Skip to main content

Gilda Lazăr pleacă de la comunicarea JTI România după 27 de ani

 
Gilda Lazăr pleacă de la comunicarea JTI România după 27 de ani

Gilda Lazăr pleacă de la JTI România, unde a ocupat în ultimii 27 de ani poziţia de Head of Corporate Affairs &Communications  – potrivit unor surse din companie citate de publicaţia cursdeguvernare.ro.

Publicitate

“Începând cu 1 ianuarie 2025, contractul meu cu JTI România va înceta”, a confirmat Gilda Lazăr, pentru CursDeGuvernare.

Într-un răspuns pentru sursa citată, în ce priveşte motivele şi viitoarea activitate, Gilda Lazăr a declarat că e vorba încetarea contractului:


„JTI a fost pentru mine mai mult decât un simplu loc de muncă. Un spaţiu al alegerii şi libertăţii, în care am putut să rămân eu însămi, promovând aceleaşi principii şi valori”, a spus fosta jurnalistă, recunoscută ca lider de opinie în presa anilor ‘90. “Din 1997 şi până în prezent, am reuşit să ofer JTI o voce clară, puternică şi o identitate corporatistă vie şi plină de substanţă. Mulţumesc conducerii companiei pentru că a înţeles importanţa comunicării deschise cu autorităţile, a implicării în rezolvarea problemelor reale ale comunităţii, precum şi a investiţiilor în cultură. Şi, bineînţeles, mulţumesc echipei mele extraordinare”, a declarat ea.

Întrebată ce se va întâmpla, după plecarea ei, cu programul Bursele JTI pentru jurnalişti, sau cu Întâlnirile JTI, pe care le-a iniţiat şi care se desfăşoară în continuu de 25 de ani, Gilda Lazăr şi-a exprimat speranţa că acestea vor continua “într-o formă sau alta”.

În ce priveşte planurile de viitor şi următoarea poziţie în piaţă, Gilda Lazăr a spune că vizează zona antreprenorială:

„Voi face mai departe ceea ce ştiu mai bine şi, cu siguranţă, nu mă voi plictisi. După presă, administraţie şi multinaţională, vine vremea antreprenoriatului, care lipsea din experienţa mea profesională. Şi, desigur, voi continua activitatea la Universitatea Bucureşti, unde sunt profesor asociat”, a precizat ea.


A lucrat ca redactor la Dreptatea, România liberă şi Radio Europa Liberă, realizator la Tele 7 abc şi TVR, corespondent la Lumea Liberă din New York şi director al cotidianului Curentul. A fost reprezentant al National Forum Foundation pentru ţările Europei Centrale şi de Est şi Purtător de cuvânt al Ministerului Român al Afacerilor Externe.

În ceea ce priveşte persoana care îi va succeda în funcţia de director Corporate Affairs şi Comunicare pentru JTI România, Moldova şi Bulgaria, aceasta urmează să fie anunţată oficial de către companie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus