Skip to main content

DE PE NET. Noul sport între site-urile de sport: Cine dă cel mai de click-bait titlu cu Hagi antrenor la Naţională? Fanatik îi ura deja "Bine ai venit!" când era doar propunere

 
DE PE NET. Noul sport între site-urile de sport: Cine dă cel mai de click-bait titlu cu Hagi antrenor la Naţională? Fanatik îi ura deja "Bine ai venit!" când era doar propunere

Competiţie de click-bait. Va fi sau nu Hagi antrenor la Naţională? Asta era întrebarea! (că între timp a refuzat propunerea) O întrebare care a pornit o "competiţie" a titlurilor de click-bait între site-urile de sport (şi nu numai). Cine a ieşit "câştigător"?

Publicitate

Înainte de exemple, situaţia "din teren":

"Antrenorul formaţiei Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, a fost desemnat, miercuri, prima opţiune pentru postul de selecţioner al echipei naţionale a României de către Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal", scrie Agerpres.

Ce titluri au dat câteva dintre site-uri?

Fanatik: o postare care-l dădea pe Hagi antrenor încă de la zvon

Ce rezultă după postarea de pe Facebook a site-ului Fanatik? Trageţi concluzia:

Oficial! Gică Hagi, noul selecţioner al echipei naţionale după plecarea lui Edi Iordănescu, începe postarea. Şi continuă. Anunţul de ulima oră: "Acceptă oferta". Pe poza care ilustrează postarea e scris "Bine ai venit, Gică Hagi!"

Deşi postarea lasă de înţeles că Gică Hagi va fi clar noul antrenor al Naţionalei, textul de pe site ne lămureşte. Titlul: "Oficial. Gică Hagi este prima opţiune a Comisiei Tehnice! Mihai Stoichiţă: Sperăm să accepte". La o primă citire, nu am găsit cine a zis exact "Acceptă oferta", aşa cum spune promovarea de pe Facebook. Atât Horia Ivanovici (fondatorul Fanatik) este citat ca spunând în emisiunea Fanatik Superliga "Cred că va accepta", cât şi Mihai Stoichiţă (preşedintele Comisiei Tehnice a FRF) şi Dumitru Dragomir.

Câteva ore mai târziu, tot Fanatik vine cu o altă ştire pe subiect, dar... invers: Bombă! Gică Hagi ar refuza naţionala României! Exclusiv.

Pro Sport: Gică Hagi, noul selecţioner al României: Gigi Becali a dat verdictul dur

Dacă în titlul de pe Fanatik "Hagi este prima opţiune", titlul de pe site-ul Pro Sport e ceva mai categorici: "Gică Hagi, noul selecţioner al României", titrează publicaţia sportivă din grupul Gândul. Titlul continuă: "Gigi Becali a dat verdictul dur". 

Aflăm, de fapt, că "Gigi Becali a analizat posibilitatea ca Gică Hagi să preia selecţionata României". 

DigiSport se întreabă. "Acum e momentul"

Certitudinea din titul Pro Sport e pusă sub semnul întrebării pe site-ul DigiSport: "Gică Hagi, selecţioner în locul lui Edi Iordănescu?", titrează publicaţia, cu semnul întrebării de rigoare. După care adaugă o formulă ruptă din cârligele click-bait: "Am aflat pe surse. Acum e momentul!"

"Am aflat pe surse. Acum e momentul" este, aflăm din text, prescurtarea unei declaraţii ceva mai lungi date de Ciprian Panait (director al Departamentului Tehnic şi coordonator al procesului de formare şi specializare pentru antrenori din cadrul Federaţiei Române de Padbol - lungă, dar acesta e poziţia lui Panait citată în articol). El "susţine că ar fi auzit din anumite surse":

"Eu cred că, în acest moment, din ce am aflat pe surse, Gică Hagi ar trebui să primească o şansă. Este părerea mea. Şi Mutu este în cărţi, însă este mai tânăr, e la început de carieră. Îi va veni rândul şi lui Adi Mutu, la fel cum se va întâmpla şi cu Chivu. Acum cred că este momentul lui Hagi."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus