Skip to main content

Realitatea Plus, obligată la plata unor daune morale pentru că a dus un război mediatic contra unui om de afaceri

 
Realitatea Plus, obligată la plata unor daune morale pentru că a dus un război mediatic contra unui om de afaceri

Războiul Realitatea Plus - Romprest s-a lăsat cu un proces pierdut de televiziunea de ştiri controlată de familia lui Maricel Păcuraru.

Publicitate

Este vorba despre un proces deschis de Mihai Andrei Dracea, care deţine 44% din acţiunile operatorului de salubritate Romprest.

Geopol International, firma care a operat Realitatea Plus până în vara anului 2023, ar trebui să-i plătească omului de afaceri 5.000 de euro, potrivit portalului JustNews.ro. El primise, în primă instanţă, 100.000 de euro daune morale, însă acestea au fost reduse la 5.000 de euro de Curtea de Apel şi menţinute de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia este defintivă. 

Geopol International este în insolvenţă din toamna lui 2023. 

În mai 2020, televiziunea Realitatea Plus şi site-ul Realitatea.net au derulat o campanie media extrem de agresivă la adresa omului de afaceri Dracea Andrei Mihai, care deţine aproape 44% din acţiunile operatorului de salubritate Romprest, potrivit sursei citate. 

Libertatea, sub semnatura jurnaliştilor Iulia Marin şi Cătălin Tolontan, a scris atunci că atacurile au avut legătură cu încercarea lui Maricel Păcuraru, partenerul lui Cozmin Guşă, de a prelua frâiele gigantului Romprest S.A. Conducerea executivă a Romprest, bazându-se şi pe acţiunile deţinute de omul de afaceri Andrei Mihai Dracea, îl sprijină însă pe acesta şi i se opune lui Maricel Păcuraru.

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus