Skip to main content

Magda Catone se alătură distribuţiei serialului Iubire cu parfum de lavandă

 
Magda Catone se alătură distribuţiei serialului Iubire cu parfum de lavandă

Actori cunoscuţi din lumea teatrului şi filmului românesc revin pe micile ecrane în noul serial original semnat de Ruxandra Ion, Iubire cu parfum de lavandă. Magda Catone, Liliana Hodorogea şi Gelu Niţu completează distribuţia serialului care va putea fi urmărit în curând la Antena 1, anunţă televiziunea.

Publicitate

În Iubire cu parfum de lavandă, Magda o va interpreta pe Floarea, fostă educatoare, mereu la curent cu tot ce se întâmplă în sat şi responsabilă cu dusul vorbei mai departe. Greu încercată de viaţă, Floarea îşi va purta pe umeri toată viaţa greutatea pierderii unicului ei copil.

Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, la clasa profesorilor Amza Pelea şi Ion Cojar, Magda Catone a jucat de-a lungul timpului numeroase roluri pe scena teatrului şi a filmului românesc, debutând încă din facultate, cu pelicula lui Lucian Pintilie, „De ce trag clopotele Mitică?”.

În serialul de la Antena 1, Gelu Niţu îl va interpreta pe Nicolae, zis şi Gumaru, un bărbat de viţă nobilă, cult, care a studiat în Franţa, dar care a decăzut constant, până a ajuns în patima alcoolului, în urma unul lung şir de tragedii care i-au marcat întreaga viaţă. 

Gelu Niţu, cunoscut publicului din “Adela”, “Sacrificiul”, “Lacrimi de iubire” sau “Inimă de ţigan”. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, la clasa Sandei Manu, Gelu Niţu a debutat încă din anul III la Teatrul Bulandra, alături de actori mari precum Radu Beligan şi Marin Moraru.

Pe lângă numeroasele apariţii pe scena teatrului românesc, actorul a jucat şi în filme precum "Vis de ianuarie", "Labirintul", "Înghiţitorul de Săbii", "Balanţa", "Oglinda", "Cerberus" sau "Pictorul". 

Din peisajul idilic de la sat nu putea lipsi Baba Jana, vrăjitoarea, cea care îi cunoaşte pe toţi, iar când are premoniţii, îi avertizează. În Iubire cu parfum de lavandă, Baba Jana va fi interpretată de Liliana Hodorogea.

Stă în sat de când se ştie, mai mult singură, căci copiii au plecat demult în străinătate. Mereu în conflict cu preotul, Baba Jana este cea care a făcut blestemul asupra tatălui Andei (Michaela Prosan). 

Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, la clasa prof. Dem Rădulescu, Liliana Hodorogea a jucat în numeroase spectacole de teatru, precum: „Troienele – O Trilogie Antică”, „Maşinăria Hamlet” sau „Copacul cu iluzii”, în spectacole ca: „Livada de vişini”, „Ghetto”„ Orfeu în infern” sau „Bacantele”, dar şi în filme: „În fiecare zi mi-e dor de tine” sau „Maria şi marea”.

În 2007 a câştigat Marele trofeu al Festivalului naţional de rostire a creaţiei eminesciene "Luceafărul", pentru regia şi interpretarea piesei "Abia înţelese".

Imagini cu actorii din Iubire cu parfum de lavandă

Ce spun actorii?

Magda Catone:

„Floarea, Florica, Flori, Florentina, Floricel…voi fi pentru telespectatorii noştri o femeie de la ţară, simplă, energică şi puternică, sfătoasă, care a adunat în viaţa ei poveşti cât pentru un roman! Mă simt ca acasă pe platoul de filmare, deoarece m-am <înrudit> cu echipa la filmările pentru serialul Lasă-mă, îmi place! Camera 609 şi ne avem unii pe alţii ca într-o familie!

Suntem cu noaptea în cap pe set, lângă câmpul de lavandă, ne bem cafeaua de dimineaţă împreună, repetăm împreună, filmăm împreună, luăm prânzul împreună, pălăvrăgim în pauze împreună, ne sărbătorim cu toată echipa, iar toate aceste momente se regăsesc pe conturile de social media ale proiectului. Suntem, mai simplu, Familia de la Iubire cu parfum de lavandă!”

Gelu Niţu:

„Mă leagă multe amintiri şi o frumoasă prietenie de echipa de producţie a acestui serial, astfel că, atunci când am primit invitaţia la casting am răspuns cu mare drag.

Pe lângă echipa de profesionişti din spatele camerelor, m-am bucurat să descopăr o distribuţie fantastică în prima linie. Despre personajul meu pot doar să vă spun că va avea un traseu interesant, pe care abia aştept să îl descoperiţi. Ne vedem în curând, la Iubire cu parfum de lavandă!”.  

Despre rolul său din Iubire cu parfum de lavandă, Liliana Hodorogea dezvăluie:

„Uneori trăiesc miracole. Aşa a fost şi întâlnirea cu rolul Babei Jana din Raiul de Lavandă. Dar, mai ales cu Ruxandra Ion, în care am descoperit un om cald, deschis, ca o cloşcă pentru puii ei, care dăruieşte, cu fiecare cuvânt, gest, infinită iubire. Cred că am aşteptat mai bine de douăzeci de ani să se petreacă o asemenea întâlnire.

Sunt uimită de cât de multă muncă înseamnă un astfel de proiect, poate nu mi-aş fi imaginat şi, cu siguranţă, majoritatea oamenilor nu-şi închipuie. Dar ce energie vindecătoare aduce! Rolul pitoresc din serial, Baba Jana, este un fel de psiholog empiric, baba cu leacuri, descântece şi vrăji, care îmi dă prilejul de a zugrăvi lungul şir de vrăcioaice ale satelor pe care unii dintre noi le-am întâlnit, alţii le ştiu din poveşti.

Baba aia, care a trăit şi a văzut multe, care nu se lasă doborâtă, care pare să perceapă semne şi e conectată la un tărâm straniu pe care aş vrea să o pot înzestra şi cu umorul ăla hâtru, specific lumii satului. Sper ca publicul s-o accepte şi s-o înţeleagă pe Baba Jana, o mărturie a unei lumi aproape dispărute!”, dezvăluie actriţa.

Producţia Iubire cu parfum de lavandă aduce în prim plan o poveste de iubire, între doi oameni maturi, prinşi între două lumi complet diferite, dar care au şansa să îşi refacă viaţa, unul lângă celălalt şi să îşi găsească fericirea dincolo de toate greutăţile de care au avut şi continuă să aibă parte.

Citeşte şi: FOTO. Adrian Nartea, cunoscut pentru rolul din Vlad, va fi din nou protagonistul unui serial. Cu cine va juca în „Iubire cu parfum de lavandă”?

Citeşte şi: „Iubire cu parfum de lavandă”, un nou serial original semnat de Ruxandra Ion pentru Antena 1. Filmările au început deja

Citeşte: Bogdan Albulescu, cunoscut din serialele „Regina” şi „Fructul oprit”, va juca în „Iubire cu parfum de lavandă”, noul serial al Antenei 1

 

 

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus