Skip to main content

Publicitarul Bogdan Costin, director de creaţie Saatchi & Saatchi, a murit la 49 de ani

 
Publicitarul Bogdan Costin, director de creaţie Saatchi & Saatchi, a murit la 49 de ani

Omul de publicitate şi scriitorul Bogdan Costin a murit la doar 49 de ani. Anunţul a fost făcut de agenţia Saatchi & Saatchi, unde el era director de creaţie. 

Publicitate

„Atunci când creatorul îşi ia o parte din el înapoi. Cu tristeţe anunţăm că Bogdan Costin, colegul şi prietenul nostru, a plecat dintre noi ieri seară după ce a suferit un infarct miocardic.

Suntem mândri că l-am cunoscut şi că l-am avut alături. A plecat dintre noi, dar a lăsat în urmă atâtea cunoştinţe, atâtea sfaturi, atâtea momente în care ştia cum să ne liniştească în toată marea de agitaţie. Mulţumim, Bogdan”, au scris colegii lui Bogdan într-un mesaj. 

Bogan Costin are peste 20 de ani de experienţă în cele mai cunoscute agenţii de publicitate din România. A început ca copywriter în 1999 la Vitrina Advertising. A trecut apoi pe la D'Arcy, Graffiti BBDO, Leo Burnett, 23 Communication Ideas, Tempo Advertising, Geometry Global şi Saatchi&Saatchi.  

A debutat în literatură în 2013, cu romanul Cum să faci primul milion. În 2016, a lansat cel de-al doilea roman, Sfîrşitul a fost aproape, inspirat de isteria creată în jurul datei de 21.12.2012, „probabul cel mai faimos sfârşit al lumii din istoria omenirii”. 

A fost în spatele unor campanii de publciitate premiate la Effie, ADC Awards, Golden Drum şi alte festivaşuri internaţionale. 

În 2013, a primit distincţia de copywriterul anului. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus