Skip to main content

VIDEO. Mircea Geoană, după ce a văzut filmul Anul nou care n-a fost: "M-a lovit în stomac!" Ce răspunde la întrebarea despre securişti şi turnători?

 
VIDEO. Mircea Geoană, după ce a văzut filmul Anul nou care n-a fost: "M-a lovit în stomac!" Ce răspunde la întrebarea despre securişti şi turnători?

VIDEO. Mircea Geoană şi impresiile lui după ce a văzut filmul Anul nou care n-a fost, a cărui acţiune se petrece pe 20 şi 21 decembrie 1989.

Publicitate

"Pe mine m-a lovit în stomac", a declarat Geoană pentru Paginademedia.ro despre filmul premiat la Venezia, cu Adrian Văncică şi Mihai Călin printre actori.

Ce "l-a lovit în stomac?"

Mircea Geoană: "Cred că detaliile aproape perfecte ale vieţii cotidiene din comunism. Este atât de autentic. Totul, de la telefoane şi la blocurile alea comuniste.

Am trăit vremurile de acolo şi cred că cel mai puternic a fost acest sentiment de opresiune, mai ales în ultimii ani, înainte de ce s-a ce s-a întâmplat în 89. Cred că viaţaa devenit extrem de apăsătoare, acel sentiment de apăsare, de lipsă de libertate probabil că este cel mai puternic. 

Reflexe după comunism

A avut de-a face cu securişti şi turnători (personaje care apar şi în film)?

"Nu, nu", răspunde Geoană la întrebarea Paginademedia.ro. Şi continuă. "E clar că şi azi mai avem reflexele de atunci. De teama că suntem ascultaţi, a rămas ceva de acolo. Şi pe vremea aia nu erau telefoane mobile că acum. Toate erau fixe, ca şi în film. Dar şi acum, mulţi dintre noi lăsăm telefonul afară când avem ceva sensibil de vorbit".

Despre copilăria în comunism?

Mircea Geoană: "Am fost un copil obişnuit. Tata era în armata română. Dar, ca toţi copiii, am trăit şi am locuit într-un bloc de prefabricate, am crescut tot pe stradă, ne jucam şi tot fericiţi am fost când a căzut regimul.

VIDEO. Mircea Geoană după filmul Anul nou care n-a fost

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus