Skip to main content

Nicu Banea, din Brigada Nimic, are rolul principal în Candidatul perfect: „Eu, la fel ca personajul pe care îl interpretez în acest film, nu ştiu mai nimic despre scena politică”

 
Nicu Banea, din Brigada Nimic, are rolul principal în Candidatul perfect: „Eu, la fel ca personajul pe care îl interpretez în acest film, nu ştiu mai nimic despre scena politică”

INTERVIU. „Eu, la fel ca personajul pe care îl interpretez în acest film, nu ştiu mai nimic despre scena politică”, spune Nicu Banea, cel care îl interpretează pe Costică Frântu în Candidatul perfect, o comedie care satirizează viaţa politică.

Publicitate

Scris şi regizat de Alex Coteţ (scenarist Teambuilding ,Miami Bici 1&2), filmul va intra în cinematografe în data de 22 octombrie.

În rol principal ălături de Nicu Banea (care a putut fi văzut în serialul Brigada Nimic, de la Pro TV), va fi Cătălina Grama - Jojo (Clanul, Pro TV).

Câteva dintre producţiile în care a jucat Nicu Banea sunt  Spy/Master (2023), Teambuilding (2022), Strada Speranţei (2021), Mangaliţa (2019).

„Nu am studiat pe nimeni din politică, pentru că personajul meu este un om de pe stradă, ca să zic aşa. El nu este un politician în adevăratul sens al cuvântului”, a mai spus el pentru Paginademedia.

În film vor putea fi văzuţi şi actorii Alex Bogdan, Andi Vasluianu, Matei Dima, Cătălin Herlo, Gojira, Cătălina Mihai, Roxana Condurache, Lucian Viziru, Costi Max şi Tina Duceac.

Imagini cu actorii de pe platourile de filmare

foto: cinemagia.ro

Paginademedia.ro: Cum este personajul tău din „Candidatul perfect” şi ce te-a atras la acest rol?

Nicu Banea: Personajul meu se numeşte Costică Frântu şi este un idealist. Ar vrea să o ducă mai bine, dar în loc să se schimbe el, vrea să schimbe ţara. M-a atras faptul că este un personaj amuzant şi foarte ofertant.

Paginademedia.ro: Cine ţi-a propus rolul?

Nicu Banea: Rolul mi l-a propus Alexandra Hash, după ce am ajutat pe cineva la casting, citind eu “Costică”. Eu venisem să dau casting pentru alt rol iniţial.

Paginademedia.ro: Având în vedere experienţa ta anterioară în „Brigada Nimic” şi alte producţii, cum s-a diferenţiat pregătirea pentru acest rol într-un film care ridiculizează viaţa politică românească?

Nicu Banea: Eu, la fel ca şi personajul pe care îl interpretez în acest film, nu ştiu mai nimic despre scena politică. Avem chestia asta în comun eu şi Costică. Deci nu a fost nicio diferenţă în pregătire. Doar în abordare.

Paginademedia.ro: Care au fost cele mai mari provocări în portretizarea unui personaj implicat în politică?

Nicu Banea: Nu pot să spun că am avut parte de provocări venite din acest spectru al politicii. Este o comedie şi am încercat să nu luăm totul atât de în serios.

Personajul meu devine implicat pe parcursul poveştii în politică. Dacă devine sau nu un politician… rămâne de văzut din data de 22 octombrie în cinema.

Paginademedia.ro: Există momente memorabile sau amuzante din timpul filmărilor pe care le-ai putea împărtăşi cu noi?

Nicu Banea: Au fost multe momente amuzante, pe care nu le pot poveşti aici din cauză că mi-ar lua prea mult să explic contextul.

Şi după ce aş explica ditamai contextul şi apoi întâmplarea, probabil, nu vi s-ar părea atât de amuzant. E o situaţie de genul “trebuia să fii acolo”. 

Paginademedia.ro: Cum crezi că va reacţiona publicul la acest film, având în vedere că explorează şi satirizează lumea politică?

Nicu Banea: Eu cred şi sper că lumea va râde. Umorul e subiectiv, dar eu cred ca vă va plăcea. Ideea că producţia noastră satirizează politica nu schimba faptul că în esenţă este un film de comedie.

Paginademedia.ro: Ai avut modele din politică pe care le-ai studiat pentru a te inspira în interpretarea personajului tău?

Nicu Banea: Nu am studiat pe nimeni din politică, pentru că personajul meu este un om de pe stradă, ca să zic aşa. El nu este un politician în adevăratul sens al cuvântului. 

Paginademedia.ro: Ce impact crezi că va avea „Candidatul perfect” în peisajul cinematografic românesc?

Nicu Banea: Nu ştiu ce impact va avea, nu prea mă pricep la predicţii de genul. Om trăi şi om vedea, după cum spune o vorbă.

Paginademedia.ro: Ce proiecte mai ai în viitor? Vreun film, vreun serial ceva…?

Nicu Banea: În primul rând, urmează să filmez noi episoade pentru canalul meu de YouTube - “Nicu Banea”. Asa se numeşte canalul.

Vor apărea episoade noi cu personajul Cosmin. Şi mai sunt implicat şi în alte proiecte, însă nu am voie încă să divulg nimic. Vă mulţumesc pentru interviu şi vă aştept la cinema!

Citeşte şi: Un nou film românesc intră în cinematografe. „Candidatul perfect”, cu Nicu Banea, din Brigada Nimic şi Cătălina Grama - Jojo, în rolurile principale

Despre film:
 
Filmul îl prezintă pe Costică, interpretat de Nicu Banea, şomer şi fără prea multe ţeluri în viaţă, sătul să tot fie luat de prost, candidează la prezidenţiale, ca să fure locul de parcare al vecinului, fără să ştie că este manipulat de partid, care, în secret, vrea să piardă alegerile ca să poată fura statul în continuare.

Producătorii au ales să aducă satira socială cu iz politic în faţa publicului chiar cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale.

 
VIDEO. Secvenţe din film

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro Autor: Paula Stoica Paula.Stoicapaginademedia.ro
viewscnt

sus