Skip to main content

VIDEO. Cătălin Scărlătescu, poveşti de la începuturi: dacă greşeam, ne luam şuturi în fund! Am fost dat afară cu o scatoalcă şi două picioare că am stricat un bechamel!

 
VIDEO. Cătălin Scărlătescu, poveşti de la începuturi: dacă greşeam, ne luam şuturi în fund! Am fost dat afară cu o scatoalcă şi două picioare că am stricat un bechamel!

VIDEO. Poveşti spumoase de la începuturile carierei cu Cătălin Scărlătescu. Din vremea în care o greşeală te costa. În care a fost dat afară în Germania, pentru un sos bechamel, după care a reuşit să conducă o bucătărie cu 11 angajaţi. După care s-a întors (vom afla de ce) în România.

Publicitate

"Pe vremea când am început eu bucătăria, şefii mei nu ne trăgeau de urechi, ne dădeau şuturi în cur! Jur! În fund, ca să nu zic aşa. Îţi dădea ala două şuturi de te arunca. După care au venit şi profesorii fantastici", îşi începe povestea Cătălin Scărlătescu.

L-am prins pe Cătălin Scărlătescu pe platorurile de la MasterChef, chiar în prima zi filmare a viitorului show de pe Pro TV.

Cătălin Scărlătescu, pentru Paginademedia.ro:

Îmi aduc aminte, eram în Germania şi spălam vase şi făceam salate, că, na, la început asta am făcut toţi şi eu eram cel mai muncitor din restaurant. La un moment dat, au lipsit doi bucătari, nu ştiu ce naiba lipsea din bucătărie şi a venit şeful şi a zis vreau şi eu să-mi faceţi un sos bechamel. Zic "eu, eu"! Şi am făcut o prostie, am făcut eu un c***t. Mi-am luat o scatoalcă şi două picioare-n fund... m-a dat afară din restaurant.

N-am să uit niciodată. Eram undeva în sudul Germaniei şi am mers pe jos vreo 2 km prin ploaie, am ajuns într-o altă localitate şi m-am oprit în faţa unei vitrine imense. Era o carte mare, scria pe ea cook book - carte de gătit şi am intrat înăuntru şi am luat-o pe aia mare şi am răsfoit. M-am dus la cuprins şi am văzut Bechamel. Şi când am deschis-o, am avut un noroc fantastic, pentru că totul era explicat şi cu poze. Am văzut că to ce ştiam eu n-avea nicio treabă, dar absolut nimic în comun.

Deci învăţasem o prostie în România pe vremuri, când am început eu în 88... şi am zis băi, din momentul ăsta jumătate din salariul meu se va duce pe cărţi. Am vreo 3000 şi ceva de cărţi cumpărate.

În anul 2000, eram şef bucătar în Germania, cu 11 nemţi sub mine. Cam greu de crezut, dar ăia sunt vii.

Cum de s-a întors în România?

Cătălin Scărlătescu: Am venit într-o vizită şi am găsit în România, în 2001, un vid de bucătărie. Un vid de bucătărie. Şi i-am spus unui prieten de-al meu că în zece ani o să fiu cel mai cel mai tare bucătar român! A zis "băi, eşti nebun"! Şi nu mi-a luat nici 10. Mi-a luat opt ani. Ajunsesem bucătarul-şef de la Angels.

Acolo era Salonul Auto de la Geneva, în faţă nu încăpeau decât cele mai frumoase maşini. A fost unul dintre primele restaurante de fiţă din din Bucureşti şi încet-încet, cam aşa a decurs toată treaba.

VIDEO 1. Masterchef Cătălin Scărlătescu, poveşti inedite de la începuturi

Scărlătescu: "Ştiţi de ce am ajuns eu un bucătăr spectaculos?"

Cum au fost începuturile lui Cătălin Scărlătescu la Masterchef, acum mai bine de zece ani?

"Vă daţi seama, prima dată când am intrat în platoul ăsta, mă uitam şi după colţuri. Aoleu, ce să fie, vine bau-bau după mine. Veneam dintr-un hotel, aveam 60 de angajaţi pe care-i coordonam, veneam dintr-o cu totul şi cu totul altă lume", povesteşte Scărlătescu. "După care pleci de acolo, de la utilajele alea profesioniste şi vii în platouul ăsta unde intrau, nu ştiu, aşa, timizi, nişte oameni normali, care nu aveau treabă cu gătitul".

După zece ani în care a fost Chef la cuţite, la Antena 1, acum este, din nou, MasterChef la Pro TV.

Scărlătescu: "Marea noastră calitate este că am mâncat de mici salam şi parizer pe capota maşinii şi am ajuns să mâncăm şi la restaurante super incredibile.
Am făcut şcoli unde am învăţat cum se găteşte, am lucrat în restaurante super spectaculoase, aşa că eu ştiu că am toată paleta asta de gust. Aşa că n-ai cum să vii fricos la mine. Dacă eşti sincer în farfurie, am să fiu sincer cu tine."

"De ce am ajuns un bucătar spectaculos?", întreabă Scărlătescu. Şi tot el răspunde:

"Pentru că nu mi-a fost frică să grşses. Şi am greşit mult. Eu am greşit mult în bucătărie. Ai greşit, ia vezi ce-ai greşit, să nu faci a doua oară aceeaşi greşeală".

VIDEO 2. MasterChef Cătălin Scărlătescu: Ştii de ce am ajuns un bucătar spectaculos?

Scărlătescu: "Noi nu trebuie să fim într-un fel! Noi trebuie să fim doar cum am fost noi tot timpul!"

Cum va fi în 2024 colaborarea celor trei MasterChefi? Ce vor face ca să prindă la public?

Cătălin Scărlătescu: Noi nu trebuie să fim într-un fel. Noi trebuie să fim doar cum am fost noi tot timpul! Ca noi! Bontea trebuie să-l joace pe Sorin Bontea, Dumitrescu, pe Florin Dumitrescu şi eu trebuie să-l mai limitez un pic pe Scărlătescu, că eu am stat un an şi ceva fără muncă. Trebuie să muncesc. Eu chiar trebuie să muncesc."

De ce să se uite lumea la MasterChef?

"De ce să nu se uite?", răspunde Scărlătescu. Cu noi au început toată poezia asta de jurizare cu mulţi ani în urmă. Eu am rămas eu, şi Bontea, şi Dumitrescu. Noi am rămas Master pe stradă. Adică lumea ne striga Mastere, Mastere. Tot timpul ne-au striga Master. Acum, reîntoarcere asta este spectaculoasă. De ce să nu se uite? Pentru că va fi o emisiune spectaculoasă.

"Noi trei fiind nişte spectaculoşi, n-avem cum să nu facem o emisiune spectaculoasă", mai spune Scărlătescu. "Am demonstrat tot timpul. Pe unde am fost, noi am muncit şi ne-am văzut de treabă, am făcut treabă bună şi oamenii au apreciat. Aşa că, în continuare, nu cred eu că la bătrâneţe domnul Bontea. Acelaşi băiat drept o să fie, la fel şi Dumitrescu.

VIDEO 3. MasterChef Cătălin Scărlătescu: Noi nu trebuie să fim într-un fel

Citeşte şi: VIDEO. Florin Dumitrescu, după prima zi de filmare la MasterChef: „Am evitat să mă uit în spatele camerelor. Majoritatea plângeau de emoţie”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus