Conţinut propriu şi Video-On-Demand. Aşa a rezumat, pe scurt, un şef CME planurile pe termen lung ale companiei-mamă a Pro TV.
Didier Stoessel, directorul executiv al Central Media Enterprises, a vorbit despre strategie. A redus totul la două aspecte: conţinut şi Video-on-Demand.
Stoessel se referă, în special, la aplicaţia Voyo, care este puternic promovată în ultima perioadă şi de Pro TV.
„Strategia noastră poate fi rezumată în două cuvinte: conţinut şi VOD (nr.red. Video-On-Demand). Investim puternic într-o strategie de conţinut, care prezintă formate internaţionale şi locale, de ficţiune şi non-ficţiune şi competiţii sportive de cel mai înalt nivel.
Serviciile VOD nu sunt încă ceva mainstream, veniturile fiind încă sub media europeană, dar vedem acest segment ca unul cu un potenţial mare de creştere. Performanţa Voyo a depăşit aşteptările noastre şi este bine poziţionată pentru a deveni serviciul SVOD local numărul 1 pe pieţele noastre”, a spus Stoessel, pentru ceetv.net.
Despre strategia legată de Voyo, Stoessel a mai spus:
„În ultimele 12 luni am observat că jucătorii de pe pieţele locale pot concura şi pot co-exista destul de bine cu marii jucători internaţionali. Pe măsură ce vor creşte abonaţii la aplicaţiile video-on-demand, atunci vom vedea o creştere semnificativă pentru Voyo.
În Republica Cehă şi Slovacia, rezultatele în zona de digital după 12 luni de la achiziţie sunt peste aşteptările noastre. Cheia este că vom putea să oferim continuu conţinut local şi live premium, pe baza preferinţelor şi obiceiurilor consumatorilor noştri.”
Pro TV, preluat de grupul de investiţii PPF în octombrie 2020
Central Media Enterprises a fost preluat de grupul de investiţii PPF, în luna octombrie 2020, după cum Paginademedia.ro a scris la vremea respectivă.
CME are afaceri în media în cinci ţări - Bulgaria, Cehia, România, Slovacia şi Slovenia -, cele mai profitabile fiind Cehia şi România.
Acţionarul majoritar al PPF a fost Petr Kellner, însă acesta a decedat la finalul lunii martie după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit. Ladislav Bartonicek, unul dintre acţionarii companiei, l-a înlocuit pe Kellner.
Bartonicek a anunţat planurile companiei PPF după dispariţia lui Kellner: achiziţii suplimentare în zona de telecomunicaţii, dar şi în sectorul mass-media.
Totodată, Pro TV a anunţat o „transformare” a Voyo.ro, la începutul lunii martie. Abonamentul costă 4 euro pe lună.
Voyo şi-a schimbat design-ul, a venit cu emisiuni şi seriale în avans şi a dat şi meciuri de fotbal.
Comentarii
Traim in Romania, deci ne intereseaza Romania. Nu ce se intampla in alte tari postacule.
Acum o săptămână a postat o opinie editorială acolo.
Deși el nu a plecat.
https://www.paginademedia.ro/2021/02/netflix-amazon-prime-incasari-uriase-in-2020/
"În România cei mai mulţi oameni s-au abonat la Netflix - aproximativ 40%. Urmează în top Voyo (38%) şi Amazon Prime (13%). Datele complete pentru statele U.E, AICI. În total, peste 1 milion de români sunt abonaţi la serviciile video-on-demand."
Exact ca patronul tau de la Antenuta Zero postacule. El cum a facut averea ?
echipa fostului director executiv cme care avea în responsabilitate și România și-a făcut treaba până în 2018 Jos pălăria dar după 2018 au fost complet depășiți și de standardele companiei mama dar și de standardele publicului de aici și al brandului din mână