Skip to main content

Jurnalistul Răzvan Chiruţă, fostul redactor-şef PRESShub, se alătură unui proiect de presă independent „cu o finanţare transparentă”

 
Jurnalistul Răzvan Chiruţă, fostul redactor-şef PRESShub, se alătură unui proiect de presă independent „cu o finanţare transparentă”

Din presă...tot în presă. Jurnalistul Răzvan Chiruţă, până recent redactor-şef al publicaţiei PRESShub, trece din această săptămână la o nouă publicaţie. Chiruţă este redactor-şef adjunct al Buletin de Bucureşti, publicaţie locală a cărei notorietate a crescut în contextul investigaţiei despre „azilele groazei”, realizată în colaborare cu Centrul de Investigaţii Media. Dezvăluirile au dus, pe lângă la deschiderea unor dosare penale, şi la demisia Ministrului Familiei de atunci, Gabriela Firea şi a Ministrului Muncii, Marius Budăi.

Publicitate

Răzvan Chiruţă se alătură Buletin de Bucureşti, după ce în ultimii doi ani a condus PRESShub, un proiect Freedom House. Jurnalistul a părăsit publicaţia în urmă cu două săptămâni şi încă de atunci declara pentru Paginademediar.ro că intenţionează să rămână în presă. 

Contacta de Paginademedia.ro, Răzvan Chiruţă a confirmat că a acceptat rolul de redactor-şef adjunct la Buletin de Bucureşti. 

„M-am alăturat echipei Buletin de Bucureşti pentru că reprezintă un proiect încă în dezvoltare, cu o finanţare transparentă (este deţinută de Asociaţia Funky Citizens), cu o echipă de jurnalişti tineri, care cred încă în genuri jurnalistice care tind să dispară din presa românească, precum investigaţia sau reportajul.

Buletin de Bucureşti este un observator atent al administraţiilor publice din Capitală şi din judeţul Ilfov, fără să ţină cont de culoarea lor politică şi fără interese ascunse.

Iar potenţialul său de dezvoltare este mare, în condiţiile în care publicul potenţial este de peste 3 milioane de locuitori, ce locuiesc într-o zonă metropolitană cu numeroase probleme”, a declarat Chiruţă pentru Paginademedia.ro. 

El a mai adăugat că deşi în Bucureşti există un număr consistent de publicaţii, televiziuni şi radiouri, „majoritatea nu urmăresc cu atenţie ceea ce se întâmplă cu adevărat în administraţia publică din Capitală şi judeţul Ilfov”.

„Faptul că primăriile nu mai sunt monitorizate de jurnalişti „la detaliu” le lasă politicienilor libertatea de a face abuzuri şi de a forţa legea, fără să se mai teamă de reacţia cetăţenilor (că de justiţie nu se mai teme nimeni), din moment ce aceştia nu mai sunt bine informaţi”, a continuat jrunalistul. 

Carte de vizită

Răzvan Chiruţă are mai bine de 25 de ani de experienţă în presă. A pornit ca reporter la Radio Iaşi, iar mai apoi a fost corespondent local al cotidianului Eveneimentul zilei. Cea mai mare parte a carierei sale a petrecut-o la ziarul România liberă, din 2006 până în 2017, unde a avut diferite funcţii, de la reporter la redactor-şef.

În 2018, a devenit redactor-şef la Newsweek, revistă nou-lansată în România, cu jurnalistul Sabin Orcan director.

Din 2022, Răzvan Chiruţă a lăsat Newsweek pentru a se alătura PressHub, un proiect Freedom House care centralizează informaţii de la ziarişti la nivel local. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus