Skip to main content

G4Media: O firmă controlată prin interpuşi de Sorina Docuz, apropiata premierului Ciolacu, a câştigat sute de mii de euro din vânzarea de spaţiu publicitar pe o clădire în renovare a Universităţii Bucureşti

 
Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin
Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Sorina Stan Docuz, un nume despre care presa spune că este o apropiată a premierului Marcel Coilacu, se ocupă de publicitatea afişată pe mesh-urile de mari dimensiuni ce acoperă clădirea Universităţii Bucureşti, aflată în renovare, potrivit G4Media.ro

Publicitate

Cele două mesh-uri pe care sunt în permanenţă reclame ar aduce luna venituri de 100.000 de euro firmei Best Digital Kit, despre care G4Media spune că este controlată prin interpuşi de Sorin Docuz.

Societatea de construcţii Erbaşu SA, cea care se ocupă de renovarea Universităţii Bucureşti pe o perioadă de trei ani a închiriat în 2023 suprafaţa de 950 de metri pătraţi de mesh ce acoperă Universitatea Bucureşti, aflată la kilometrul zero al Capitalei, un loc extrem de circulat.  

O sursă din piaţă a declarat pentru G4Media.ro că ”Toată lumea din breaslă ştie că mesh-urile sunt afacerea Sorinei Stan Docuz”. Aceasta nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro pe marginea acestei afaceri. Patronul Erbaşu a negat orice legătură între contractele firmei sale cu instituţii publice şi contractul pentru mesh-urile de la Universitate.

În ceea ce priveşte latura financiară, părţile au convenit ca Best Digital Kit să achite către Construcţii Erbaşu, drept chirie lunară, 25% din sumele încasate dn vânzarea de spaţiu publicitar pe cele două mesh-uri, dar nu mai puţin de 200.000 de euro pe an (fără TVA) – minimum 16.666 euro lunar.

În contract a fost strecurată şi o clauză care, cel puţin aparent, defavorizează Construcţii Erbaşu: această societate poate emite lunar factura pentru suma minimă, fără să primească raportul lunar convenit referitor la evidenţa sumelor încasate de Best Digital Kit din vânzarea spaţiilor publicitare.

Investigaţia integrală, pe G4Media.ro

Cine este Sorina Docuz

Sorina Docuz (foto) este originară din Buzău şi a fost căsătorită cu Robert Negoiţă, actualul primar al Sectorului 3. Cei doi s-au căsătorit în 2013, când ea avea 22 de ani, şi au divorţat în 2016. 

Sorina Docuz a lucrat în trecut şi ca fotomodel. Fostul manechin a fost şi Miss Buzău 2007.

În anul 2023, numele Sorinei Docuz apărea într-o altă investigaţie G4Media în care aceasta era prezentată ca o apropiată a lui Marcel Ciolacu. O firma controlată de aceasta era favorită într-un contract de 133 de milioane de lei, scos la licitate de Primăria Sectorului 3, condusă de acelaşi Robert Negoiţă. Detalii, AICI. După dezvăluirile G4Media, sociateta s-a retras din licitaţia pentru contractul uriaş. 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus