Skip to main content

Netflix îşi suspendă serviciul în Rusia, din cauza războiului din Ucraina

 
Photo Souvik Banerjee - Unsplash
Photo Souvik Banerjee - Unsplash

Platforma Netflix nu va mai fi disponibilă în Rusia., în semn de protest faţă de invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, anunţă Variety.

Publicitate

„Având în vedere circumstanţele, am decis să suspendăm serviciul Netflix în Rusia”, a anunţat un reprezentant al platformei. 

Mutarea vine după ce, săptămâna aceasta, Netflix a pus pauză tuturor achiziţiilor şi proiectelor ruseşti pe care le avea în plan. mai exact, platforma avea în pregătire patru producţii originale, printre care şi un serial thriller, regizat de Dasha Zhuk, care a fost pus pe pauză. 

În plus, Netflix a anunţat încă de săptămâna trecută că va refuza să se supună unei noi legi din Rusia, potrivit căreia, platformele cu peste 100.000 de abonaţi trebuie să găzduiască şi 20 de canale ruseşti.  

Rusia a primit lovitură după lovitură din partea companiilor private din întreaga lume, în ultima săptămână. Zeci de companii, printre care Microsoft, Apple, Nike, Ikea, ell, şi-au suspendat business-urile sau au refuzat să mai distribuie produsele pe teritoriul Rusiei.

Numeroşi artişti şi-au anulat concertele pe care urmau să le susţină în Rusia, iar marii producători de filme au anunţat că nu-şi vor mai lansa producţiile în Rusia. 

Platforma Netflix, prezentă în Rusia din 2016, avea în jur de un milion de abonaţi în această ţară. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus