Skip to main content

G4media: PNL a plătit articole publicitare în presă prin care se laudă cu raportul favorabil al Comisiei Europene privind justiţia şi lupta anticorupţie

 
Foto: Ilona Andrei / G4media
Foto: Ilona Andrei / G4media

PNL a plătit apariţia unor articole publicitare în presa online în care se laudă cu raportul de miercuri al Comisiei Europene privind statul de drept din România, scrie g4media.ro.

Publicitate

Sursa citată mai spune că e pentru prima oară când un partid aflat la putere foloseşte în scop de propagandă politică un raport al Comisiei Europene privind justiţia, dat fiind că până acum aceste rapoarte aveau un ton critic.

Articolele publicitare ale PNL au apărut în publicaţiile online Hotnews şi Newsweek cu următoarele titluri:

De asemenea, publicaţia g4media.ro, precizează că în presa centrală şi locală au mai apărut şi alte articole similare, dar ele nu sunt marcate explicit ca publicitate şi nu e clar dacă au fost publicate ca urmare a unui contract cu PNL.

Comisia Europeană a publicat miercuri raportul anual privind respectarea statului de drept în fiecare stat membru. Raportul dedicat României are un ton pozitiv şi laudă lupta anticorupţie. Una dintre puţinele critici de substanţă priveşte chestiunea prescripţiei, care permite ca zeci de inculpaţi de nivel înalt să scape de pedepse. Raportul Comisiei Europene menţionează şi chestiunea finanţării netransparente a presei mainstream de către partidele politice cu bani de la buget, dar nu face nici o recomandare de acţiune în acest sens.

Rapoartele din anii precedenţi ai Comisiei Europene, realizate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV, între timp oprit), aveau un ton mult mai critic şi cereau în permanenţă reforme şi întărirea luptei anticorupţie. Ele conţineau recomandări obligatorii pentru autorităţile române. Dat fiind tonul critic, partidele aflate la putere nu le foloseau în scop de propagandă politică.

Articolul integral, pe g4media.ro

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus