Skip to main content

VIDEO. Cum au rămas Banciu şi Mironică fără emisiune, din cauza lui Becali. A fost "o deratizare".

 
VIDEO. Cum au rămas Banciu şi Mironică fără emisiune, din cauza lui Becali. A fost "o deratizare".

VIDEO. Jurnalistul Radu Banciu, care s-a alăturat recent proiectului IAMsport, a dezvăluit într-un interviu pentru Costin Ştucan (de la IAMsport), cum el şi Mihai Mironică au rămas fără emisiunea-pamflet pe care o făceau la Sport.ro.

Publicitate

Se întâmpla în 2010, când cei doi jurnalişti au pornit „Pe bune”, o emisiune-pamflet. Doar şase luni a rezistat producţia pe post.

„Titlul îl dăduse Costi (Costi Moncanu - n.r). Era un titlu de tip Pro TV. Era emisiunea lui Mironică, el era şeful acolo, el o producea, el o gândea, eu eram pe lângă el.

Nu am fost niciodată foarte confortabil în emisiunea aia, pentru că Mironică avea şi el personalitatea lui, era bun în chestia aia, nu aveai ce să comentezi. Şi el era tot aşa, în momentul în care ajungea să comenteze sau să fie expus, atunci devenea antipatic şi nu mai era interesant. Dar ca jurnalist intrinsec era foarte bun”, a povestit Radu Banciu, la podcastul lui Costin Ştucan. 

Formatul era unul relaxat, Mihai Mironică era gazda, care stătea în spatele unei tejghele, ca la bar, iar Banciu era invitatul permanent. La fiecare ediţie, emisiunea avea un nou invitat. 

Emisiunea n-a rezistat mult în grila de programe. Doar şase luni, după care emisiunea a fost oprită la cererea lui Gigi Becali, patronul echipei Steaua, la momentul respectiv.  

Radu Banciu:

„Emisiunea a fost scurtă. Eu eram la Paris cu fiica mea, ţin minte şi acum, într-un magazin, şi m-a sunat Mironică în ianuarie.

„Se deratizează”, mi-a zis. Aia însemna că, de fapt, Gigi dăduse un telefon sus acolo, la Pro.

Am aflat noi ulterior, mi-a povestit Felix, mi-a zis aşa: domne, Gigi a zis că ne dă meciurile amicale ale Stelei, era turneu prin Austia, dar cu o condiţie, ca această emisiune să nu mai existe. Şi el ceruse conducerii Pro să ne dea afară, ceea ce, sigur, ăia nu au făcut, că nu erau oameni de nivelul ăsta, nici Mocanu, nici Drăghici.

Au fost corecţi cu noi, nu ne-au tăiat din leafă şi ne-au dat alte emisiuni. Dar emisiunea aia s-a oprit la „deratizare”.”, a povestit Radu Banciu. 

Cum arăta emisiunea Pe bune

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus