Skip to main content

Fostul jurnalist Liviu Iolu, în echipa de campanie a lui Mircea Geonă. Ce va face?

 
Fostul jurnalist Liviu Iolu, în echipa de campanie a lui Mircea Geonă. Ce va face?

Liviu Iolu, fost jurnalist şi fost purtător de cuvânt al Guvernului în perioada USR, a intrat în echipa de campanie a lui Mircea Geonă. Ce va face?

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Liviu Iolu a declarat:

"Mă voi ocupa de relaţia cu presa, dar şi de alte elemente care ţin de gestiunea campaniei electorale, având în vedere că am experienţă în această zonă", a spus Liviu Iolu.

Iolu a lucrat pentru campania din 2019 a alianţei USR - Plus, iar în campania din 2020 s-a ocupat de strategie şi comunicare. În acest an (2024) a fost manager de campanie al partidului REPER.

Până în acest an, a fost consilier al europarlamentarului Dacian Cioloş. "Cum el s-a retras din viaţa politică, şi rolul meu s-a încheiat", spune Iolu.

Ce se va întâmpla după campania electorală? Va rămâne alături de Mircea Geoană?

"În momentul de faţă am o înţelegere să ajut în această campanie electorală. Nu am discutat despre ce se va întâmpla post-campanie", a mai declarat Liviu Iolu pentru Paginademedia.ro.

Intrarea lui Liviu Iolu în echipă vine la scurt timp după ce fostul jurnalist Silviu Sergiu a decis să încheie contractul pe care îl avea în campania lui Mircea Geoană. Silviu Sergiu era cel care se ocupa, printre altele, de relaţia cu presa, zonă preluată acum de Liviu Iolu.

Unul dintre consultanţii lui Mircea Geoană, jurnalistul Silviu Sergiu, rupe contractul cu candidatul la Preşedinţie înainte de campanie Motivul

Jurnalista Sanda Nicola, soţia lui Liviu Iolu, este candidată la alegerile parlamentare pe listele partidului „România în acţiune”, formaţiune care îl susţine pe Mircea Geoană în cursa pentru Cotroceni.

Fosta jurnalistă Sanda Nicola candidează la alegerile parlamentare

Liviu Iolu, carte de vizită:

- din 2019, în echipa PLUS, unde s-a ocupat şi de campaniile electorale. În ultimii ani, a fost consilier în mandatul lui Dacian Cioloş în Parlamentul European.

- Este absolvent de Jurnalism al Universităţii ”Al. I. Cuza din Iaşi” şi s-a perfecţionat la École Supérieure de Journalisme de Lille şi Erasmushogeschool din Bruxelles.

- a fost editorialist al cotidianului Adevărul şi coordonator al proiectului de televiziune online Adevărul LIVE.

- A fost unul dintre reporterii speciali ai cotidianul Evenimentul zilei (2004-2011) , a colaborat cu revista Dilema Veche iar în studenţie a fost redactor şef al revistei Opinia studenţească şi reporter TVR Iaşi.

- Are în palmares mai multe premii profesionale pentru reportaj şi expresivitate jurnalistică acordate de organizaţii de prestigiu printre care Clubul Român de Presă (CRP), Freedom House sau World Vision.

- În 2008 a primit Marele Premiu pentru presă scrisă al Clubului Român de Presă pentru seria de articole ”Arestaţi de aliaţi”, care a dus la demisia ministrului de externedin acea perioadă.

- A mai lucrat ca jurnalist freelance pentru Al Jazeera English şi ITV News şi a fost producătorul emisiunii ”Generaţia cu cheia de gât”.

- Pentru o scurtă perioadă (martie-aprilie 2012) a ocupat funcţia de purtător de cuvânt al Ministerului Muncii în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus