Skip to main content

Răzvan Chiruţă a demisionat de la conducerea editorială a PRESShub. „Vine un moment când trebuie să te opreşti dintr-un proiect”

 
Răzvan Chiruţă a demisionat de la conducerea editorială a PRESShub. „Vine un moment când trebuie să te opreşti dintr-un proiect”

Demisie la PRESShub. Jurnalistului Răzvan Chiruţă demisionează din funcţia de redactor-şef al platformei PRESShub, publicaţia online deţinută de ONG-ul Freedom House.

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, jurnalistul a confirmat plecarea şi a subliniat că intenţioneză să rămână în presă. 

„Vine un moment când trebuie să te opreşti dintr-un proiect, pentru că ai ajuns într-un punct în care nu-l mai poţi sprijini. PRESShub a crescut mult în ultimii doi şi jumătate, de când am venit eu aici, şi cred că rămâne un proiect cu mare potenţial de creştere.

S-au întâmplat multe lucruri bune, echipa este minunată. Dar am făcut şi greşeli, inevitabil, puteam lua decizii mai bune, puteam creşte mai mult.

Totuşi, mă bucur că în acest peisaj sumbru al presei româneşti, PRESShub a rămas fidel misiunii sale, jurnalismul corect, făcut pentru public. Toate sursele noastre de finanţare sunt transparente, am arătat întotdeauna de unde provin banii şi cum i-am folosit”, a declarat Chiruţă pentru Paginademedia.ro.

Jurnalistul a ţinut să sublinieze că în cei doi ani cât a condus platforma de ştiri a refuzat „banii de la industriile care trăiesc din dependenţele semenilor noştri, precum industria pariurilor sau a tutunului.

Am rămas una dintre puţinele publicaţii care monitorizează şi scrie constant despre derapajele din justiţie, ne-am făcut un scop din combaterea dezinformării şi minciunilor, suntem critici cu puterea şi cu abuzurile sale.”

Răzvan Chiruţă va continua tot în presă după plecarea de la PRESShub:

„Voi rămâne tot în presă şi voi rămâne fidel principiului pe care mi l-am autoimpus, de a lucra doar cu publicaţii care îşi respectă cititorii şi care au finanţări la vedere.” 

Carte de vizită

Răzvan Chiruţă are mai bine de 25 de ani de experienţă în presă. A pornit ca reporter la Radio Iaşi, iar mai apoi a fost corespondent local al cotidianului Eveneimentul zilei. Cea mai mare parte a carierei sale a petrecut-o la ziarul România liberă, din 2006 până în 2017, unde a avut diferite funcţii, de la reporter la redactor-şef. 

În 2018, a devenit redactor-şef la Newsweek, revistă nou-lansată în România, cu jurnalistul Sabin Orcan director. 

Din 2022, Răzvan Chiruţă a lăsat Newsweek pentru a se alătura PressHub, un proiect Freedom House care centralizează informaţii de la ziarişti la nivel local. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus