Skip to main content

Poveşti cu Andreea Visu, jurnalistă GSP: „Mă deranjau mesajele cu înjurături pe care le primeam când scriam ceva ce nu era pe placul unora”

 
Poveşti cu Andreea Visu, jurnalistă GSP: „Mă deranjau mesajele cu înjurături pe care le primeam când scriam ceva ce nu era pe placul unora”

Minutul Paginademedia, cu Andreea Visu, jurnalist Gazeta Sporturilor. „Sunt o persoană destul de emotivă şi mă deranjau toate mesajele cu înjurături pe care le primeam când scriam ceva ce nu era pe placul unora”, ne-a povestit jurnalista.

Publicitate

Andreea este gazda emisiunii La feminin, un proiect dedicat femeilor din sport, care a început în martie 2024. Noul sezon a început abia de câteva zile şi poate fi urmărit doar online pe site-ul gsp.ro.

Cum a ajuns în presă?

„Am trimis câteva mail-uri către mai multe publicaţii, iar singurii care mi-au răspuns au fost cei de la IlfovSport.

Au decis să îmi ofere o şansă şi să mă primească în practică, după ce am discutat cu Cristian Manea şi Narcis Drejan. Lor le sunt recunoscătoare şi astăzi, la opt ani distanţă de la acel moment.”

Ce spune jurnalista despre episoadele grele din carieră?

„Nu am avut momente care să mă marcheze în mod negativ. Totuşi, sunt o persoană destul de emotivă şi mă deranjau toate mesajele cu înjurături pe care le primeam când scriam ceva ce nu era pe placul unora.

În timp, am înţeles că nu poţi să îi mulţumeşti pe toţi şi nu mă mai las afectată de criticile violente care apar. Pe cele constructive le apreciez şi chiar ţin cont de ele.”

Jurnalista ne-a povestit ce preferinţe are în materie de filme, seriale, ce publicaţii urmăreşte, ce reviste preferă şi la ce se uita când era mică.

Mai multe detalii, în interviul de mai jos cu Andreea Visu:

  • TV sau YouTube?

Prefer YouTube, pentru că oferă o libertate mai mare. Pot accesa oricând, oriunde, fără publicitate, şi pot pune pauză urmând să reiau când vreau.

  • Radio sau podcast?

Podcast. Îmi place să îi şi văd pe oamenii care vorbesc despre un subiect care mă interesează. Pentru mine, e importantă şi comunicarea non-verbală, sunt destul de atentă la detalii.

  • Facebook sau Instagram?

Instagram, fără dar şi poate! E mai mult tineret pe această platformă. Glumesc! Mi se pare, totuşi, mai calitativ decât Facebook-ul, atât în ceea ce priveşte experienţa ca utilizator, cât şi în ceea ce priveşte postările.

Şi dacă e să ne referim şi la Tik Tok... Cred că aici petrec de fapt cea mai mare parte a timpului atunci când sunt cu telefonul în mână.

  • Ştiri sau emisiuni?

Depinde de situaţie, dar cred că înclin spre emisiuni, indiferent de ce parte a baricadei mă aflu eu (consumator sau producător).

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Prefer ştirile din sport şi pentru că lucrez în domeniu, dar şi pentru că m-a pasionat dintotdeauna jurnalismul sportiv.

În ceea ce priveşte categoria, cred că şi aici că depinde de situaţie. Îmi place să aflu noutăţi, dar în acelaşi timp îmi plac interviurile care transmit o poveste.

  • De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?

Suntem la doar un click distanţă de orice informaţie, deci aleg online-ul. E cea mai la îndemână sursă de informare şi nu avem cum să nu profităm din acest punct de vedere.

  • Cu ce publicaţii îţi începi ziua?

GSP.ro. Nu doar pentru că trebuie să fiu la curent cu ceea ce scriu colegii mei, ci şi pentru că mi se pare (şi chiar nu sunt subiectivă aici) cel mai bun site de sport din România. Mă refer aici atât la calitatea informaţiilor, cât şi la cea a aspectului, este mobile friendly.

  • Ce publicaţii din străinătate urmăreşti?

Destul de rar accesez L’Equipe, Marca şi Sport Bible, dar aşa cum am dat deja de înţeles sunt fană video şi mai urmăresc CBS Sports, pentru că îmi plac mult Kate Abdo şi Thierry Henry.

  • Când ai citit ultima dată un ziar sau o revistă? 

Citesc lunar Revista 100% Sport, pentru că am şi eu o rubrică în cadrul căreia promovez poveştile sportivilor. Înainte să fie retras ziarul de pe piaţă, mai cumpăram Gazeta Sporturilor.

  • La ce uitai la TV când erai mică?

Când eram mică, mică, mă uitam la desene ca orice copil. Îmi plăcea mult Pokemon. Apoi, am început să mă uit cu tata la meciurile de fotbal din campionatul românesc.

  • Serial preferat?

Supernatural, Prison Break şi Friends.

  • Film preferat?      

Hmm... Îmi plac mult animaţiile Disney de pe vremuri, cum ar fi Lion King şi Finding Nemo, dar şi filmele Marvel sau DC cu supereroi.

Nu cred că am un film preferat. Pot să spun un film care mi-a plăcut enorm, dar nu mai vreau să îl văd vreodată, pentru că mă emoţionează teribil: Hachiko.

  • Emisiune preferată? 

EURO GSP, emisiunea pe care o produc, şi La feminin, emisiunea a cărei gazdă sunt.  La TV mă uit foarte rar.

  • Ce jurnalist apreciezi? 

Ioana Cosma a fost întotdeauna un model pentru mine, iar pe Costin Ştucan îl consider jurnalistul complet. Din străinătate, o admir pe Kate Abdo, pentru că este şi carismatică, dar şi foarte bine pregătită.

Aici, nu pot să nu menţionez şi jurnalişti din generaţia mea, care au crescut odată cu mine şi s-au dezvoltat frumos: Ana-Maria Popescu de la We Love Sport şi Cristian Pintea de la Pro TV. Îi apreciez pentru ambiţie şi determinare.

  • Cât de des publici pe reţelele sociale?

Oh, destul de des, dar nu am o frecvenţă anume. Când simt să postez ceva, postez. Cel mai mult postez din vacanţe şi atunci când vreau să mă „laud” cu munca mea.

  • Blog sau vlog?

Acum, vlog. Cum am spus, îmi place să şi vizualizez ceea ce mi se transmite. Totuşi, pe vremea când eram elevă/studentă, am avut un blog şi îmi plăcea foarte mult să scriu despre orice. Am evoluat odată cu tehnologia.

  • Cum ai ajuns în presă?

Eram studentă şi îmi doream foarte tare să iau contact cu presa, să învăţ cum stă treaba cu jurnalismul sportiv.

Am trimis câteva mail-uri către mai multe publicaţii, iar singurii care mi-au răspuns au fost cei de la IlfovSport. Au decis să îmi ofere o şansă şi să mă primească în practică, după ce am discutat cu Cristian Manea şi Narcis Drejan. Lor le sunt recunoscătoare şi astăzi, la opt ani distanţă de la acel moment.

  • Cum a fost începutul şi care a fost primul job?

Am început de jos, pentru că mergeam la meciuri de fotbal din ligile inferioare în Ilfov, unde condiţiile nu erau cele mai prietenoase. Imaginează-ţi o fată mică de statură, slăbuţă, printre fotbalişti de Liga 4 şi Liga 5.

Dar a contat mult această experienţă la IlfovSport, pentru că am învăţat să fiu reporter, redactor, chiar şi fotograf uneori. Apoi, uşor-uşor, au apărut oportunităţile şi am început să cresc.

M-am angajat la Sport Total FM, apoi la Gazeta Sporturilor, Look Sport, ProSport, iar acum m-am întors „acasă”, pentru că Gazeta Sporturilor este locul în care am învăţat foarte multe lucruri de bază la începutul carierei mele şi aici pot spune că am „explodat”. Scurta perioadă petrecută aici, în 2019, mi-a adus şi Premiul APS pentru „Cel mai bunt tânăr jurnalist”.

  • Care au fost cele mai grele momente din cariera ta de până acum?

Nu am avut momente care să mă marcheze în mod negativ. Totuşi, sunt o persoană destul de emotivă şi toate mesajele cu înjurături pe care le primeam când scriam ceva ce nu era pe placul unora mă deranjau.

În timp, am înţeles că nu poţi să îi mulţumeşti pe toţi şi nu mă mai las afectată de criticile violente care apar. Pe cele constructive le apreciez şi chiar ţin cont de ele.

  • De ceva timp faci şi video. Cum a fost prima emisiune pe care ai realizat-o?

M-am mai jucat de-a reporterul şi înainte, la ProSport, de câteva ori, unde am mai apărut şi ca invitată în emisiuni. Am mai încercat şi pe canalul meu de YouTube să merg în direcţia asta.

Prima emisiune, într-adevăr, a avut loc recent, cu prilejul revenirii mele la Gazeta Sporturilor, pentru că Sebastian Culea a avut încredere în mine şi în proiectul meu „La feminin”, o emisiune dedicată femeilor din sport.

Am avut emoţii mari nu doar pentru că era prima mea emisiune, ci şi pentru că o aveam în faţă pe Andreea Răducan, fosta mare gimnastă care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

  • Au fost şi bâlbe?

Îţi dai seama! Am avut emoţii uriaşe, m-am şi bâlbâit. Mulţi mi-au spus că a fost ok, însă, eu fiind cel mai mare critic al meu, mi-am văzut toate defectele şi m-am supărat pe mine, m-am mustrat. Totuşi, nu cred că e un lucru rău. Înseamnă că îmi pasă, nu?

Despre Andreea Visu      

Educaţie:

  • Absolventă a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti;
  • Absolventă a Facultăţii de Litere (Universitatea Bucureşti), specializarea Comunicare şi Relaţii Publice (Licenţă);
  • Absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării (Universitatea Bucureşti), masterat în Jurnalism Tematic.

Experienţă profesională:

  • februarie 2024 - prezent: Gazeta Sporturilor (producător, prezentator)
  • octombrie 2016 - prezent: Rezvista 100% Sport (reporter, redactor)
  • iulie 2022 - mai 2023: ProSport (producător part-time)
  • ianuarie 2020 - ianuarie 2024: ProSport (redactor)
  • noiembrie 2019 - ianuarie 2020: LookSport & LookPlus (reporter, redactor)
  • mai 2019 - noiembrie 2019: Gazeta Sporturilor (redactor)
  • martie 2018 - septembrie 2018: Sports Net Management (reporter/redactor colaborator)
  • decembrie 2016 - aprilie 2017: Tennis Hero (redactor colaborator)
  • decembrie 2016 - mai 2019: Radio Sport Total FM (redactor)
  • mai 2016 - mai 2019: IlfovSport (redactor, reporter, fotoreporter)
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus