Skip to main content

VIDEO. Când presa (mai) contează. Deputata Laura Vicol a demisionat din fruntea Comisiei Juridice după ce a explodat scandalul Nordis. Investigaţia Recorder a făcut record de vizualizări

 
VIDEO. Când presa (mai) contează. Deputata Laura Vicol a demisionat din fruntea Comisiei Juridice după ce a explodat scandalul Nordis. Investigaţia Recorder a făcut record de vizualizări

 

Publicitate

Noua investigaţie Recorder ce vizează ansamblul rezidenţial Nordis a „luat foc” în online. În mai puţin de 24 de ore de când investigaţia semnată de Alex Nedea a fost postată online, clipul a ajuns pe locul trei în trending pe YouTube, cu peste 680.000 de vizualizări

Mai mult decât atât, deputata Laura Vicol, soţia unuia dintre acţionarii Nordis, şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. 

Platforma de investigaţii Recorder a dezvăluit cum Nordis, o companie ce construieşte ansambluri rezidenţiale şi hoteluri de lux în Mamaia, ar fi păgubit sute de oameni care au plătit pentru a cumpăra apartamente însă nu au mai primit nimic. Asociatul principal al Nordis este Vladimir Ciorbă, soţul Laurei Vicol, avocată, deputată şi, până astăzi, şefă în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor. 

În ultimii ani, în conturile Nordis au intrat milioane de euro, dar majoritatea ansamblurilor rezidenţiale promise au rămas doar pe hârtie şi în reclame. Folosind campanii de marketing agresive şi speculând slăbiciuni majore din legislaţia românească, Nordis a încasat sume uriaşe în avans de la oameni care, deşi le-au plătit integral, n-au mai intrat în posesia apartamentelor promise, arată investigaţia Recorder.

În investigaşia Recorder apar şi numele Ioanei Băsescu, notar şi fiica fostului preşedinte al României, şi Andreea Cosma, şi ea notar, fostă deputată şi fiica baronului PSD de Prahova, Mircea Cosma. Cele două ar fi lucrat la parafarea contractelor Nordis cu unii dintre clienţi. 

Mai mulţi oameni păgubiţi în această afacere se plâng că Nordis beneficiază şi de protecţie în Justiţie, plângerile penale făcut împotriva companiei fiind ignorate de procurori, mai spun jurnaliştii de la Recorder.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus