cel mai scăzut nivel din istorie.

Aşadar, pericolul ca opinia publică să fie influenţată de campanii de dezinformare este acum mai mare ca niciodată, mai ales că informaţiile false se propagă mult mai repede şi pe o scară mai largă decât cele adevărate, afectând astfel reputaţia actorilor implicaţi, în special a celor care activează în mediul de afaceri.

Experţi europeni în combaterea dezinformării

În acest context, Forumul pentru Imunitate la Dezinformare (#FID2025) aduce la Bucureşti experţi de renume  la nivel internaţional şi local în combaterea fenomenelor asociate dezinformării:  cercetători în ecosistemul  Universităţii Cambridge, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Agenţiei Suedeze de Apărare Psihologică şi reprezentanţi ai unor think-tank-uri şi iniţiative private care au construit instrumente digitale de monitorizare şi măsurare a dezinformării în spaţiul public.

Printre experţii internaţionali prezenţi în cadrul #FID2025 se numără: Ioana Belu - Founder & Lead Scientific Supervisor la Cambridge Sustainability Policy Lab, Kata Balint,  DSA Case Handler la Comisia Europeană, Alexandra Stănciulescu, DSA Officer la Comisia Europeană, Andrea Liebman, Senior Analyst şi Spokesperson în cadrul Agenţiei Suedeze pentru Apărare Psihologică, Beth Lambert, Account Director la Logically, Agne Kaarlep, Managing Director of Advisory and Policy la Tremau, Łukasz Janulewicz, Senior Analyst în cadrul Institute for Strategic Dialogue.

De asemenea, la eveniment vor participa şi experţi locali şi reprezentanţi ai autorităţilor naţionale. Printre aceştia, se numără Gabriel Dinu, Director Adjunct în cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, Eliza Rogalski, Managing Partner şi Head of Corporate Reputation la Rogalski Damaschin, Ana Kusak, Partner Stratulat Albulescu şi Elena Stan, Counsel Stratulat Albulescu.

Ce este dezinformarea şi cum poate fi prevenită 

Evenimentul se adresează liderilor de companii, profesioniştilor din marketing şi comunicare, dar şi celor care lucrează în departamentele juridice. Cu toţii vor avea ocazia să descopere instrumente şi bune practici prin care să recunoască şi să prevină posibile acţiuni de dezinformare orientate împotriva reputaţiei unor organizaţii sau chiar a unor industrii, dar şi cum să atenueze efectele acestora.

Atât liderii de companii, cât şi specialiştii în marcomm şi juridic vor avea ocazia să exploreze riscurile reputaţionale asociate dezinformării, să acceseze instrumente esenţiale pentru gestionarea comunicării de criză generată de dezinformare şi să înveţe cum să protejeze organizaţia de potenţiale ameninţări. Evenimentul oferă, de asemenea, informaţii juridice valoroase pentru a naviga provocările legislative şi a proteja reputaţia companiei.

Agenda evenimentului va avea două sesiuni: o sesiune teoretică, cu prezentări şi dezbateri susţinute de experţii invitaţi, şi o sesiune practică, cu workshop-uri dedicate combaterii dezinformării la care participanţii la eveniment se pot înscrie. 

Forumul pentru Imunitate la Dezinformare este o iniţiativă a Imagineers for Impact, o organizaţie non-profit fondată în 2024 cu scopul de a crea o societate rezilientă şi comunităţi educate prin inspiraţie. Partenerii care susţin acest eveniment sunt Rogalski Damaschin – Truth Champion si ING Bank Romania, Evryo, Heidelberg Materials România în calitate de Truth Guardians. Biletele la eveniment pot fi achiziţionate aici.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la publicitate@paginademedia.ro


 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt