Skip to main content

Liviu Mihaiu nu se mai regăşeşte în grila Radio Guerrilla, după 20 de ani. Co-fondatorul radioului se concentrează pe scris şi nu exclude politica

 
Liviu Mihaiu nu se mai regăşeşte în grila Radio Guerrilla, după 20 de ani. Co-fondatorul radioului se concentrează pe scris şi nu exclude politica

Grila de toamnă Radio Guerrilla nu îl mai are printre realizatori pe Liviu Mihaiu, unul dintre co-fondatorul postului de radio de acum 20 de ani. Mihaiu realiza emisiunea A treia cale, un program de interviuri, joia, de la 14.00 la 16.00. Ce s-a întâmplat?

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Liviu Mihaiu a declarat să se va concentra pe scris şi, posibil, pe politică.

"Lucrez acum la un roman, la anul ar trebui să îl predau editurii", spune Mihaiu.

Ce fel de roman?

"Nu are legătură cu ce se aşteaptă lumea, cu conspiraţii sau altele. Va fi un roman de dragoste", a adăugat Mihaiu,

Despre politică?

"S-ar putea să fie o candidatură", răspunde Mihaiu. În ce direcţie? "Intenţiile mele sunt în zona unui partid verde", a spus Liviu Mihaiu, fără alte detalii.

Despre plecarea de la Radio Guerrilla?

Liviu Mihaiu: "Acum am alte treburi. Şi Guerrilla nu prea mai era guerillă demult, cum îmi place mie". "A fost o despărţire amiabilă", a mai adăugat Mihaiu.

Ce spun cei de la Radio Guerrilla?

"Îi mulţumim lui Liviu Mihaiu pentru tot ce a făcut pentru Radio Guerrilla", a fost răspunsul scurt al lui Adrian Popescu, managing partner al postului.

Liviu Mihaiu a fost unul dintre fondatorii Radio Guerrilla, în urmă cu 20 de ani, în 2004. A prezentat, de-a lungul timpului, un program de dimineaţă, apoi s-a ocupat de tronsonul 13.00-14.00, de luni până joi, cu Asta la revista mesei, nene! În ultima perioadă, realiza săptămânal emisiunea "A treia cale".

Despre plecarea de la Guerilla, Mihaiu a scris pe Facebook:

"Am zis să schimb foaia de parcurs şi forma de rezistenţă de gherilă. Nu de altceva, dar mai scrie omul o carte(roman de dragoste, nah), mai face un podcast(dada, staţi tunaţi, că vine in curând un format debate&food&wine foarte special)

În plus de asta, o oră pe săptămână la "A Treia Cale" nu se mai poate numi gherilă, ci gargară cu cafelutsă şi umor... Se rutinase şi nici "nu mai aveam cu cine”-ştiţi expresia aia celebră de la noi- Am practicat toate formele posibile de jurnalism(mai puţin comentator de tenis&fotbal) şi am  avut in faţă majoritatea copleşitoare a oamenilor care contează in România, de la Ion Iliescu, Corneliu Coposu la şefii serviciilor secrete, şi de la Djuvara la Pleşu& Patapievici. Am zis să iau o pauză să practic şi alte sporturi jurnalistice cu succes. "A Patra Cale", gen.
Deci, staţi aşa, că nu mă las. "Ma Rezistans" continuă.

Sunt trist, că, deh, dar tristeţea e bună la scris."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus