Skip to main content

HotNews: „M-am trezit în postura de agent publicitar al PNL!” / „Cu mâna pe Biblie că n-am luat bani” / Ce spun Ion Cristoiu, Mircea Dinescu şi ceilalţi oameni folosiţi pentru promovarea online a lui Nicolae Ciucă

 
Sursa foto: AlephNews
Sursa foto: AlephNews

Nume precum Ion Cristoiu, Mircea Dinescu, Marius Ghilezan sau Dan Andonic au ajuns să fie folosite într-o campanie online a PNL pentru promovarea şefului de partid, Nicolae Ciucă. Potrivit HotNews care a stat de vorbă cu numele în cauză, PNL nu le-a cerut acordul, dar pe majoritatea nici nu-i deranjează să le fie folosite declaraţiile şi imaginile în campania PNL. Cu excepţia lui Ion Cristoiu care a spus pentru sursa citată că nu este de acord să-i fie folosite declaţii sau comentarii „care de regulă sunt mai ample şi mult mai nuanţate”.

Publicitate

Printre site-urile care găzduiesc publicitatea electorală se numără stiripesurse.ro, romaniatv.ro, adevarul.ro, hotnews.ro sau newsweek.ro. Este vorba de un contract comercial încheiat de fiecare publicaţie în parte.

Redacţia HotNews.ro i-a întrebat pe oamenii care apar în imaginile de promovare dacă li s-a cerut acordul pentru ca textele sau chipul lor să fie folosite în acest context.

Pe lângă bannerele cu vedete care vorbesc de bine despre cartea lui Ciucă, PNL mai are şi o campanie online prin care vrea să „demonteze” investigaţia Recorder despre lupta de la Nasiriyah. Ăntr-un banner apare mesajul: „Jurnalişti cu experienţă contrazic  „ancheta” Recorder privind lupta de la Nasiriyah” este titlul unuia dintre bannere. 

Ce au supus jurnaliştii ale căror nume au fost folosite în campania PNL, pentru HotNews

Ion Cristoiu: 

„Vor putea toţi candidaţii să decupeze fragmente din textele sau clipurile mele şi să le pună în favoarea lor sau în defavoarea adversarilor. Or, asta nu e corect şi normal că nu sunt de acord să mi se folosească texte sau comentarii care, de regulă, sunt mult mai ample şi mult mai nuanţate”.

„Eu am comentat cartea domnului Ciucă la jurnalul meu video. În ansamblu, cronica mea nu e una favorabilă şi are multe nuanţe. De pildă, eu am spus că volumul merită citit până la pagina 141, după care este furaj politic. Dar PNL a extras doar atât: «Cartea merită citită»”, explică Ion Cristoiu.

Dan Andronic:

Contactat de HotNews.ro, şi Dan Andronic a spus că nu a fost întrebat de către liberali dacă îşi dă acordul ca imaginea să-i fie folosită.

El menţionează că nu are nimic împotriva acestui lucru, câtă vreme afirmaţia pe care a făcut-o e publică. „Nu m-au întrebat, dar, dacă o făceau, le-aş fi dat acordul. Mi-am asumat această afirmaţie şi, dacă ei consideră că îi ajută în vreun fel, e treaba lor, nu a mea. Nu mi-au pus în gură ceva ce n-am zis”.

Mircea Dinescu

„Nu mi-au cerut acordul şi nici nu mi-au dat bani, o spun cu mâna pe Biblie”, a declarat şi Mircea Dinescu, scriitorul în emisiunea căruia Nicolae Ciucă şi-a lansat volumul „În slujba ţării”.

„L-am descoperit pe Ciucă ca om. Ce se vedea la televizor, ce livrau ei nu mă convinsese, dar, de fapt, ăştia (liberalii, n..r) nu ştiu ce să facă cu el! Nu e un Moş Teacă, ci un om simpatic, ca un ţăran gospodar. Nu e milităros, ci are simpatie pentru oamenii civili şi pentru petrecerile civile. I-a dăunat faptul că a stat mult în umbra lui Iohannis, care el e cel milităros”, a explicat Mircea Dinescu pentru HotNews. 

Marius Ghilezan: 

Publicistul Marius Ghilezan susţine că a fost contactat nu de către partid, ci de către o terţă parte pentru a i se cere acordul citării unui text pe care l-a publicat în legătură cu volumul lui Nicolae Ciucă.

„Nu m-au întrebat dacă-mi pot folosi şi chipul. În ultimele zile, am fost întrebat de mai multe ori de ce apar în publicitatea PNL. Eu n-am nimic împotrivă să-mi fie citate textele, câtă vreme respectă regulile citării, dar nu fac publicitate partidului”, a spus Ghilezan.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus