Skip to main content

Maria Popovici, protagonista filmului Moartea în vacanţă: „O provocare în Grecia a fost căldura şi, sincer, cel mai greu de filmat au fost scenele din maşină, pe platformă”

 
Maria Popovici, protagonista filmului Moartea în vacanţă: „O provocare în Grecia a fost căldura şi, sincer, cel mai greu de filmat au fost scenele din maşină, pe platformă”

INTERVIU. Maria Popovici o interpretează pe Patricia în comedia Mortea în vacanţă, o producţie care va lansat pe data de 28 octombrie în cinematografele din ţară.

Publicitate

„O provocare în Grecia a fost căldura şi, sincer, cel mai greu de filmat au fost scenele din maşină, pe platformă, pentru că se crea un efect de seră şi devenea uneori aproape insuportabil. Culmea e că exact aceste provocări fac zilele de filmare mai palpitante”, a povestit Maria pentru Paginademedia.ro.

Maria Popovici a mai făcut parte din distribuţia producţiilor Faci sau taci (2019) şi Investitorii (2021). Comedianta a câştigat iUmor, sezonul doi, emisiune diufuzată la Antena 1.

Moartea în vacanţă s-a filmat în trei ţări - Grecia, România şi Bulgaria. Comedia a fost filmată în cea mai mare parte în Grecia, în insula Poros, dar au fost câteva zile de filmare şi în Cluj Napoca şi în câteva locaţii din Bulgaria.

Pe lângă Moartea în vacanţă, Mircea Bravo a mai lansat filmele Mirciulică (2022) şi Nuntă pe bani (2023).
 
„Îmi plac personajele negative, sunt mai interesante de construit şi sper în curând să fiu distribuită şi într-o dramă”, a mai spus actriţa pentru Paginademedia.
 
Detalii, în interviul de mai jos:

Paginademedia.ro: Cum ai ajuns să joci în filmul Moartea în vacanţă?

Maria Popovici: Din fericire, Mircea Bravo, în calitate de producător, şi Cristi Ilişuan, regizorul, s-au gândit exact la mine când au avut scenariul în mână, aşa că am primit acest rol în dar, ca să zic aşa.

Paginademedia.ro: Ce te-a atras la acest proiect?

Maria Popovici: M-au atras foarte tare scenariul şi distribuţia.

Paginademedia.ro: Cum a fost experienţa de a lucra cu Mircea Bravo şi Costel Bojog? Te-ai intersectat cu ei în alte proiecte?

Maria Popovici: A fost minunat pentru că sunt doi oameni profesionişti, ambii cu dorinţa de a aduce proiectul la cea mai bună formă a sa, fără orgolii sau energii negative.

Cu Mircea Bravo m-am cunoscut abia la acest proiect, dar cu Costel fac spectacole de stand-up comedy, filmări şi emisiuni TV de aproximativ 10 ani.

Paginademedia.ro: Moartea în vacanţă s-a filmat în trei ţări – Grecia, România şi Bulgaria. Cum a fost să călătoreşti şi să filmezi în aceste locaţii?

Maria Popovici: Ca să fiu sinceră, a fost şi inedit ca experienţă, dar şi obositor, pentru că de locurile respective ne-am putut bucura mai puţin, având treabă cu filmările.

Totuşi, e o atmosferă diferită să filmezi pe o insulă în Grecia sau într-un orăşel pitoresc din Bulgaria, aşa că am rămas doar cu amintiri frumoase.

Paginademedia.ro: Cum e personajul tău?

Maria Popovici: Personajul meu e un agent imobiliar pe nume Patricia, o femeie, din punctul meu de vedere, frustrată şi puţin egoistă, care caută rezolvarea în bani şi cade din rău în mai rău.

Paginademedia.ro: Ai avut vreun model sau inspiraţie pentru Patricia?

Maria Popovici: Sincer, nu. Am creat fişa acestui personaj din imaginaţia mea şi a colegilor.

Paginademedia.ro: Ce provocări ai întâmpinat în realizarea acestui film? A fost ceva neaşteptat pe platouri?

Maria Popovici: O provocare în Grecia a fost căldura şi, sincer, cel mai greu de filmat au fost scenele din maşină, pe platformă, pentru că se crea un efect de seră şi devenea uneori aproape insuportabil. Culmea e că exact aceste provocări fac zilele de filmare mai palpitante.

Paginademedia.ro: Ai juca din nou în filme? Dacă da, ce tip de personaje sau scenarii te-ar atrage în viitor?

Maria Popovici: Bineînţeles că aş juca, şi am mai jucat şi sper să joc mereu. Sinceră să fiu, îmi plac personajele negative, sunt mai interesante de construit şi sper în curând să fiu distribuită şi într-o dramă.

Paginademedia.ro: Ai avut vreun moment de „wow” sau, din contră, vreun moment în care ţi-ai dorit să refaci o scenă?

Maria Popovici: Personal, am problema de a fi veşnic nemulţumită de interpretarea mea, aşa că tot timpul îmi doream să refac scenele, poate de prea multe ori.

Nu pot spune că am avut vreun moment de „wow”, poate doar când mi-am văzut colegii, pentru că sunt foarte talentaţi.

Paginademedia.ro: Care a fost cea mai amuzantă scenă din film?

Maria Popovici: Din punctul meu de vedere, toate au câte ceva, dar aş alege una de la final, despre care nu vă pot da încă detalii, vă aşteptăm în cinema!

Paginademedia.ro: Care a fost scena preferată din tot filmul, fie că ai jucat în ea sau nu? Ce ţi-a plăcut atât de mult la acea scenă?

Maria Popovici: Scena mea preferată din film e aceea în care Mihăiţă, personajul interpretat de Costel, plânge, iar personajul lui Mircea Bravo îi atrage atenţia că totuşi exagerează. O să înţelegeţi mai multe când veţi vedea filmul, sperăm să vă placă şi vouă!

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus