Skip to main content

Oana Lovin a pierdut definitiv procesul generat de panoul luminos de pe magazinul Cocor, în care apăreau mesajele #Câine şi #Traficdeinfluenţă. Ce daune are de plătit

 
Oana Lovin a pierdut definitiv procesul generat de panoul luminos de pe magazinul Cocor, în care apăreau mesajele #Câine şi #Traficdeinfluenţă. Ce daune are de plătit

Oana Lovin, fostă videochatistă şi realizatoare de emisiuni de la Metropola TV şi la Inedit TV, a pierdut recent procesul pe care i l-a intentat omul de afaceri Mihai Mitrache, cunoscut sub porecla „Câine”, dezvăluie JustNews.ro.

Publicitate

Atât ea, cât şi Cocor SA şi Arghir Alexandru Vasile ar trebui să-i plătească omului de afaceri câte 1.000 de lei pentru prejudiciul de imagine creat. Decizia este definitivă. 

Totul a pornit de la o serie de mesaje apărute pe panourile publicitare ale magazinului Cocor înainte de alegerile locale din anul 2020. Pe un fond albastru au apărut mesajele „#CÂINE” şi „#Traficdeinfluenţă”, alături de două casete colorate ce aduceau a siglele PNL şi USR.

La vremea respectivă, Oana Lovin a declarat atunci pentru Paginademedia.ro că respectivul mesaj „este opera ei”. 

Mesajul făcea trimitere la un scandal izbucnit în campania electorală de acum patru ani, în care numele lui Nicuşor Dan, care candida atunci pentru primul său mandat de primar general, fusese asociat de cel al omului de afaceri Mihai Mitrache, zis „Câine”, proprietar al unui restaurant din Orăşelul Copiilor.  

În motivarea consemnată de rejust.ro şi citată de JustNews.ro, reclamantul a susţinut că în fapt, la data de 25 septembrie 2020, chiar înainte de desfăşurarea alegerilor locale, pe toate panourile luminoase de dimensiuni considerabile, dispuse pe faţada magazinului Cocor, au fost afişate anunţuri cu inscripţiile ,,#Trafic de influenţă #Câine”, ce a fost asociată şi cu siglele partidelor USR PLUS şi PNL, făcând trimitere la scandalul izbucnit în campania electorală în care a fost implicat reclamantul, încercându-se atât defăimarea candidatului din partea PNL USR-PLUS, cât şi a sa.

Astfel, reclamantul a învederat că, în ultimele zile de campanie electorală, numele său, în calitate de administrator unui restaurant în „Orăşelul Copiilor”, a fost atras în scandalul mediatic pornit la adresa candidatului din partea PNL USR-PLUS (Nicuşor Dan), potrivit căruia acesta a încercat să medieze un litigiu între reclamant şi Primăria Sectorului 4, condusă de primarul PSD Daniel Băluţă, litigiu ce viza demolarea ilegală şi abuzivă, de către Primăria Sectorului 4, a unui imobil, cu toate că dispoziţiile de demolare au fost suspendate de către instanţa de judecată şi înainte pentru a se pronunţa o hotărâre definitivă în acest sens.

Reclamantul a menţionat, mai arată motivarea, faptul că este cunoscut sub pseudonimul/porecla de „Câine”, iar prin afişarea mesajului pe panoul Magazinului Cocor s-a încercat acreditarea ideii că acesta l-a susţinut în campania electorală pe candidatul PNL USR-PLUS, care ar fi obţinut foloase materiale necuvenite pentru a-l sprijini în legătură cu litigiul referitor la demolarea clădirii din „Orăşelul Copiilor”.

În ceea ce o priveşte pe pârâta Oana Lovin, reclamantul a arătat că aceasta a recunoscut pentru Paginademedia.ro faptul că ea a fost cea care a plătit magazinului Cocor pentru afişarea inscripţiilor respective, astfel cum reiese din articolul din data de 30 septembrie 2020.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus