Skip to main content

Antena 1 dă start filmărilor pentru un nou sezon Chefi la cuţite. Sezonul 14 va fi difuzat în toamnă

 
Antena 1 dă start filmărilor pentru un nou sezon Chefi la cuţite. Sezonul 14 va fi difuzat în toamnă

Antena 1 dă start filmarilor pentru sezonul 14 Chefi la cuţite. Chefii Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Orlando Zaharia şi Ştefan Popescu sunt pregătiţi pentru o nouă rundă de confruntări culinare. Noul sezon va fi difuzat de Antena 1 în această toamnă, anunţă reprezentanţii postului.

Publicitate

Chefi la cuţite se pregăteşte pentru noi ediţii şi este al doilea sezon cu noii chefi, după plecarea lui Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu.

Chef Richard Abou Zaki:

”Simt că sezonul 14 va fi cu adevărat uimitor. Anul trecut, noi, ca juraţi, ne cunoşteam de puţin timp. Acum, avem deja istoria unor confruntări, chimia dintre noi este şi mai mare, dar şi ambiţiile sunt mai puternice – iar asta va face ca show-ul să fie senzaţional.

Un show cu adevărat profesionist, în care vom vedea creativitate şi tehnică la cel mai înalt nivel în bucătărie, un show din care nu vor lipsi surprizele, pasiunea şi competitivitatea, dar şi eleganţa unor farfurii cu adevărat speciale. Aceasta este viziunea mea pentru noul sezon Chefi la cuţite: vrem să facem revoluţie în bucătărie. Şi abia aştept să cunosc noi concurenţi, să descopăr noi poveşti de viaţă şi să creăm cele mai puternice echipe”.

 Chef Alexandru Sautner:

”Îmi doresc ca, în sezonul 14, nivelul competiţiei să fie şi mai ridicat, să întâlnesc concurenţi suprinzători cu preparate uluitoare, pasionaţi de gastronomie, gata să lupte până la capăt  în bucătăria Chefi la cuţite.

Eu vin din postura câştigătorului sezonului trecut, iar asta mă ambiţionează şi mai tare: vreau să câştig din nou. Sunt un învingător, asta este filozofia mea de viaţă cu care am păşit şi de data aceasta în platouri. Telespectatorii ne cunosc deja, aşa că aştept cu nerăbdare ca publicul să trăiască din plin alături de noi emoţiile atât de puternice ale acestui nou sezon”.

Chef Orlando Zaharia:

”Am început filmările cu un vibe de câştigător: sunt dornic de victorie şi am intrat în platourile Chefi la cuţite încărcat de energie şi entuziasm. Vreau să descopăr concurenţi cu adevărat pasionaţi de arta gătitului, să văd dorinţa lor puternică de a merge mai departe, să le văd sclipirea din ochi şi să simt asta şi în farfuriile create de ei, să cunosc oameni pregătiţi să-şi schimbe viaţa şi parcursul profesional cu ajutorul nostru.

Se anunţă un sezon extraordinar de intens, pentru că acum, eu, Alex, Richard şi Ştefan ne ştim punctele tari, dar şi vulnerabilităţile. Aşa că vom lupta şi mai aprig într-un sezon cu ambiţii duse la extrem şi concurenţi care mai de care mai buni, pe care îi vom motiva să-şi atingă potenţialul maxim”.

Chef Ştefan Popescu:

”Am revenit în noul sezon cu forţe proaspete, pentru a-mi lua revanşa”, a punctat Chef Ştefan Popescu. ”Vreau să am echipă şi să câştig acest sezon. Pentru mine, în trei cuvinte, acest sezon este despre: energie, revanşă, câştig”.

Detalii despre chefi

Despre Chef Richard Abou Zaki:

  • Găteşte de la vârsta de 8 ani
  • S-a născut la Piatra Neamţ, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani
  • Şi-a început cariera ca chef de partie în restaurantul Le Gavroche
  • După un an şi jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana
  • După mai bine de 3 ani petrecuţi aici şi-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare
  • În prezent deţine 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile.

Despre Chef Ştefan Popescu:

  • Şi-a descoperit întâmplător dragostea pentru bucătărie, la o vârstă destul de înaintată
  • O perioadă a fost Executive Chef la două hoteluri din Bucureşti
  • Şi-a dorit să exploreze şi să cunoască mai bine şi tot ceea ce înseamnă patiserie, aşa că a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franţa – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009.
  • Pentru a avea o experienţă cât mai diversă în bucătărie, timp de câteva săptămâni a lucrat pro bono în restaurantul Belcanto din Portugalia, restaurant deţinut de Chef Jose Avilez
  • În momentul de faţă, Chef Popescu oferă consultanţă pentru tot ce înseamnă deschidere de restaurante şi/sau săli de evenimente, este formator în cadrul şcolii de bucătari HORECA School şi formator în cadrul şcolii de mini chefi Kids Chef Academy.

Chef Alexandru Sautner:

  • A început aventura în Horeca în anul 1991, în Germania
  • În 1998 şi-a deschis acolo primul restaurant, în 2003, pe al doilea şi în 2005 pe al treilea
  • În 2013 se întoarce în ţară şi inaugurează Caelia, un restaurant aflat pe plaja din Mamaia
  • La începutul lui 2015 a deschis prima gelaterie artizanală din Bucureşti, Cremeria Emilia, care ulterior a devenit Gioelia, în prezent având 14 locaţii.
  • În 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, un restaurant cu bucătărie mediteraneană.

Despre Chef Orlando Zaharia:

  • A lucrat ca bucătar pentru Preşedinţia României
  • A fost membru în echipa naţională de bucătari şi cofetari a României, la Erfurt 2012 şi Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food”
  • A fost Executive Chef pentru lanţul de restaurante Q’s Inn si Pagaia
  • În prezent administrează restaurantele CAU din Bucureşti şi Constanţa
  • În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului, în octombrie 2019 a câştigat prima ediţie Chef de România.

Mihai Dragomir este câştigătorul sezonului 13 Chefi la cuţite. El a făcut parte din echipa lui Alexandru Sautner şi a câştigat trofeul şi premiul în valoare de 30.000 de euro.

Amintim că în urmă cu câteva luni, cei trei chefi consacraţi, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea, care au fost ani de zile la cârma uneia dintre cele mai urmărite emisiuni de pe Antena 1, au refuzat să mai apară în emisiune cu o lună înainte să înceapă filmările pentru un nou sezon, invocând starea de oboseală.

Citeşte şi: Anunţ-şoc la Antena 1. Toţi trei Chefii la Cuţite, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea ies din show

Citeşte şi: Îi îngroapă în procese. Antena Group îi dă din nou în judecată pe Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu. Şi pe soţia lui Florin Dumitrescu

Citeşte şi: Prima decizie definitivă în procesele Antena 1 - Chefi. Sorin Bontea câştigă definitiv una dintre cauze. Câţi bani trebuie să plătească Antena?

Antena vs Chefi, o istorie de procese:

1. În noiembrie 2023, după ce Antena a terminat de difuzat Chefi la Cuţite, sezonul 12 (ultimul cu cei trei Chefi) a fost deschisă prima serie de procese împotriva lui Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea. Câte un proces pe numele fiecăruia. Obiectul procesului: „obligarea să execute contractul de prestatii artistice”.

Procesele în cauză au avut deja termen la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a declinat soluţionarea cauzei către o altă secţie. Acţiunile au fost deschise la Secţia a-VI-a civilă, însă instanţa a decis să decline competenţa în favoarea secţiilor civile a III-a, a IV-a sau a V-a a Tribunalului.

2. În decembrie 2023 a venit a doua serie de procese. Tot câte unul pe numele fiecăruia dintre Chefi. De data aceasta, obiectul a fost „Pretenţii”. Şi de data aceasta, instanţa a declinat soluţia cauzei către o altă secţie decât cea la care a fost înregistrat dosarul.

3. Pe 6 martie 2024 a venit rândul Chefilor să contraatace. Cei trei au dat împreună Antena Group în judecată. Ulterior, Cătălin Scărlătescu a declarat în cancan.ro că motivul pentru care au dat Antena în judecată a fost că nu au fost plătiţi pentru ultimul sezon Chefi la Cuţite.

4. Pe 12 martie 2024, Antena i-a dat din nou pe cei chefi în judecată. A treia oară. Mai mult, e data aceasta au chemat-o în judecată şi pe soţia lui Florin Dumitrescu, Cristina Sima Dumitrescu.

5. Pe 21 martie 2024, Antena Group a deschis două noi acţiune în instanţă, pe numele lui Florin Dumitrescu şi al lui Cătălin Scărlătescu. De data aceasta la Judecătoria Sectorului 1, iar în acest caz sunt menţionate şi daunele cerute: 10.000 de euro de la fiecare.

6. Pe 28 martie 2024, Antena Group a deschis noi procese pe numele celor trei chefi, la Judecătoriile de Sector 1 (Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu) şi Sector 3 (Sorin Bontea). 

7. Pe 15 şi 16 mai 2024, Antena Group deschide noi acţiuni în instanţă pe numele lui Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, dar şi pe numele Pro TV, televiziunea care i-a angajat recent pe cei trei chefi pentru a relua show-ul MasterChef.

8. Pe 23 mai 2024. A venit şi rândul lui Sorin Bontea. Antena Group a dat în judecată pe Pro TV dar şi pe Sorin Bontea, într-un proces ce are ca obiect „constatarea nulităţii absolute a contractului.”

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus