Skip to main content

Naţional FM, 20 de ani de la prima emisie. Mihai Dacin: „Vom avea o emisiune specială, dedicată în totalitate postului nostru de radio” - INTERVIU

 
Naţional FM, 20 de ani de la prima emisie. Mihai Dacin: „Vom avea o emisiune specială, dedicată în totalitate postului nostru de radio” - INTERVIU

INTERVIU. Postul de radio National FM împlineşte vineri, 2 august, 20 de ani de la prima emisie. Cu această ocazie, Mihai Dacin, realizatorul emisiunii Staţia de 10, a acordat un interviu pentru Paginademedia.ro, despre emisiunea specială care va fi difuzată în ziua aniversară, dar şi despre cariera lui la radio. Mihai Dacin se aude pe post de luni până vineri, de la ora 10.00.

Publicitate

Omul de radio Mihai Dacin aduce vineri, 2 august o ediţie specială a emisiunii Staţia de 10, de la ora 10.00. De asemenea, emisiunea aniversară nu se va auzi doar la radio, ci se va vedea şi la tv.

Vor fi invitaţi speciali artişti cunoscuţi ai muzicii româneşti precum Paula Seling, Gheorghe Gheorghiu, Adriana Antoni, F. Charm, Nico şi mulţi alţii.

„Este vorba de această emisiune specială, dedicată în totalitate postului nostru de radio. Vorbim despre istoria radioului, cu trimitere la momentul lansării, primim mesaje de la foştii colegi, de la echipa actuală dar şi de la personalităţi din lumea muzicii care ne-au vizitat, în ultima perioadă, în studioul radio”, a spus Mihai Dacin pentru Paginademedia.

Realizatorul a revenit la radio anul trecut, după trei ani de pauză în FM. În trecut, el a prezentat matinalul Naţional FM (08.00-11.00) timp de zece ani, până în 2018, când programul a fost preluat de Mihai Găinuşă şi Oana Paraschiv (07.00-10.00). Încă doi ani a fost prezent pe postul de radio cu alte proiecte.

Între 2008-2009, Mihai Dacin a prezentat şi pe TV, alături de Oana Mudura, emisiunea Duelul soacrelor difuzată de la Naţional TV.

Mai multe detalii, în interviul de mai jos cu Mihai Dacin:

Paginademedia.ro: Vineri, 2 august, Naţional FM împlineşte 20 de ani de când s-a lansat. Ce surprize aţi pregătit pentru ascultători?

Mihai Dacin: Pentru noi este o vară aniversară având în vedere că de pe 01 iulie echipa Naţional FM s-a mutat, prin rotaţie, la mare şi transmite, în direct, muzică românească.

Cu invitaţi speciali şi multe premii zilnic. Şi o vom ţine aşa până la sfârşitul lunii august. În plus, mai avem o surpriză pentru ascultătorii noştri – o emisiune aniversară care se va auzi la radio şi se va vedea la tv.

Paginademedia.ro: Veţi avea şi ediţii speciale?

Mihai Dacin: Da. Este vorba de această emisiune specială, dedicată în totalitate postului nostru de radio. Vorbim despre istoria radioului, cu trimitere la momentul lansării, primim mesaje de la foştii colegi, de la echipa actuală dar şi de la personalităţi din lumea muzicii care ne-au vizitat, în ultima perioadă, în studioul radio.

Vor fi prezenţi şi ne vor încânta cu melodii de atunci şi de acum invitaţi speciali, voci extraordinare ale muzicii româneşti: Paula Seling, Gheorghe Gheorghiu, Adriana Antoni, Nelu Vlad, Viorica Chiurciu, Alma D, F. Charm,  Nico.

O parte din emisiune poate fi ascultată de românii de pretutindeni, în fm şi online pe nationalfm.ro, vineri, 02 august, de la ora 10.00, pe tronsonul emisiunii „Staţia de 10” sau vizionată integral la Naţional TV duminică, 04 august, de la ora 13.00.

Paginademedia.ro: Cum a fost primul an el emisiunii Staţia de 10?

Mihai Dacin: Wow! Neaşteptat! Pentru că, după o pauză de 3 ani de radio, am reuşit, într-un interval relativ scurt, să strâng în jurul emisiunii o comunitate de ascultători la care nici nu visam.

Miile de mesaje primite din ţară şi străinătate confirmă că avem una dintre cele mai interactive emisiuni radio din acest moment şi că această identitate muzicală a radioului îi uneşte, mai mult decât oricând, pe ascultătorii Naţional FM. Pentru că “Staţia de 10” e mai mult decât o emisiune... E o STARE!

Pe lângă emisiunea pe care o prezint, le-am oferit ascultătorilor noştri două proiecte extraordinare, zic eu. Maratonul de 24 de ore realizat pe 01 decembrie, o emisiune pentru cei care trăiesc şi simt româneşte, respectiv Caravana din această primăvară, campanie în care am ajuns cu radiorulota în 20 de oraşe din România, unde se ascultă Naţional FM.

Iar acum, la împlinirea unui an de „Staţia de 10”, urmează trei săptămâni de program (f)estival, în care mutăm studioul emisiunii pe plaja din Mamaia, din 12 august până pe 31 august.

Caravana Naţional FM

Paginademedia.ro: Faci radio de peste 25 de ani. Cum au fost aceşti ani la Naţional FM?

Mihai Dacin: Provocatori! Am început acest concept în toamna anului 2002, când postul local de radio din Oradea (unde am crescut – eu fiind în domeniu de la 15 ani) a fost transformat în prima staţie radio cu denumirea Naţional FM.

Au urmat ani în care s-au preluat mai multe staţii din vestul României, reţeaua radio prinzând contur, iar din 2 august 2004, odată cu inaugurarea staţiei din Bucureşti, am început să funcţionăm ca reţea.

În aceşti ani am cunoscut foarte mulţi oameni frumoşi şi pasionaţi de radio şi vreau să le mulţumesc, în numele meu şi al echipei actuale, tuturor celor care ne-au fost alături pe parcursul celor două decenii şi mai mult... Au fost ani în care am crescut, iar din 2009 am luat decizia curajoasă de a difuza doar muzică românească şi chiar mă pot lăuda ca fiind prima voce care s-a auzit la radio odată cu noul concept.

 

Paginademedia.ro: Cum a început colaborarea ta cu Naţional TV?

Mihai Dacin: În perioada 2008-2009 am fost gazda unui show tv de tip concurs, intitulat „Duelul soacrelor”. De asemenea, am prezentat ediţiile speciale de Crăciun şi Revelion din 2009.

Duelul soacrelor (Naţional TV). Mihai Dacin şi colega lui, Oana Mudura

Paginademedia.ro: Care au fost cele mai dificile momente din cariera ta?

Mihai Dacin: Ca în orice domeniu, există multe momente pe care unii le-ar considera „dificile”. Eu prefer să le văd ca pe nişte provocări din care am învăţat lecţii.

Fără ele nu aş fi fost unde sunt acum! Au fost emoţii, schimbări, trăiri pe care, cumva, le-am gestionat în aşa fel încât să fie în avantajul meu. Am ales să iau ce e mai bun din fiecare situaţie!

Paginademedia.ro: Ce mesaje primeşti de la ascultători?

Mihai Dacin: Mesaje de susţinere în 99% din cazuri! Sunt copleşit de numărul mare de mesaje, scrise sau vocale, care vin pe parcursul unei emisiuni prin intermediul numărului de WhatsApp al radioului.

Unii îmi cer difuzarea unei melodii anume, alţii se bucură că tocmai au ascultat o piesă cu care rezonează... Acum, depinde şi de subiectul din acea zi, de invitatul prezent în studio şi de locul din care ne ascultă. Primim foarte multe mesaje din străinătate, de la oameni care, prin intermediul muzicii pe care o difuzăm, se simt mai aproape de casă.

Citeşte şi: Alte schimbări la Naţional FM. Mihai Dacin revine pe post, după trei ani de pauză. Ce modificări se mai pregătesc în grila de programe?

 

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus