Skip to main content

Grevă de avertisment la Radio România faţă de „discrepanţele salariale neruşinate din instituţie”

 
Credit Foto: Cristina Ionescu | Dreamstime.com
Credit Foto: Cristina Ionescu | Dreamstime.com

Mai multe sindicate de jurnalişti din radioul public anunţă că organizează grevă de avertisment astăzi, 1 octombrie, între orele 13.00 - 15.00. Angajaţii protestează faţă de salariile din radioul public.  

Publicitate

„Având în vedere refuzul administraţiei conduse de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Răzvan Ioan Dincă, de a convoca Comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă pentru a soluţiona discrepanţele salariale neruşinate din instituţie, avocatul Federaţiei Cultură şi Mass Media FAIR - MediaSind a notificat oficial conducerea instituţiei privind declanşarea acţiunilor greviste începând cu data de 1 octombrie 2024, când este programată greva de avertisment între orele 13,00-15,00”, anunţă organizaţiile într-un comunicat. 

„Ţinând cont de promisiunile publice făcute la Cluj de primul ministru Marcel Ciolacu privind alocarea la rectificare a sumei de 40 milioane de lei către Societatea Română de Radiodifuziune pentru a corecta decalajele existente între angajaţii instituţiei şi cei ai Televiziunii Române, pe de o parte, şi între personalul de conducere şi cel de execuţie, pe de altă parte, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediSind a solicitat public preşedintelui-director general Răzvan Ioan Dincă convocarea în 48 de ore a Comisiei de negociere pentru a încheia Contractul Colectiv de Muncă din instituţie.

Însă, deşi banii au fost alocaţi, şeful SRR împreună cu camarila sa plătită regeşte din instituţia publică de presă, continuă să dispreţuiască situaţia dramatică în care se află profesioniştii din Radio România”, se mai menţionează în comunicat. 

„În consecinţă, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind împreună cu membrii săi afiliaţi - Sindicatul Naţional din Cultură - FAIR şi Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind vor continua acţiunile greviste în cadrul conflictului de muncă înregistrat la ITM Bucureşti împotriva conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune, conform calendarului stabilit. (amănunte aici: Federaţia FAIR-MediaSind a stabilit calendarul acţiunilor greviste în Radio România)”. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus