Skip to main content

Seria de reportaje Izolaţi în România se întoarce cu episoade noi la TVR 1. De când?

 
Seria de reportaje Izolaţi în România se întoarce cu episoade noi la TVR 1. De când?

Izolaţi în România, sezon nou. Seria de reportaje despre cei „Izolaţi în România” revine la Televiziunea Română cu 12 noi episoade filmate în 2023 şi 2024. 

Publicitate

Noul sezon este programat duminică, 20 octombrie, de la ora 18.00, la TVR 1. Emisiunea realizată de Dite Dinesz se poate vedea şi în reluare joi, de la ora 23.00, scrie tvr1.ro.

Seria de reportaje despre românii din cătunele izolate a început la TVR în anul 2006. 

Ce spune Dite Dinesz despre noul sezon?

„E o serie nouă de reportaje, 12 la număr, care vrem să fie leac la uitare. În această serie vorbim de poteci şi de cer. Cât de mare e preţul plătit de omul care nu mai are cer de privit, dar are casă la drum?

Pădurea acoperă potecile pe care am fost în 2006, 2016 sau 2019. Acolo unde omul pleacă la cer, nimeni nu îi mai ia locul. E un dar şi o datorie să batem păduri pentru a ne întâlni cu ultimii locuitori de cătune”.

Se deschide Muzeul „Cătune Izolaţi în România”, la Gârda de Sus, în Apuseni

Pe lângă reportajele tv, Dite Dinesz mai vine cu noutăţi: pe 27 octombrie se deschide Muzeul „CĂTUNE Izolaţi în România”, la Gârda de Sus, în Apuseni.

Apoi, vine rândul cărţii... „O lume de mult pe lume - peste 100 de vieţi povestite de reporterul Dite Dinesz” va fi dăruită publicului care vrea să îşi amintească de această lume.

În 2006, reporterul Dite Dinesz şi cameramanul Marius Danci urcau prima potecă. De atunci au adus în faţa telespectatorilor peste o sută de oameni pe care i-au întâlnit la capătul a zeci de poteci din Alba, Maramureş, Suceava, Năsăud, Caraş-Severin, Mehedinţi, Tulcea, Vrancea, Neamţ, Harghita. Oameni care nu s-au întâlnit niciodată, dar au ceva în comun: trăiesc singuri cu aceleaşi rosturi de peste 100 de ani, în mijlocul unor păduri.

Din 2017, au urcat mereu la ei. În 2023 şi 2024, i-au căutat din nou, pe unii nu i-au mai găsit. Iar lumea lor rămâne în poveşti.

 

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus