Skip to main content

Irina Ursu, fostă prezentatoare Observator, va juca în filmul produs de Untold: „Undeva în sinea mea am visat mereu să apar şi eu într-un film”

 
Irina Ursu, fostă prezentatoare Observator, va juca în filmul produs de Untold: „Undeva în sinea mea am visat mereu să apar şi eu într-un film”

INTERVIU. „Propunerea de a juca în film a venit de la regizorul Adrian Tapciuc. Am acceptat instant, fără să stau pe gânduri pentru că sunt o persoană căreia îi plac provocările şi undeva în sinea mea am visat mereu să apar şi eu într-un film”, a povestit Irina Ursu pentru Paginademedia.

Publicitate

Irina Ursu, fostă prezentatoare a Observatorului de weekend de la Antena 1, va juca în comedia Mentorii, primul film produs de Untold. 

Amintim că distribuţia este completată de Cătălin Bordea, Dorian Popa, care sunt în rol de protagonişti, dar şi de nume cunoscute precum Loredana Groza (Camera 609, Regina, Inimă de ţigan), Adrian Titieni (Clanul, Fructul oprit), Tina Duceac, (Lia - soţia soţului meu) şi Silviu Mircescu (Clanul, Visul, Băieţi destepţi).

Ce rol va avea jurnalista în Mentorii?

Şi în film, Irina va apărea în rolul de prezentator de ştiri care va relata o întâmplare petrecută în film.

„Cu siguranţă mi-ar plăcea să mai încerc, şi poate personaje care să mă scoată din haina de jurnalist (...). Dacă în studioul TV ştiam că ochii privitorilor sunt dincolo de ecran, iar eu mă concentram pe acea energie, aici, când am înregistrat scena, o mulţime de ochi erau îndreptaţi spre mine, fiind la câţiva metri distanţă, aşteptând interpretarea perfectă.

A fost o emoţie, pe care cred eu, am gestionat-o cum trebuie”, a mai spus ea pentru Paginademedia.

Jurnalista s-a alăturat Antenei 1 în vara lui 2022, pentru a prezenta Observatorul de Weekend de la ora 19.00, în locul Octaviei Geamănu, care a fost înlăturată de la pupitrul emisiunii de ştiri. După un an şi jumătate, Irina a plecat de la trustul Intact.

Imagini cu Irina Ursu de pe platourile de filmare de la Mentorii

Paginademedia.ro:Ce personaj vei interpreta în Mentorii, primul film produs de Untold?

Irina Ursu: În comedia Mentorii, voi apărea în rolul de prezentator de ştiri care va relata o întâmplare petrecută în film.

Este impropriu spus voi juca un rol având în vedere că această meserie este parte din mine.

Chiar şi aşa ca de fiecare dată, revenind în faţa camerei am avut emoţii, pentru că meseria în sine este despre trăiri şi emoţii. Pur şi simplu am fost eu, Irina Ursu pe care oamenii o ştiu de la jurnalele de ştiri.

Paginademedia.ro: Cum ai fost cooptată în proiect?

Irina Ursu: Pe cei din grupul Untold Universe, producătorii filmului, îi cunosc de ceva vreme pentru că lucrăm împreună pe anumite proiecte, iar propunerea de a juca în film a venit de la regizorul Adrian Tapciuc.

Am acceptat instant, fără să stau pe gânduri pentru că sunt o persoană căreia îi plac provocările şi undeva în sinea mea am visat mereu să apar şi eu într-un film.

Mă bucur extrem de mult să fiu parte din acest proiect cinematografic şi vreau să îi mulţumesc echipei filmului pentru că mi-au oferit această oportunitate de a face trecerea, de la micul ecran, la marele ecran.

De asemenea, mă bucur să ştiu că lumea vrea să mă revadă, indiferent de format. Mentorii este o comedie ce merită văzută pentru că este o chimie extraordinară între actori, distribuţia este una excepţională, umorul dat de replici şi comicul de situaţie este extrem de savuros, aşa că abia aştept intrarea în cinematografe a filmului la începutul anului 2025.

Paginademedia.ro: Cum a fost pentru tine să joci într-un film?

Irina Ursu: Pentru mine a fost o experienţă frumoasă şi diferită de ceea ce experimentasem până acum. Pe platourile de filmare este o altă energie şi o altă agitaţie, diferită de cea dintr-un platou de televiziune.

Dacă în studioul TV ştiam că ochii privitorilor sunt dincolo de ecran, iar eu mă concentram pe acea energie, aici, când am înregistrat scena, o mulţime de ochi erau îndreptaţi spre mine, fiind la câţiva metri distanţă, aşteptând interpretarea perfectă. A fost o emoţie, pe care cred eu, am gestionat-o cum trebuie.

Paginademedia.ro: Pe viitor ţi-ar mai plăcea să mai încerci?

Irina Ursu: Cu siguranţă mi-ar plăcea să mai încerc, şi poate personaje care să mă scoată din haina de jurnalist.

De mic copil, până la finalul liceului am tot avut roluri în piese mai mici sau mai mari, iar profesorii mei îmi spuneau că aş putea deveni actriţă.

Am ales totuşi un alt domeniu, dar şi în meseria de jurnalist, ne jucăm destul de mult cu emoţiile pentru a putea amplifica mesajele în faţa publicului.

Paginademedia.ro: Ai primit sfaturi ce ţin de actorie?

Irina Ursu: Am primit doar câteva indicaţii din partea regizorului Adrian Tapciuc, însă am analizat înainte de a începe înregistrările şi am observat cu ce exigenţă se lucrează la acest film astfel încât să ridic performanţa la nivelul aşteptărilor lor.

Eu sunt de fel extrem de riguroasă şi perfecţionistă aşa că voi cita din ce a spus regizorul: “Am încercat să îţi găsesc o greşeală, dar nu am reuşit.” 

Despre Irina Ursu

- Irina Ursu a lucrat la Aleph, postul fondat de Adrian Sârbu, din ianuarie 2020. A prezentat ştiri şi la postul de radio Smart FM.

- În vara lui 2022 s-a alăturat Antenei 1 pentru a prezenta Observatorul de Weekend de la ora 19.00, în locul Octaviei Geamănu, care a fost înlăturată de la pupitrul emisiunii de ştiri. 

- Totodată, aproape patru ani şi jumătate (2014-2018), Irina Ursu a jost jurnalist la Pro TV Cluj.

- Aceasta a absolvit cursurile Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializarea Jurnalism. De asemenea, are şi un masterat de Relaţii Publice şi Publicitate, tot în cadrul FSPAC.

Citeşte şi:

Irina Ursu prezintă Observatorul de weekend, în locul Octaviei Geamănu

Minutul Paginademedia despre media. De vorbă cu Irina Ursu, prezentatoarea Observatorului de weekend

Irina Ursu a plecat de la Observatorul Antenei 1. „Au fost mai multe motive şi personale şi profesionale”

Casa de producţie a Untold are în producţie primul său film de comedie. Cătălin Bordea are rolul principal

Dorian Popa va juca în „Mentorii”, primul film produs de casa de producţie a Untold. Inflencerul are rolul principal, alături de Cătălin Bordea

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus