Skip to main content

Marian Olaianos a câştigat definitiv procesul cu TVR. Postul public trebuie să-l reangajeze

 
Marian Olaianos a câştigat definitiv procesul cu TVR. Postul public trebuie să-l reangajeze

Jurnalistul şi comentatorul Marian Olaianos, concediat anul trecut de la Televiziunea Publică, a câştigat definitiv procesul cu TVR şi urmează să fie angajat. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti marţi, 8 octombrie. Totodată, instanţa obligă postul public ca în locul concedierii, Marian Olaianos să fie sancţionat cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni. 

Publicitate

În plus, jurnalistul va trebui să primească despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi acrualizate, pentru toată perioada cât a fost concediat. 

Solutia Curţii de Apel pe scurt:

Admite apelul principal. Schimbă, în parte, sentinţa atacată în sensul: Admiterii, în parte, a contestaţiei. Anulării, în parte, a deciziei de sancţionare nr.I/22/9.03.2023. Înlocuirii sancţiunii concedierii cu sancţiunea constând în reducerea salariului de bază cu 10%, pe o durată de 3 luni. Dispunerii reintegrării reclamantului pe postul ocupat la data concedierii şi a plăţii unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul în lipsa dispunerii concedierii sale. Respinge, ca nefondat, apelul incident. Definitivă. Pronunţată astăzi, 8.10.2024, şi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei.

Amintim că Marian Olaianos a fost concediat în urmă cu un an de la TVR, pe 9 martie 2023, postul public invocând „motive disciplinare grave”, după ce jurnalistul a agresat-o pe colega sa, Nadine Vlădescu. 

„Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoţită de certificat medico-legal şi de alte documente medicale”, arata postul public într-un comunicat trimis presei, anul trecut, pe 9 martie. 

„Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei următoarele: "aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului", mai arata postul public la vremea respectivă.

Ca urmare a concedierii din TVR, Marian Olaianos a dat instituţia în judecată.

Citeşte şi: Comentatorul TVR Marian Olaianos, cercetat disciplinar. Motivul? Este acuzat ca şi-a bruscat o colegă

Citeşte şi: GSP: Marian Olaianos, propunere să fie dat afară din TVR. Dan Turturică a primit concluziile comisiei în scandalul de agresiune asupra Nadinei Vlădescu

Citeşte şi: Olaianos, reacţie în scandalul din TVR. Cere 200.000 de euro despăgubiri: "Sunt victima unor imense şi repetate abuzuri. N-am lovit-o pe domnişoară"

Citeşte şi: Nadine Vlădescu, după interviul lui Olaianos din GSP: "M-a lovit în multiple feluri. Am dovezi foarte concrete. Violenţa este de nescuzat şi de neacceptat"

Citeşte şi: Comentatorul Marian Olaianos, concediat de la TVR „din motive disciplinare grave”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus