Skip to main content

Mircea Geoană, candidat independent la preşedinţie, invitat la emisiunea lui Cătălin Măruţă de la Pro TV

 
Mircea Geoană, candidat independent la preşedinţie, invitat la emisiunea lui Cătălin Măruţă de la Pro TV

Mircea Geoană, invitat la emisiunea lui Măruţă. După ce săptămână trecută au fost prezenţi în platoul La Măruţă, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion, Ludovic Orban şi Elena Lasconi (candidaţi la cea mai înaltă funcţie în stat), pentru a răspunde la întrebările de la rubrica Spui tot sau îţi ia gura foc, acum, e rândul lui Mircea Geoană să vină la emisiunea lui Cătălin Măruţă.

Publicitate

Marţi, 15 octombrie, de la ora 15.00, Mircea Geoană (fost Secretar General Adjunct al NATO) va fi faţă în faţă cu prezentatorul Cătălin Măruţă.

Mircea Geoană este candidat independent la preşedinţie. Politicianul candidează pentru a doua oară la funcţia de preşedinte al României (vezi mai jos detalii despre cariera lui Geoană).

Regulile jocului:

Cătălin Măruţă îi va adresa invitatului o întrebare secretă, iar, oricât de incomodă ar fi, acesta va trebui să răspundă. Fie spune tot şi lasă întrebarea să fie citită de prezentator, fie va trebui să mănânce din sosurile picante pentru a nu dezvălui întrebarea.

Candidat la Cotroceni de două ori în ultimii 15 ani

Mircea Geoană a fost candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 2009. A pierdut atunci în faţa lui Traian Băsescu la o diferenţă de 70.000 de voturi. 

Mircea Geoană a fost preşedinte al PSD din aprilie 2005 şi până în februarie 2010, când în locul lui a fost ales Victor Ponta. Mircea Geoană a fost exclus de Ponta din PSD în noiembrie 2011, notează publicaţia hotnews.ro.

În octombrie 2012, Mircea Geoană a revenit în PSD şi a fost exclus din nou, în noiembrie 2014, alături de Marian Vanghelie şi Dan Şova. Geoană a înfiinţat apoi Partidul Social Românesc, alături de fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie.

El a fost ambasador al României în SUA şi ministru de Externe (2000-2004) în Guvernul Năstase.

În 16 octombrie 2019, Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO, devenind al 17-lea secretar general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice.

Mandatul lui Geoană a fost extins în 2021 cu doi ani şi a mai primit încă o extindere de un an până în octombrie 2024. El şi-a anunţat demisia de la conducerea NATO în septembrie 2024, potrivit sursei citate anterior.

Mircea Geoană, atac la jurnalistul Attila Biro după dezvăluirile publicaţiei Context.ro

Amintim că la începutul lui octombrie 2024, Geoană a afirmat despre jurnalistul Attila Biro că „este acuzat în presa din Bulgaria şi din alte ţări europene că ar face parte din operaţiunea de încercare de asasinare a procurorului general al Bulgariei”.

Atacul lui Geoană vine după scandalul uriaş provocat de investigaţia semnată de publicaţia context.ro, condusă de Attila Biro, care arată legături între şeful de campanie al acestuia, Rareş Mănescu, şi un propagandist rus care a fost în Crimeea (dezvăluirile, AICI). 

Geoană a acuzat o tentativă de kompromat şi a cerut autorităţilor române să intervină acuzând că s-a încălcat „o linie roşie de interfaţă nepermisă a unei puteri străine în democraţia ţării mele”.
 

Mircea Geoană, atac la jurnalistul Attila Biro după dezvăluirile publicaţiei Context.ro. Attila Biro: „Dl Geoană a reluat o teorie a conspiraţiei şi un fake news grosolan”

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus