Skip to main content

Disney, planuri mari pentru Europa. Va investi cinci miliarde de dolari în filme şi seriale noi

 
Disney, planuri mari pentru Europa. Va investi cinci miliarde de dolari în filme şi seriale noi

Gigantul industriei de divertisment Disney intenţionează să investească 5 miliarde de dolari pentru producţia de filme blockbuster şi seriale în Europa, în următorii cinci ani, anunţă SkyNews care citează o analiză Financial Times.

Publicitate

Investiţia anuală de aproximativ 1 miliard de dolari a fost alocată regiunii EMA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). Cu toate acestea, majoritatea investiţiilor vor fi concentrate în Marea Britanie şi Europa.

Pe lângă filme, fondurile vor fi investite şi în seriale TV pentru platforma de streaming Disney+ şi pentru reţeaua National Geographic, arată sursa citată

Anunţul vine în urma succesului înregistrat de comedia cu supereroi Deadpool & Wolverine (foto), cu Hugh Jackman şi Ryan Reynolds în rolurile principale, film care domină deja box office-urile din întreaga lume.

Jan Koeppen, preşedintele Disney pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a declarat pentru Financial Times că popularitatea Deadpool & Wolverine demonstrează că filmele cu supereroi au încă succes.

„Simţim că suntem din nou pe val cu filmele, ceea ce este fantastic. Sunt optimist în privinţa revenirii oamenilor în cinematografe, mai ales pentru a se bucura de filmele noastre”, a adăugat el.

Compania a cheltuit aproximativ 3,5 miliarde de lire sterline pe producţii în Marea Britanie în ultimii cinci ani, inclusiv pentru 29 de filme şi 23 de seriale TV, şi susţine că a sprijinit peste 32.000 de locuri de muncă.

Informaţia despre investiţiile extinse ale Disney în producţii noi vine după ce gigantul de media a anunţat la începutul acestei săptămâni că a revenit pe profit graţie succesului filmului Inside Out 2, care a devenit cel mai mare succes de box office din istoria filmelor de animaţie, depăşind Frozen 2.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus