Skip to main content

Minutul Paginademedia. Sefora Şulea, influencer pe zona de beauty, fashion: „Ascult podcast şi consum ştiri legate de schimbări legislative, sport şi noutăţi în fashion”

 
Minutul Paginademedia. Sefora Şulea, influencer pe zona de beauty, fashion: „Ascult podcast şi consum ştiri legate de schimbări legislative, sport şi noutăţi în fashion”

Minutul Paginademedia, cu Sefora Şulea, creator de conţinut pe zona de beauty, fashion. „Aleg să mă informez cu lucruri care sunt esenţiale şi care îmi aduc un plus de valoare, nu îmi place să mă încarc cu energie negativă precum ştirile de la ora 5 sau presa de scandal”, a povestit Sefora pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Sefora Semiramida Karin Şulea are 20 de ani şi este din Oradea, dar de doi ani locuieşte în Bucureşti. Ea este studenta la Management la SNSPA.

Pe Instagram este urmărită de peste 70.000 de oameni, iar pe Tik Tok are peste 200.000 de urmăritori. De altfel, contul ei de TikTok a crescut in pandemie, în perioada martie-mai 2020. Atunci posta şi câte 30 de videoclipuri pe zi.

Sefora Şulea ne-a povestit la rubrica Minutul Paginademedia despre preferinţele ei în materie de publicaţii, filme, dar şi ce ştiri consumă zilnic. De la publicaţiile preferate (Elle, W Magazine şi L’Officiel), despre filme (Interstellar), dar şi despre cum (şi de unde) se informează.

  • TV sau YouTube?

YouTube, îmi place pentru că pot să controlez mult mai tare la ce mă uit şi să verific mai uşor veridicitatea informaţiilor. Fun fact, în prezent nici măcar nu am cablu TV, asta pentru că simt că găsesc orice am nevoie direct online.

  • Radio sau podcast?

Podcast, mergând cam pe aceeaşi premisă ca la YouTube, plus că atunci când ascult podcast-uri, în general, sunt cele specializate pe sănătate şi wellness, lucru pe care nu simt că-l întâlnesc atât de des la radio.

  • Facebook sau Instagram?

Instagram. Are o interfaţă mai prietenoasă cu generaţia Z şi conţinutul este mult mai estetic şi mai plăcut. Pentru mine Instagram este şi o aplicaţie pe care îmi petrec timpul liber, dar acolo fac şi research, şi las lucrurile să mă inspire pentru ce voi mai crea eu în viitor.

  • Ştiri sau emisiuni?

Aleg să mă informez cu lucruri care sunt esenţiale şi care îmi aduc un plus de valoare, nu îmi place să mă încarc cu energie negativă precum ştirile de la ora 5 sau presa de scandal.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Îmi place să consum ştiri legate de schimbări legislative, sport şi noutăţi în fashion, dar evit foarte tare tot ce înseamnă restul.

  • De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?

Singurul loc din care mă informez este mereu online-ul, unde atunci când aflu ceva interesant, caut mai mult despre acel subiect, ca să fiu informată şi să mă asigur că ceea ce cunosc este adevărat.

  • Cu ce publicaţii îţi începi ziua?

Nu-mi încep ziua cu publicaţii, uneori este greu să selectezi ceea ce citeşţi, iar energia cu care îţi începi dimineaţa, controlează subconştient tot restul zilei.

  • Ce publicaţii din străinătate urmăreşti?

În mare parte îmi place să citesc publicăţii care sunt în zona de fashion, cum este Elle, W Magazine şi L’Officiel. Mai sunt totuşi şi alte publicaţii şi mai nişate de atât, pe care le urmăresc pe Instagram.

  • La ce uitai la TV când erai mică?

Când eram mică, mă uităm atât la desene animate şi la emisiuni din zona geografică, ştiinţifică, şi istorică, lucru care din fericire, simt că mi-a creat o cultură generală destul de vastă şi chiar mă bucur, pentru că făceam asta pur şi simplu de curiozitate şi din plăcere, lucru care m-a făcut să fiu o persoană foarte pasionată de istorie.

Chiar şi în prezent mai urmăresc astfel de emisiuni, dar acum consum tot acest conţinut exclusiv din online.

  • Serial preferat?

Urmăresc foarte rar seriale, prefer mai mult să urmăresc documentare care sunt cam în acelaşi format, ultimul urmărit a fost despre cazul lui Jeffrey Epstein, care sper că a tras încă un semnal de alarmă faţă de grija pe care trebuie să o avem pentru femeile de toate vârstele, dar în mod special de adolescentele care sunt într-o situaţie vulnerabilă.

  • Film preferat? 

Filmul meu favorit s-ar putea să fie uşor clişeic, însă am simţit că mi-a hrănit mintea şi sufletul în momentul în care l-am urmărit, iar acesta este Interstellar.

Mi-a plăcut pentru că a fost ceva într-o zona care m-a pasionat mereu, mai exact spaţiul, şi totodată a fost un film care mi-a ţinut mintea activă pe tot parcursul său, chiar dacă durează 3 ore. Cu atât mai mult, m-am mai uitat la el de încă 2 ori, pentru că iubesc să mă uit de mai multe ori la anumite filme, fiindcă găseşti sensuri noi şi eşti mai atent la fiecare detaliu.

  • Emisiune preferată?

Nu urmăresc deloc emisiuni.

  • Ce creatori de conţinut urmăreşti?

Unul dintre creatorii mei favoriţi este Tamara, pe care o urmăresc absolut pe toate platformele, inclusiv YouTube, pentru că ea reprezintă un “goal” pentru mine.

Iubesc activitatea sa din zona de fashion şi îmi place să mă uit la ea, imaginându-mi momentul când o să fiu şi eu în acel loc, mai exact prezentă la toate evenimentele mari din Fashion. În rest sunt mai mulţi creatori pe care-i urmăresc, precum Alicia Roddy, Young Emperors sau Wisdom Kaye, care simt că sunt autentici şi mă inspiră.

  • Cât de des publici pe reţelele sociale?

Public zilnic pe reţelele sociale, fie că este vorba despre stories sau postări în feed pe TikTok sau Instagram. Totul se întâmplă atât de natural, pentru că vreau mereu să fiu cât mai aproape de comunitatea mea şi să simt că sunt lângă mine la aproape orice pas.

  • Preferi blog sau vlog?

Prefer vlog, asta pentru că îmi place să mă bucur şi de ilustraţia vizuală, care aduce un plus de apropiere faţă de creator.

  • De cât timp activezi în online?

Mi-am făcut Instagram în 2014, iar de atunci postez constant, ca şi cum aş fi fost urmărită de sute de mii de persoane. Cred că asta este cel mai important atunci când vrei să te transformi în creator de conţinut, să postezi ca şi cum deja ai fi unul.

Însă dacă ar fi să pun totul pe un timeline exact, am avut un blow-up în perioada martie-mai 2020, când comunitatea mea creştea cu zeci de mii de persoane în fiecare săptămână.

  • Când sau cum te-ai decis ca îţi doreşti să fii creator de conţinut?

Cum am zis, totul a venit foarte natural, nu a fost un moment concret în care am decis să devin creator de conţinut, însă a fost un moment în care un prieten m-a motivat să încep să postez şi pe TikTok, lucru care mi-a creat comunitatea aceasta de care mă bucur azi.

  • De unde te inspiri şi ce modele de influenceri ai?

Pe lângă exemplele menţionate mai sus şi publicăţiile pe care le urmăresc pe Instagram, îmi place să mă inspir şi de pe Pinterest, unde platforma are un algoritm foarte eficient şi îţi sugerează exact tipul de conţinut pe care tu îl consumi. În ultima perioada am început să mă las din nou inspirată de absolut tot ce mă înconjoară.

  • De ce crezi că mulţi tineri preferă să se exprime în online?

Consider că tinerii preferă să se exprime în online pentru că este mult mai accesibil şi mai transparent, pentru că nu ai un şef de redacţie sau un producător în spate care să-ţi spună ce sau cum să faci, ci eşti doar tu şi ideile tale, iar tu alegi unde când sau cum să le exprimi.

  • Care au fost cele mai grele momente din cariera ta?

Nu consider că am avut momente grele în carieră mea. Există provocări atunci când eşti o persoană care se află în atenţia publică, însă am acceptat că nu pot să controlez totul.

  • Dar cele mai amuzante momente de la filmări?

Momente amuzante la firmari există constant, pentru că îmi place să mă las să fiu eu în faţa camerei.

  • Prenumele tău Sefora are vreo poveste?

Toate prenumele mele au o poveste, Sefora este soţia lui Moise, Semiramida este o regina Babiloniană care a reuşit să îşi lase amprenta într-o lume dominată de bărbaţi, pentru care au fost construite şi Grădinele Suspendate, una dintre minunile lumii antice, iar Karin înseamnă “pur” în greacă.

  • Ce planuri ai pe viitor în legătură cu activitatea ta de creator de conţinut?

În viitor îmi doresc să încep să fiu prezentă la Paris şi Milano Fashion Week, să fac un curs în zona de fashion, să postez şi mai des, şi să fiu cât mai transparenţă, autentică şi apropiată de comunitatea mea.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus