Skip to main content

EXCLUSIV Paginademedia. Interogatoriul lui Cătălin Scărlătescu în faţa instanţei: „Noi am vrut să facem doar un sezon Chefi la Cuţite pe an". Ce spune despre relaţia cu Mona Segall: "la fiecare battle am ajuns să ne certăm"

 
EXCLUSIV Paginademedia. Interogatoriul lui Cătălin Scărlătescu în faţa instanţei: „Noi am vrut să facem doar un sezon Chefi la Cuţite pe an". Ce spune despre relaţia cu Mona Segall: "la fiecare battle am ajuns să ne certăm"

EXCLUSIV Paginademedia. Ies la iveală noi detalii de culise despre colaborarea dintre Chef Cătălin Scărlătescu şi echipa de producţie a show-ului Chefi la Cuţite de pe Antena 1. 

Publicitate

Paginademedia.ro a intrat în posesia interogatorului lui Cătălin Scărlătescu în faţa instanţei de judecată din care reiese modul în care s-au desfăşurat discuţiile. Publicăm în exclusivitate stenograma discuţiei dintre cheful plecat de la Antena 1 la Pro TV şi judecător.

Este vorba despre procesul de fond, deschis de Antena Group, prin care compania voia să-l oblige pe Scărlătescu să revină la Antena 1 pentru emisiunea Chefi la Cuţite şi să filmeze un nou sezon, „având un număr de 47 zile de filmare, conform programului de filmări ce-i va fi comunicat de Societate.”

Întreaga acţiune a Antenei a fost respinsă, iar instanţa i-a dat dreptate lui Scărlătescu, însă decizia nu este definitivă. 

La unul dintre termene, Scărlătescu a povestit că după o perioadă în care a avut de filmat Chefi la cuţite sezonul 11, America Express şi Chefi la cuţite sezonul 12, a decis alături de colegii săi că nu vrea să filmeze mai mult de un sezon pe an, lucru pe care l-a şi transmis reprezentanţilor Antena Group. „Noi am spus clar că am obosit”, a spus bucătarul în faţa instanţei de judecată.

Era vorba despre sezonul cu numărul 13 al show-ului Chefi la Cuţite cel pe care într-un final chefii au refuzat să-l mai filmeze, chiar dacă Antena le-a promis că va reduce numărul de zile de filmare de la 47, la 20. Scărlătescu a povestit în instanţă cum au stat lucrurile dar şi cu cine a purtat discuţiile. 

Totodată, el a relatat cum în sezonul cu numărul 12, cel difuzat de Antena 1 toamna trecută, a fost constant în conflict cu producătoarea Mona Segall, pe durata „battle-urilor”. Ea i-ar fi reproşat că "nu prestează". „Nu aveam ce să prestez, dacă mi-a dat şase oameni cu care nu aveam chimie. Nu i-am ales eu”, a spus Scărlătescu în instanţă. 

Întrebat despre rolul său în emisiune şi dacă avea un scenariu fix sau dacă avea libertate de exprimare, Scărlătescu a răspuns: „În majoritatea timpului, îmi spuneau în cască.” A mai completat însă că „În momentul în care vorbesc despre mâncare, poţi să-mi spui în cască ce vrei, eu tot spun ce cred.”

Redăm în continuare, în exclusivitate, câteva pasaje din declaraţiile pe care Cătălin Scărlătescu le-a făcut în faţa instanţei într-unul dintre procesele intentate de Antena Group: 

Cum aţi lucrat cu reclamanta de-a lungul timpului? Cum aţi încheiat aceste contracte pentru fiecare sezon? Ce s-a întâmplat la acest pretins al 13-lea sezon care nu s-a mai încheiat? De ce nu s-a mai încheiat? Şi care este perspectiva dvs. personală?
Cătălin Scărlătescu: Iniţial, noi nu am spus că nu vom face sezonul 13 niciodată. Noi am cerut doar un singur sezon pe an.

Dvs. cu cine vorbeaţi din partea reclamantei?
Cătălin Scărlătescu: Imagic Production S.R.L. ne filma, iar reclamanta (Antena Group, n. red) ne plătea. Nu au existat prea multe discuţii între noi. De fiecare dată ne anunţau programul prin email sau whatsapp. De fiecare dată înainte să începem să filmăm, trebuia să semnăm ceva.

Da, i-am ajutat cu diferiţi concurenţi. În toţi aceşti ani am făcut diferite chestii cu oamenii pe stradă, astfel am văzut oameni cu potenţial. I-am ajutat tot timpul. Noi am spus clar că am obosit.

Cui i-aţi spus că aţi obosit?
Cătălin Scărlătescu: Imediat după ce s-au terminat filmările, am avut o discuţie interesantă cu reprezentantul Antenei 1. Eu am făcut trei emisiuni filmate într-un an de zile.

Aţi început negocierile pentru sezonul 13?
Cătălin Scărlătescu: Noi am spus că vrem să filmăm doar un sezon pe an. În luna septembrie au început presiunile. Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea vor să petreacă timp cu familiile. Poate vreau şi eu să-mi întemeiez o familie. Nu pot să stau în an întreg în televiziune.

Dvs. aţi început negocierile şi le-aţi rupt intempestiv?
Cătălin Scărlătescu: Nu am început nicio negociere. Eu vreau doar un sezon pe an.

Şi dumnealor ce au zis?
Cătălin Scărlătescu: Că vorbim în septembrie. Iar în luna septembrie au început presiunile. Am ajuns într-un moment în care ne-am călcat pe inimă şi am zis să facem sezonul 13. Am bătut palma noi, Imagic Production S.R.L., Cosmin Ion, reprezentantul Antena 1, pentru 20 de zile de filmare.

Când aţi bătut palma pentru 20 de zile?
Cătălin Scărlătescu: A fost un acord verbal. Palma se bate în momentul în care semnezi. Contractul se termina la data de 31.12.2023, am fost prezent. Ne-au chemat la nişte filmări pe mine şi pe Florin Dumitrescu, doar ca să ne plimbe. Nu ne-au dat la televizor.

V-au chemat ca să filmaţi ce?
Cătălin Scărlătescu: Să vorbesc despre o emisiune. Eu fiind într-un contract în care pe lângă această emisiune, mai trebuia să mai merg la alte emisiuni, de exemplu „Neatza cu Răzvan şi Dani”.

Dvs. eraţi autor sau un autor interpret? Când prezentaţi în faţa publicului opiniile dvs. era un scenariu fix predeterminat sau aveaţi o libertate în a exprima?
Cătălin Scărlătescu: În majoritatea timpului, îmi spuneau în cască.

Aveaţi şi o libertate?
Cătălin Scărlătescu: În momentul în care vorbesc despre mâncare, poţi să-mi spui în cască ce vrei, eu tot spun ce cred.

Însă aveaţi o libertate de exprimare?
Cătălin Scărlătescu: În mare parte da. Interviurile de la începutul emisiuni erau discursuri pe care trebuia să le spui.

După ce aţi refuzat în mod constant să filmaţi acest al 13-lea sezon, aţi încercat să discutaţi cu conducerea reclamantei?
Cătălin Scărlătescu: Nu am refuzat. Până la momentul acela la care ne-am întâlnit toţi, nu am refuzat sezonul 13.

Când voiaţi sezonul 13, în anul următor?
Cătălin Scărlătescu: Exact asta am spus, vrem un sezon pe an.

Practic aţi spus că faceţi sezonul 13, dar nu în acest an?
Cătălin Scărlătescu: Ceva de genul acesta.

Şi dumnealor ce au zis? 
Cătălin Scărlătescu: Că nu se poate, că noi am contractat. Că începem de anul viitor să facem un sezon pe an.

În cele 12 sezoane anterioare, dvs. aţi semnat mereu?
Cătălin Scărlătescu: Bineînţeles. Eu, personal, am venit după 3 sezoane filmate, Sezonul 11 (Chefi la Cuţite - n.r.), America Express şi Sezonul 12 (Chefi la cuţite - n.r.). În sezonul 12 după boot camp, în toate battle-urile nu a existat o zi în care să nu mă cert cu Mona.

Mona fiind cine?
Cătălin Scărlătescu: Mona Segall, producătorul general. Că nu prestez. Nu aveam ce să prestez, dacă mi-a dat şase oameni cu care nu aveam chimie. Nu i-am ales eu.

Mai vedeţi vreo modalitate în care să mai faceţi un sezon de „Chefi la cuţite” organizat de Antena 1 sau Imagic?
Cătălin Scărlătescu: Nu am ce să mai fac cu ei. Mona Segall nu a mai vrut nimic cu noi.

Citeşte şi: Prima decizie definitivă în procesele Antena 1 - Chefi. Sorin Bontea câştigă definitiv una dintre cauze. Câţi bani trebuie să plătească Antena?

Citeşte şi: Antena 1, încă un proces pierdut cu Chefii. Cătălin Scărlătescu câştigă primul proces deschis de Antena 1 anul trecut

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus