Skip to main content

Jurnalistul Liviu Alexa pierde definitiv procesul cu viceprimăriţa de la Sectorul 1. Are de plătit daune de zeci de mii de lei

 
Jurnalistul Liviu Alexa pierde definitiv procesul cu viceprimăriţa de la Sectorul 1. Are de plătit daune de zeci de mii de lei

Jurnalistul Liviu Alexa şi publicaţia sa Strictsecret.ro au pierdut definitiv procesul cu viceprimarul Sectorului 1, Ramona Porumb, după ce au publicat imagini nud cu aceasta. Alexa va trebui să-i plătească Ramonei Porumb daune morale de 30.000 de lei, potrivit publicaţiei justnews.ro

Publicitate

În 4 noiembrie 2021, ziarul online Strict Secret.ro, sub semnătura jurnalistului Liviu Alexa, a publicat un articol intitulat „Video incendiar cu duşmanca Clotildei Armand!Viceprimăriţa de la Sectorul 1, Ramona Porumb, liberală şi la plaja nudiştilor”.

Articolul publicat era însoţit de fotografii şi de un filmuleţ video, de câteva minute, cu reprezentanta PNL în conducerea Primăriei de la Sectorul 1, filmată şi fotografiată la mare, dezbrăcată (imaginile erau însă cenzurate), în timp ce se bronza sau, într-o altă secvenţă, cum se juca, în apă şi pe plaja frecventată de nudişti, cu un câine de talie mare, arată sursa citată. 

Ulterior, articolul a fost preluat de numeroase publicaţii, precum stirileprotv.ro, ziardecluj.ro, comisarul.ro, jurnalist.ro etc.

La scurt timp de la incident, în 22 noiembrie 2021, Ramona Porumb, a depus o cerere la Judecătoria Sectorului 1, în care a chemat în judecară pe Alexa Liviu Doru Alin şi Pagina Ciudatului S.R.L  considerând că i-au fost lezate drepturile la imagine, demnitate şi viaţă particulară. Acestea cerea „pârâţilor” 100.000 de lei daune morale.

Judecătoria Sectorului 1 i-a dat câştig de cauză reclamantei Ramona Porumb, dar a redus cuantumul daunelor morale la 30.000 de lei. 

Solutia pe scurt: „Admite în parte cererea formulată de reclamanta PORUMB RAMONA în contradictoriu cu pârâţii ALEXA LIVIU DORU ALIN şi PAGINA CIUDATULUI S.R.L.

Obligă în solidar pârâţii să plătească reclamantei PORUMB RAMONA suma de 30.000 lei, cu titlu de daune morale. Interzice pârâţilor să publice în viitor materialele denigratoare la adresa reclamantei ce fac obiectul prezentului dosar. Ia act de faptul că reclamanta a renunţat la capătul de cerere privind ştergerea textelor, fotografiilor, filmuleţelor video publicate pe site-urile strictsecret.ro, ziardecluj.ro şi altor site-uri administrate de pârâtul ALEXA LIVIU DORU ALIN.

Ia act de faptul că reclamanta a renunţat la capătul de cerere privind obligarea în solidar a pârâţilor la publicarea hotărârii pronunţate în trei cotidiene de răspândire naţională, pe paginile de facebook ,,Strict secret” şi ,,Ziar de Cluj” precum şi în publicaţiile online ale acestora timp de trei zile consecutiv. Respinge în rest cererea.

Obligă în solidar pârâţii la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 3.100 de lei reprezentând onorariu avocaţial şi taxă judiciară de timbru.

Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefă, azi, 14.10.2022.”

Decizia Judecătoriei a fost menţinută şi de Tribunalul Bucureşti şi de Curtea de Apel. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus