Skip to main content

Ovidiu Niculescu, scenarist Retreat Vama Veche: „Trăim vremuri dificile pentru relaţiile interumane şi nu sunt multe filme care să vorbească despre problemele reale ale femeilor moderne”

 
Ovidiu Niculescu, scenarist Retreat Vama Veche: „Trăim vremuri dificile pentru relaţiile interumane şi nu sunt multe filme care să vorbească despre problemele reale ale femeilor moderne”

INTERVIU. În câteva zile se va lansa în cinematografele din ţară un nou film românesc care se numeşte Reatreat Vama Veche. Scenariul acestui film îi aparţine lui Ovidiu Niculescu (Libertate, Spy/Master, Clanul, Strada Speranţei), iar regia lui Petre Năstase.

Publicitate

„Trăim vremuri dificile pentru relaţiile interumane şi nu sunt multe filme care să vorbească despre problemele reale ale femeilor moderne”, spune Ovidiu Niculescu, actor şi scenaristul filmului Reatreat Vama Veche.

În film, Ovidiu joacă un dublu rol: scenarist şi actor. Într-un interviu pentru Paginademedia, Ovidiu Niculescu a povestit despre cum a fost revederea cu Adela Popescu, Laura Cosoi şi Ada Condeescu, protagonistele filmului, dar şi despre personajul pe care îl interpreatează în Retreat Vama Veche.

Personajul pus în scenă de Ovidiu este Anghel, un fost medic la urgenţe reprofilat ca bucătar în Vama Veche.

„Ca actor, scenaristul a avut grijă şi nu i-a dat personajului meu prea multe cuvinte”, a spus actorul.

Despre film

Filmul spune povestea a trei prietene, interpretate de Ada Condeescu, Adela Popescu şi Laura Cosoi, care-şi respect promisiunea din liceu de a organiza petrecerea burlacelor în Vama Veche

Ada Condeescu o interpretează pe Eva, o pshiholoagă specializată în terapia de cuplu. Laura Cosoi o va întruchipa pe Dana, CEO-ul unei companii de publicitate, iar Adela Popescu îi va da viaţă Corinei, un medic stomatolog.

Din distribuţie fac parte: Daniel Nuţă (a jucat în Sacrifiul, Adela, Rise of Empires: Ottoman, de pe Netflix), Toto Dumitrescu (Adela), Emilia Popescu (Marocco, Moromeţii). Răzvan Fodor (Adela, Selfie 69), Radu Vâlcan (Iubire şi onoare, Selfie 69, Pariu cu viaţa), Vasile Calofir (Străjerii, Străjerii Deltei), Adelina Pestriţu (este la primul proiect). Emi Alupei (fostă concurentă X Factor) şi Florin Călinescu (30 de ani şi 15 minute, Selfie).

Filmul va avea premiera în cinematografe începând cu 18 octombrie. 

Detalii, în interviul cu Ovidiu Niculescu:

Paginademedia.ro: Cum ţi-a venit ideea acestui scenariu şi ce te-a inspirat?

Ovidiu Niculescu: Întotdeauna mă inspiră viaţa mea. Am multe prietene, femei cu cariere spectaculoase în diferite domenii, frumoase, independente dar care tot au probleme în amor din fel de fel de motive, cum ar fi dificultăţi de comunicare, aspiraţii diferite, trenduri sociale, program, influenţa media, sexualitate şi emotivitate.

Trăim vremuri dificile pentru relaţiile interumane şi nu sunt multe filme care să vorbească despre problemele reale ale femeilor moderne şi tragi-comedia încercărilor noastre de zi cu zi în căutarea fericirii.

Paginademedia.ro: Cum a fost colaborarea cu regizorul Petre Năstase în a transforma scenariul tău într-o producţie vizuală? Aţi mai colaborat şi în trecut?

Ovidiu Niculescu: Pe Petre îl cunosc demult din Pro TV şi mereu mi-a plăcut energia lui optimistă şi pozitivă. Ne-am înţeles bine dintotdeauna, pe feeling, cum se spune. Deşi am avut încercări în timp, „Retreat Vama Veche” e primul nostru proiect comun.

Spre deliciul celor care vor veni să vadă filmul, Petre s-a dovedit un regizor excepţional. Creează o atmosferă de prietenie şi voie bună pe platou, este mereu atent, alături de actori şi de echipă, regizează cu zâmbet şi iubire, nu cu biciul.

În plus, experienţa lui din reclame, prezentări şi videoclipuri muzicale, unde într-un timp foarte scurt trebuie să vinzi o emoţie, se potriveşte perfect cu stilul meu de a scrie, foarte decupat şi cu multă informaţie şi încărcătură emoţională pe scene scurte. Combinând toate aceste calităţi a reuşit să facă din scenariul meu un film frumos, plin de haz şi de emoţie.

Paginademedia.ro: A existat vreo scenă care s-a schimbat semnificativ faţă de ce ai scris iniţial?

Ovidiu Niculescu: Bineînţeles, când relaţia dintre scenarist şi regizor este bună, scenariul, proiectul poate să aibă schimbări dictate de producţie, de specificul distribuţiei, de post-producţie, montaj, etc. De fapt munca efectivă la un film nu încetează decât odată cu premiera.

Paginademedia.ro: Ai avut un dublu rol în acest proiect, atât ca scenarist, cât şi ca actor. Cum a fost pentru tine să joci într-un film al cărui scenariu l-ai scris?

Ovidiu Niculescu: A fost o experienţă excepţională, aşa cum v-am spus, pentru că Petre face sa fie foarte relaxată şi prietenească atmosfera la filmări.

Ca actor, scenaristul a avut grijă şi nu i-a dat personajului meu prea multe cuvinte.

Paginademedia.ro: Ce poţi să ne spui despre personajul pe care îl interpretezi în film?

Ovidiu Niculescu: Anghel este un tăcut, fost medic la urgenţe reprofilat ca bucătar în Vama Veche. Arată ca o brută, dar are un suflet de înger păzitor.

Paginademedia.ro: Ai lucrat cu o distribuţie impresionantă, inclusiv Ada Condeescu, Adela Popescu şi Laura Cosoi şi mulţi alţii. Cum a fost interacţiunea pe platou?

Ovidiu Niculescu: Pe mulţi îi cunoşteam dar, reîntâlnirea de maturitate, a fost o bucurie. Le-am regăsit pe fete-femei în toată firea, parcă şi mai frumoase, cu pofta de joc şi cu vibraţii luminoase.

La fel de bine am colaborat şi cu Radu, Răzvan, Vasile şi Daniel, ca să nu mai zic de Ştefan Lupu, colegul şi directorul meu de la Teatrul Mic, Florin Călinescu, Emilia Popescu şi Marius Stănescu, nume consacrate în cinematografia românească.

Paginademedia.ro: Care a fost cea mai memorabilă sau provocatoare scenă de filmat pentru tine, fie ca scenarist, fie ca actor, şi de ce?

Ovidiu Niculescu: Cumva toate, dar în special scena din spre final în care Anghel, vorbind prima şi ultima oară în film, îi face o radiografie emoţională, dulce-amară Danei, personajul jucat de Laura Cosoi.

VIDEO. Retreat Vama Veche - trailer

Trei prietene s-au trezit din întâmplare actriţe în aceeaşi comedie. Adela Popescu, Laura Cosoi şi Ada Condeescu, în noul film Reatreat Vama Veche

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus