Skip to main content

Bobby Păunescu pierde definitiv în faţa lui Dan Andronic în războiul pe acţiunile de la EVZ şi Capital

 
Bobby Păunescu pierde definitiv în faţa lui Dan Andronic în războiul pe acţiunile de la EVZ şi Capital

Curtea de Apel Bucureşti a clasificat apelul lui Bobby Păunescu în procesul său intentat lui Dan Andronic ca fiind nefondat. Soluţia este definitivă, conform Romaniatv.net

Publicitate

Dan Andronic rămâne proprietarul de drept al  Editurii EVZ şi Capital  şi a publicaţiilor sale. De altfel, Bobby Păunescu pierduse şi la fond. Astfel se încheie încercarea acestuia de a suspenda, prin ordonanţă preşedenţială, efectele contractului prin care chiar el a cedat controlul Editurii EVZ şi Capital (EEC) jurnalistului, arată sursa citată.

Păunescu a solicitat, pe calea ordonanţei preşedinţiale, în contradictoriu cu Dan Cătălin Andronic, SC Editura Evenimentul şi Capital SRL şi cu Oficiul Registrul Comerţului (ORC) de pe lângă Tribunalul Bucureşti suspendarea efectelor Contractului de vânzare-cumpărare din data de 15.11.2011. Contract prin care Andronic a preluat controlul EEC.

Păunescu a mai cerut şi suspendarea dreptului de vot al lui Dan Andronic în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor societăţii societăţii de presă. Dan Andronic deţine 90 % din părţile sociale ale Editurii Evenimentul şi Capital SRL, subiectul cererii fiind asupra a 13 părţi sociale ce reprezintă 65% din capitalul social.

În apel s-a mai cerut şi obligarea EEC la înregistrarea în registrul asociaţilor a lui Bobby Păunescu în calitate de asociat şi proprietar celor 13 părţi sociale (deţinute în fapt de Andronic) şi la înregistrarea calităţii lui Păunescu ca asociat al societăţii şi proprietar al celor 13 părţi sociale, deşi acesta a menţionat public, în mai multe rânduri, în cei aproximativ 12 ani scurşi de la finalizarea tranzacţiei, că a vândut părţile sale sociale şi mai deţine doar 5% din capitalul social.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus