Skip to main content

O nouă demisie la Libertatea. Ioana Vochin, site manager, pleacă după opt ani de la Ringier. Agitaţie în redacţie pe tema programului de lucru: mai puţin remote, mai mult la birou

 
O nouă demisie la Libertatea. Ioana Vochin, site manager, pleacă după opt ani de la Ringier. Agitaţie în redacţie pe tema programului de lucru: mai puţin remote, mai mult la birou

O nouă plecare de la Libertatea. Ioana Vochin, jurnalist cu peste 15 ani experienţă în mass-media, pleacă de la site-ul Libertatea, după opt ani de colaborarea cu Ringier. Ioana Vochin a fost pe poziţia de site manager, adică a coordonat activităţile departamentului online – newsdesk şi EOD.

Publicitate

„Am decis, dupa opt ani la Libertatea, dintre care cinci în poziţia de site manager, să închei această etapă a carierei mele”, a spus Ioana pentru Paginademedia.

 Anunţul Ioanei Vochin vine la nicio săptămână după ce Oana Tonca, publisher la Libertatea, a demisionat după 17 ani în compania de media deţinută de elveţienii de la Ringier.

Pe de altă parte, în ultima perioadă a fost agitaţie în redacţia LIbertatea, pe tema programului de lucru: compania a venit cu un nou set de reguli în care predomină munca la birou şi mai puţin lucrul remote.

Ioana Vochin a început să lucreze în presă la Adevărul, la vârstă de 19 ani, ca reporter. La Libertatea, a venit în 2016, ca redactor internaţional-newsdesk. Un an mai târziu a fost promovată în poziţia de editor of the day, iar un alt an mai târziu, în 2019, a fost promovată în poziţia de website manager. 

De atunci, a fost practic coordonatoarea editorială a site-ului, având în prezent o echipă formată din 15 oameni. 
 
A fost, printre altele, responsabilă de realizarea strategiei editoriale pentru principalele evenimente, dezvoltarea subiectelor şi, desigur, colaborarea cu toate departamentele redacţiei.
 
În legătură cu ce va face în continuare, Ioana Vochin a mai declarat pentru Paginademedia că „nu vrea să vorbească despre noua direcţie.”

Frământările din Ringier

Plecarea Ioanei Vochin de la Libertatea vine pe fondul mai multor schimbări care au loc în interiorul companiei. Ringier are de câteva luni un nou director, Andrei Bereandă, iar la Libertatea a venit un nou redactor-şef, Dorin Chioţea
 
Compania a trimis săptămâna trecută un set de reguli legat de munca la birou. Angajaţii Libertatea care lucrau în mare parte de pe teren sau de acasă sunt obligaţi acum să lucreze cinci zile pe săptămână de la birou.
 
Noile schimbări au dus la nemulţumiri printre angajaţi. Surse din interiorul companiei au declarat pentru Paginademedia.ro că principalele nemulţumiri sunt legate de faptul că echipa a rămas subdimensionată după plecarea mai multor jurnalişti, în prima parte a acestui an, în frunte cu Cătălin Tolontan. În prezent, echipa Libertatea ar fi la jumătate faţă de „era” Tolontan. 

Cine s-a supărat după noile schimbări legate de program?

„În primul rand, cei care au fost aduşi după plecarea echipei lui Tolontan, pentru că nu asta le-a fost promis.

În al doilea rând, cei rămaşi după scandalul din iarnă au mai multe motive de enervare: pe lângă noul program sunt si cerinţele lor, pe care grupul nu le-a rezolvat. Contractele nu au fost modificate, salariile nu au fost mărite, elveţienii au promis, nici măcar transport şi bonuri de masă nu se oferă”, au declarat pentru Paginademedia.ro surse din interiorul companiei. 

„Acum operăm cam la jumătate faţă de câţi eram în era Tolontan şi am fost aşa nr 1. Dar nu poţi la infinit aşa doar trăgând pe angajaţi”, ne-a declarat o sursă din interiorul companiei.

Citeşte şi: Plecare de la Ringier. Jurnalistă cu 17 ani vechime la Libertatea, numită recent publisherul ziarului, a demisionat

 
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus