Skip to main content

„Echipa RISE nu va ceda presiunilor”. Jurnaliştii RISE Project denunţă presiuni venite din partea DIICOT în urma unei investigaţii despre importurile de forţă de muncă

 
„Echipa RISE nu va ceda presiunilor”. Jurnaliştii RISE Project denunţă presiuni venite din partea DIICOT în urma unei investigaţii despre importurile de forţă de muncă

Redacţia RISE Project reacţionează după ce unul dintre jurnaliştii care a lucrat la seria de investigaţii „Afacerea Migrantul” a fost audiat de DIICOT.

Publicitate

„La finalul audierii, procurorul şef a dispus o ordonanţă prin care a solicitat echipei RISE să pună la dispoziţia parchetului a tuturor datelor care au stat la baza documentării investigaţiilor jurnalistice. Acelaşi magistrat a insistat că nu este o solicitare, ci o dispoziţie, iar dacă RISE nu se conformează, se poate ajunge la percheziţii”, relatează jurnaliştii de la RISE. 

Conform RISE, jurnalistul a chemat în calitate de martor la sediul DIICOT, Biroul Teritorial Caraş-Severin. 

„Investigaţiile publicate de noi luna trecută sub titlul “Afacerea Migrantul” dezvăluie cum mii de cetăţeni asiatici ajung pe străzi în România, abandonaţi de firmele de recrutare care i-au adus aici şi decid să fugă în alte ţări europene prin intermediul reţelelor de trafic de migranţi. Timp de mai multe luni, RISE a investigat afacerile din spatele importurilor de forţă de muncă, documentare care s-a suprapus cu investigaţia procurorilor DIICOT Caraş-Severin”, scriu jurnaliştii. 

Într-un articol publicat pe site-ul publicaţiei, Rise mai povesteşte procurorul care l-a audiat pe jurnalist a mai vrut să ştie dacă seria de articole despre traficul de migranţi s-a încheiat sau mai pregătim alte investigaţii, după care a explicat că a făcut citaţia ca urmare a faptului că fostul ofiţer MAI (inculpat în dosarul DIICOT) a invocat în apărarea sa investigaţiile RISE Project.

„Acelaşi procuror s-a arătat interesat şi de contextul în care am ajuns să documentăm subiectul Afacerea „Migrantul”, dar şi de victimele din investigaţiile noastre. ”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus