Skip to main content

Cum (ne) informează presa. Digi24 a evitat să folosească numele Nordis în ştirea despre demisia Laurei Vicol

 
Cum (ne) informează presa. Digi24 a evitat să folosească numele Nordis în ştirea despre demisia Laurei Vicol

Cum a relatat televiziunea Digi24 cazul Nordis? Televiziunea de ştiri a grupului Digi a evitat iniţial să dea ştiri despre investigaţia Recorder despre complexul rezidenţial Nordis. De altfel, majoritatea televiziunilor au evitat subiectul, potrivit jurnalistului Alex Nedea, cel care a semnat investigaţia despre Nordis. 

Publicitate

Astăzi nu au mai putut să-l evite. Deputata Laura Vicol, soţia unuia dintre acţionarii Nordis, a demisionat din funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice pe care o conducea din 2021. Cazul a devenit astfel ştire inclusiv la Digi24. Însă televiziunea de ştiri a avut grijă să elimine orice menţiune despre Nordis. 

Pe post s-a vorbit despre „afacerea imobiliară a soţului ei” (a Laurei Vicol) şi despre „o afacere imobiliară” fără a menţiona numele companiei. 

A difuzat apoi şi un fragment din investigaţia Recorder, în care jurnalistul Alex Nedea încearcă să ia un punct de vedere Laurei Vicol, însă de fiecare dată când cei doi au pronunţat numele Nordis, postul l-a acoperit cu „bip-uri”. 

Modul în care Digi24 a difuzat ştirea a fost relatat de Alex Nedea pe pagina sa de Facebook, iar ştirea poate fi găsită pe site-ul postului

„Digi24 a preluat un fragment din investigaţia noastră, momentul în care o confrunt pe Laura Vicol. Numai că a pus „bip” de fiecare dată când eu sau Laura Vicol pronunţam numele „Nordis”. Ştirea lor a devenit, astfel, de-a dreptul hilară, auzindu-se o înşiruire de „bip”-uri şi sunând de parcă eu şi doamna Vicol ne înjurăm reciproc.

Dar de ce să nu apară numele dezvoltatorului Nordis pe postul Digi24? De ce oare? Cum se poate vedea în imaginea de mai jos, altă dată celor de la Digi24 chiar le plăcea numele ăsta, Nordis, care apărea scris mare pe site-ul lor: „În contextul inflaţiei fără precedent, Nordis Group se dovedeşte a fi cea mai profitabilă investiţie imobiliară”, a scris jurnalistul Alex Nedea pe pagina sa de Facebook.

Amintim că luni, 7 octombrie, Recorder a publicat investigaţia „Schema Nordis. Maşinăria de făcut bani a celui mai puternic cland politico-imobiliar”. 

În ultimii ani, în conturile Nordis au intrat milioane de euro, dar majoritatea ansamblurilor rezidenţiale promise au rămas doar pe hârtie şi în reclame.

Folosind campanii de marketing agresive şi speculând slăbiciuni majore din legislaţia românească, Nordis a încasat sume uriaşe în avans de la oameni care, deşi le-au plătit integral, n-au mai intrat în posesia apartamentelor promise, arată investigaţia Recorder.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus