Skip to main content

Unul dintre consultanţii lui Mircea Geoană, jurnalistul Silviu Sergiu, rupe contractul cu candidatul la Preşedinţie înainte de campanie Motivul

 
Unul dintre consultanţii lui Mircea Geoană, jurnalistul Silviu Sergiu, rupe contractul cu candidatul la Preşedinţie înainte de campanie Motivul

Jurnalistul Silviu Sergiu se retrage din echipa de consultanţi ai candidatului la Preşedinţie Mircea Geoană, chiar înainte de campania electorală. Silviu Sergiu a lucrat un an şi jumătate pentru Mircea Geoană, pe partea de relaţie cu presa.

Publicitate

Ieşirea lui Silviu Sergiu din echipa lui Geoană vine la scurt timp după ce candidatul la Preşedinţie l-a atacat dur pe jurnalistul Attila Biro, în urma unui articol al acestuia. A contat acest moment în decizie? Înainte, pe scurt, cazul:

Publicaţia Context.ro, condusă de Attila Biro, a publicat o investigaţie care arăta legături între şeful de campanie al lui Mircea Geoană, Rareş Mănescu, şi un propagandist rus care a fost în Crimeea. Urmare a anchetei, Mircea Geoană nu a dat un răspuns în legătură cu articolul, însă a acuzat o "campanie de kormpormat" şi a spus despre Biro că „este acuzat în presa din Bulgaria şi din alte ţări europene că ar face parte din operaţiunea de încercare de asasinare a procurorului general al Bulgariei”.

Ieşirea lui Geoană (cu afirmaţii fără vreun temei) a fost condamnată de organizaţii de media (precum ActiveWatch), cât şi de mai mulţi jurnalişti.

Ce spune Silviu Sergiu despre momentul Geoană - Attila Biro? A contat?

Contactat de Paginademedia.ro, Silviu Sergiu a declarat:

"A fost un moment care mi-a influenţat în mare măsură decizia de a încheia această colaborare", a spus Sivliu Sergiu pentru Paginademedia.ro.

Citeşte şi: Mircea Geoană, atac la jurnalistul Attila Biro după dezvăluirile publicaţiei Context.ro. Attila Biro: „Dl Geoană a reluat o teorie a conspiraţiei şi un fake news grosolan”

Silviu Sergiu a intrat în echipa lui Mircea Geoană în martie 2023, în calitate de consultant media. Mai exact relaţia cu presa şi organizarea de evenimente mediatice. Pe atunci, Geoană era secretar general adjunt al NATO.

Silviu Sergiu: "Revin la setările din fabrică: jurnalismul"

"După un periplu de 1 an şi jumătate prin consultanţă media (o experienţă interesantă, care m-a făcut să înţeleg şi mai bine poitica), revin la setările din fabrică: jurnalismul", a scris Silviu Sergiu într-o postare pe Facebook.

Ce va face în continuare:

"Mă voi concentra pe creşterea proiectului Independent news şi voi pregăti terenul pentru lansarea unui podcast: Punctul de fierbere."

Citeşte şi: Jurnalistul Silviu Sergiu, consultant media pentru Mircea Geoană

Carte de vizită Silviu Sergiu:

  • A lucrat la Jurnalul Naţional din 1997 până în 2005. A trecut la Evenimentul zilei, unde a stat până în 2016. A fost senior-editor şi redactor-şef adjunct, la EVZ.
  • După EVZ, a trecut la România Liberă pentru 1 an. Din martie 2018, s-a alăturat Newsweek România.
  • El a prezentat şi emisiunea Evenimentul zilei de la B1 TV, fiind înlocuit de Mălin Bot.
  • În ianuarie 2021, Silviu Sergiu a părăsit redacţia Newsweek pentru un proiect personal - site-ul Podul.ro. Ulterior, a revenit în redacţia Newsweek, publicaţie fondată de Sabin Orcan.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus