Skip to main content

MUTARE. George Zafiu, omul care a deschis emisia Europa FM, pleaca de la matinalul pe care il prezenta cu Vlad Petreanu si Luca Pastia si de la postul de radio. Ce va face?

 
MUTARE. George Zafiu, omul care a deschis emisia Europa FM, pleaca de la matinalul pe care il prezenta cu Vlad Petreanu si Luca Pastia si de la postul de radio. Ce va face?

Plecare importanta de la Europa FM. George Zafiu, unul dintre prezentatorii matinalului, "face o pauza de radio", dupa aproape 25 de ani la microfonul statiei. Zafiu a fost cel care a deschis emisia Europa FM, in anul 2000. Ce va face? Ce spune despre decizie?

Publicitate

Detalii, in continuare?

In ultimii 12 ani, George Zafiu a prezentat matinalul Desteptarea, alaturi de Vlad Petreanu si de Luca Pastia. De ce a plecat?

"Vine o zi cand te gandesti ca e mai bine sa nu te trezesti la 5 dimineata", a declarat George Zafiu pentru Paginademedia.ro. "Sunt motive personale", a adaugat el, dar nu a intrat in alte detalii.

Ce va face de acum inainte?

Principala activitate nu va fi una vizibila, spune Zafiu, care va continua sa fie prezent public pe online, dar si intr-o serie de evenimente muzicale.

George Zafiu: 

"Activitatea principala va fi sa imi ajut niste prieteni care au mai mult talent la business decat mine", spune el in gluma. "Ii voi ajuta pe zona de comunicare, dar nu va fi o pozitie vizibila."

"Singurele proiecte care se vor vedea in media vor fi in online, pe toate retelele de socializare, zone pe care vreau sa le dezvolt."

In primavara acestui an, Zafiu a lansat Diskoteka Party, o serie de petreceri cu muzica anilor 90, in mai multe orase din tara, evenimente desprinse din conceptul Diskoteka Festival, care e organizat anual.

George Zafiu, pentru Paginademedia.ro:

"Ma voi ocupa in continuare de Diskoteka Party, serie de petreceri cu muzica anilor 90 pe care le organizez. Totodata, la sfarsit de septembrie, voi si prezenta, la Iasi, Diskoteka Festival, unde vor veni La Bouche, Tehnotronic, Captain Hollywood Project, Capella, No Mercy, Culture Beat, plus artisti romani (Silvia Dumitrescu, Catalin Crisan, Gabriel Dorobantu)."

Prima petrecere Diskoteka Party a fost la Iasi (orasul in care Zafiu a intrat in radio), in aprilie.

Pana acum au fost patru: la Iasi, in Bucuresti (Nuba), Timisoara (Fratelli) si la ZagaZaga (un complex - Delta Siretului) intre Tecuci si Focsani, unde invitati au fost cei de la Fan Factory.

Ia in calcul revenirea pe radio? 

"Nu pe termen scurt si in mod sigur nu de dimineata", a raspuns George Zafiu pentru Paginademedia.ro.

Ce se intampla cu matinalul Desteptarea?

Dupa plecarea lui George Zafiu, in echipa intra una dintre realizatoarele de la Europa FM. Noua formula a matinalului va fi Vlad Petreanu, Luca Pastia si nou-intrata Alexandra Gavrila.

Alexandra Gavrila lucrează de 17 ani în radio, iar de 10 ani la Europa FM. De luni până joi, jurnalista a realizat  formatul „Starea de Bine”, de la 19.00-21.00, dar a fost şi producătoarea emisiunii „Drum cu Prioritate”.

Toate detaliile despre noile emisiuni ale postului, aici: Grila Europa FM, lansare din avion. La propriu. Noua formula de matinal. Mirela Retegan, emisiune de parenting. Plus de doua ori mai mult „Taţi în aer”, cu Alex Grecu şi Daniel Osmanovici. Lista programelor.

A inceput la Radio Contact si a deschis emisia Europa FM

George Zafiu a intrat in radio la Iasi, in anii 90. Din 1994 si pana in 1996 a fost DJ la Radio Contact si la Radio Hit.

Dupa 1996, a venit la Radio Contact Bucuresti. Au urmat, din 1997, Radio 21 Bucuresti si apoi, din 2000, Europa FM.

A fost prima voce care s-a auzit la Europa FM, pe 26 mai 2000, la ora 16.00, lansarea statiei radio:

"Ascultati Europa FM. Este ora 16.00. Din acest moment suntem impreuna. Viata s-a schimbat", au spus Zafiu in primul minut al radioului, dupa care a prezentat primele doua ore de emisie, cu invitati precum Holograf, Laura Stoica si Horia Brenciu.

In primii 12 ani la Europa FM a realizat programul Europa Express, intre orele 10.00 si 13.00 si a fost, o perioada, Director muzical al postului.

Din 2012, a intrat in echipa matinalului Desteptarea, alaturi de Vlad Petreanu, care tocmai venise la Europa FM, dupa ce lucrase la Antena 3 si la B1 TV.

Citeste si: Vlad Petreanu, la matinalul Europa FM. “Un timp vreau să stau departe de televiziune”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus