Skip to main content

S-a lansat Prima History, o nouă televiziune din Grupul Clever. Ce producţii vor fi în grilă

 
S-a lansat Prima History, o nouă televiziune din Grupul Clever. Ce producţii vor fi în grilă

Grupul Clever a lansat o nouă televiziune. Este vorba despre Prima History, un canal de televiziune dedicat producţiilor despre istorie.

Publicitate

În grila de programe a noului post se regăsesc filme artistice, documentare româneşti cu subiect istoric, emisiuni de tip magazin şi dezbateri la care vor participa specialişti din domeniu, profesori universitari şi academicieni.

Amintim că în luna noiembrie Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat modificări pentru două dintre televiziunile grupului, Cinema Est şi Prima History. Compania a renunţat la Cinema Est (o televiziune ce difuza filme din Estul şi centrul Europei), iar locul ei a fost luat de Prima History. 

Logo, Prima History

Adrian Bucă, manager de proiect Prima History:

„Departe de tonul isteric al talk-show-urilor care populează spaţiul public în care cel care ţipă mai tare crede că are mai multă dreptate, Prima History vrea să readucă în prim plan tonul academic şi dezbaterea de idei.

Vom antrena în demersul editorial redactori de la publicaţii de specialitate, dar şi profesori de la Facultăţile de Istorie din cadrul celor mai importante universităţi din ţară. Avem colaborări cu cei mai importanţi producători de film documentar din Romania”, spune Adrian Bucă, manager de proiect Prima History.

VIDEO. Prima History

Grupul Clever deţine 14 canale de televiziune (Prima TV, Prima Sport 1, Prima Sport 2, Prima Sport 3, Prima Sport 4, Prima Sport 5, Prima TV 4 K, Prima News, Profit News, Agro TV, Medika TV, Cinemaraton, Prima Comedy şi Prima History).

Televiziunile sunt operate de Clever Business Transilvania SRL, care îi are acţionari pe Clever Media Network (25%), Adrian Tomşa (65%) şi Maria Nicoară (10%).

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus