Skip to main content

INTERVIU. Agatha all along, din Universul Marvel, un serial cu aproape zero efecte speciale pe calculator. „A fost frumos să arătăm că este posibil”

 
INTERVIU. Agatha all along, din Universul Marvel, un serial cu aproape zero efecte speciale pe calculator. „A fost frumos să arătăm că este posibil”

Vrăjitoarea Agatha Harkness s-a întors. Platforma Disney+ aduce un nou serial din universul Marvel, Agatha All Along. Producţia vine în continuarea unui alt serial Marvel, WandaVision şi se centrează pe vrăjitoarea Agatha Harkness, intrepretată de Kathryn Hahn.

Publicitate

Agatha All Along are premiera astăzi, 19 septembrie, cu primele două episoade din cele nouă. Noi am văzut deja primele patru episoade iar serialul merită văzut pentru jocul lui Kathry Hahn, pentru costume (multe costume! Din toate stilurile!) şi, foarte important, pentru decoruri.

Ca element inedit pentru acest serial, şi mai ales pentru un titlu din universul Marvel, producătorii nu apelat aproape deloc la efectele vizuale (aşa-numitele CGI).

„Abia dacă am avut ecrane albastre sau verzi”, ne-a mărturisit într-un interviu Kathryn Hahn, actriţa din rolul principal.

Creatorii serialului au realizat un platou de dimensiunea unui teren de fotbal în care a fost creată pădurea şi „Drumul Vrăjitoarelor” pe care Agatha îl parcurge împreună cu celelalte vrăjitoare şi cu Teen, un .

„Unul dintre lucrurile mele preferate despre ‘Agatha All Along’ este că are aproape zero efecte vizuale. Aproape fiecare efect este realizat practic. Vrăjitoarele zburând pe mături, decorurile magice, drumul în sine, încercările, monştrii cu care interacţionează pe parcurs, creaturile de pe drum, focul, pucioasa, toate au fost realizate cu efecte care puteau fi obţinute înainte de 1989”, a explicat Brad Winderbaum, producătorul serialului.

Producătoarea executive a serialului, Mary Livanos, a dezvăluit şi de ce au decis să meargă pe această abordare: „Am adoptat o abordare complet practică, ceea ce înseamnă fără CGI sau imagini generate de calculator. Agatha şi-a pierdut magia purpurie, aşa că pare corect ca şi acest serial să renunţe la CGI.”

Sinopsis: În „Agatha – De la bun Început", vestita Agatha Harkness este la pământ, lipsită de putere, după ce un adolescent emo o ajută să scape de o vrajă deviată. Acesta îi trezeşte interesul atunci când o roagă să-l ducă pe legendarul Drum al Vrăjitoarelor, unde trebuie să supravieţuiască unei serii de încercări magice, iar dacă le supravieţuieşte, va fi recompensată cu ceea ce îi lipseşte. Împreună, Agatha şi acest adolescent misterios adună un gaşcă disperată şi pornesc pe Drumul Vrăjitoarelor...

Pe lângă Kathryn Hahn, din distribuţia serialului „Agatha – De la bun început" fac parte şi Joe Locke, Sasheer Zamata, Ali Ahn, Maria Dizzia, Paul Adelstein, Miles Gutierrez-Riley, Okwui Okpokwasili, Debra Jo Rupp, Patti LuPone şi Aubrey Plaza. Producătorii executivi sunt Kevin Feige, Louis D'Esposito, Brad Winderbaum, Mary Livanos şi Jac Schaeffer. Regizorii serialului sunt Jac Schaeffer, Rachel Goldberg şi Gandja Montiero.

Kathryn Hahn a vorbit cu Pagina de Media despre transformarea Agathei de la Wanda Vision, în care avea rol secundar, în vedetă în propriul serial. 

Prezentăm interviul în continuare:

Ce le-ai spune fanilor Marvel care sunt obişnuiţi să vadă aceşti eroi mari, precum Iron Man sau Thor, salvând lumea? Cum i-ai convinge că Agatha, un personaj mult mai puţin proeminent şi cu o poveste mai personală, merită să fie urmărită?

Kathryn Hahn: Aş spune că povestea despre originle unui răufăcător, mai ales una amuzantă, este întotdeauna captivantă. În special pentru că am văzut-o într-un anumit fel, este interesant să ai oportunitatea să o "dezbraci" de toate straturile şi... orice personaj care se concentrează exclusiv pe obţinerea puterii este mereu interesant pentru oricine. Oricine care face asta cu orice preţ e fascinant. Sunt de acord cu tine că ea nu este...

Eu nu auzisem de ea niciodată, e practic necunoscută în benzi desenate, deşi apare în diverse locuri. Agatha creată de Jack este un fel de amalgam al tuturor acelor părţi. Aş spune că este unică. Dar cred că oamenilor le va plăcea datorită schimbărilor de ton. Cred că toţi vor fi surprinşi; este amuzantă, în mod neaşteptat înfricoşătoare, e bizară, profundă şi uşoară în acelaşi timp

Kathryne, vreau să o cunosc mai bine pe Agatha. Dacă ai fi fost cu un prieten la o petrecere şi ea s-ar fi apropiat de tine, cum ai fi prezentat-o? Cum ai fi bârfit-o?

Kathryn Hahn: Aş fi spus „ce Vrăjitoare!”, în primul rând, dar nu aş fi spus „vrăjitoare”, aş fi spus că este atât de egocentrică şi probabil aş fi spus „Eşti aşa o pacoste”, tot ce face este să râdă de alţii. Dar da, e amuzantă, trebuie să recunosc asta, e foarte amuzantă, dar e şi directă, răutăcioasă. Ar fi fata rea, dar singură, nu ar avea o gaşcă.

Dar îţi place de ea?

Kathryn Hahn: Eu, personal, o iubesc pentru că acum ştiu de ce este aşa cum este.

Agatha are vreo 500 de ani. Arată foarte bine pentru vârsta ei, trebuie să spun asta. Arată mult mai bine decât în benzi desenate. Este acest trecut important pentru tine, faptul că e atât de bătrână şi a trecut prin atâtea? Te uiţi la ea prin această lentilă?

Kathryn Hahn: Nu mă gândesc la asta pentru că nu cred că are importanţă pentru ea. E o vrăjitoare, poate trăi oricât de mult. A fost deja în viaţă de sute de ani, deci nu mă gândesc deloc la asta. Însă mă gândesc la ideea de Hecate, care înseamnă fecioară, mamă, bătrână, şi faptul că orice femeie este toate aceste lucruri în acelaşi timp, iar ea este clar în faza de „bătrână”, care este un moment foarte, foarte puternic. Unii ar putea spune cel mai puternic. Asta e ceea ce aveam în minte.

Cum crezi că Agatha îi va surprinde pe fani în acest nou serial faţă de cum a fost prezentată în „WandaVision”?

Kathryn Hahn: Ei bine, o vezi interpretând mai puţin decât în „WandaVision”. Cu siguranţă va cânta, dar la un alt nivel. Nu trebuie să se ascundă la fel de mult cum a făcut-o în „WandaVision” prin acele epoci şi moduri de a spune povestea prin sitcom-uri. Deci, toate acele elemente de performanţă încep să se destrame pe măsură ce serialul avansează, ceea ce a fost foarte interesant de explorat. De asemenea, o vezi fără puteri la început, şi asta este un punct de plecare grozav.

Cum te simţi în legătură cu alegerile stilistice făcute pentru acest serial? Avem elemente din seriale clasice murder-mistery, fără prea mult CGI? A fost asta parte din atracţie când ţi s-a propus serialul şi cum a fost să evoluezi în acest tip de lume?

Kathryn Hahn: Ei bine, asta e doar pentru puţin timp. Este doar un element scurt. Apoi genurile se schimbă rapid şi iarăşi şi iarăşi. E doar un element. Şi asta se întâmplă pentru că Agatha încearcă să îşi dea seama unde este şi ce s-a întâmplat.

Ea şi-a pierdut identitatea, nu ştie unde este. A fost sub o vrajă timp de trei ani, iar vraja începe să se destrame şi cred că de aceea îşi ia acest personaj de detectiv.

De asemenea, am acceptat acest rol fără să fi citit ceva înainte, doar pentru că am atât de multă încredere în Jack, care l-a scris. Şi ştiam că vom juca din nou cu tonul, intenţia, tensiunea şi duplicitatea, la fel cum am făcut în „WandaVision”, dar acum masca va începe inevitabil să cadă, ceea ce este foarte distractiv.

Fără să dai spoilere, care a fost episodul tău preferat şi ce urmează?

Kathryn Hahn: Oh, asta e o întrebare grea, pentru că nu pot să-ţi spun ce urmează, dar unele dintre epocile şi scenele mele preferate sunt în viitor. Nu în viitorul îndepărtat, ci în episoadele care urmează. Am adorat şi rolul de detectiv, un vis devenit realitate. A fost un început misterios şi grozav pentru acest serial. Dar chiar şi fără puteri, ea încă prosperă în acea abilitate de a se metamorfoza. Nu e doar o vrăjitoare obişnuită.

Care este lucrul pe care Agatha „All Along” îl face mai bine sau diferit faţă de toate celelalte seriale sau filme Marvel? Un lucru care ar fi important pentru fani.

Kathryn Hahn: Aş spune că este utilizarea platourilor de filmare practice şi a magiei practice. Am folosit foarte, foarte puţin CGI, ceea ce a fost foarte diferit. Abia dacă am avut ecrane albastre sau verzi. Totul a fost acolo pentru noi. Am folosit miniaturi, iar platoul avea dimensiunea unui teren de fotbal, cu fundaluri care se puteau mişca. Erau licurici agăţaţi, ciuperci care se luminau, toate practice. Şi, cum ai spus, drumul însuşi se schimba, dar toate modificările erau realizate manual. Aşa că a fost frumos să arătăm că asta este posibil. Fantastic.

Katherine, care a fost cea mai ciudată sau memorabilă interacţiune cu fanii de când ai intrat în fandomul „WandaVision”?

Kathryn Hahn: Oh, oh. Am văzut pe cineva cu tatuajul personajului meu pe spate. Da, şi-a tatuat vrăjitoarea pe spate şi nu era un tatuaj mic. A fost foarte intens. Nu ştiam cum să reacţionez. A fost foarte intens. M-am simţit responsabilă să mă ridic la nivelul acelui tatuaj.

FOTO: Agatha All Along

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus