Skip to main content

Ce mai reclamă românii la CNA. „Emite un ţiuit de îţi rupe capul!” Un spot pentru un supliment alimentar, zeci de reclamaţii din cauza unui sunet

 
Ce mai reclamă românii la CNA. „Emite un ţiuit de îţi rupe capul!” Un spot pentru un supliment alimentar, zeci de reclamaţii din cauza unui sunet

Un spot pentru suplimentul alimentar Lagosa i-a făcut pe români să trimită la CNA zeci de reclamaţii din cauza unui...sunet. 

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat în şedinţa de marţi reclama în cauză după ce a primit 26 de plângeri de la cetăţeni, toţi având aceeaşi problemă: sunetul de început al spotului. 

Este vorba despre o reclamă la suplimentul alimentar Lagosa. Clipul începe cu un sunet ascuţit, precum cel scos de fluierele cu ultrasunet folosite pentru a îndepărat animalele.

„E prea linişte? Ficatul e tăcut, până când e prea târziu. Dar poţi avea grijă de stilul tău de viaţă. Lagosa îţi este aliat”, spune textul reclamei. 

Iată doar câteva dintre reclamaţii:

  • „Reclama Lagosa…acel medicament pentru ficat…EMITE UN ŢIUIT DE ITI RUPE CAPUL!!! VOI NU URMARITI CU SONOR PROGRAMELE!!!!! ,lasati acea reclama sa ruleze in continuare ,ca sa va inebuneasca de cap parinţii si bunicii ! Acea reclama este nociva si da dureri de cap! Va rog din suflet sa o ascultati!”
     
  • „Va rog sa luati masuri si sa scoateti reclama la Lagosa de pe posturile TV In reclama sunt emise ultrasunete foarte deranjante pt oamenii ce le percep - mie imi da o senzatie tare neplacuta inca un minut dupa ce o aud, dar si pentru animalele de companie este deranjanta. Daca din intamplare TV-ul este pornit, la auzul acestei reclame cainii si pisicile devin foarte agitate si greu de controlat”, spune una dintre reclamaţii. 
     
  • „Aceasta reclama trebuie scoasa de pe toate posturile! Ascultati aceasta reclama si sigur veti avea dureri de cap”, spune un alt reclamant. 
     
  • O altă plângere spune: „Va rog din suflet, faceti un exercitiu si incercati sa ascultati de 2 ori reclama de la Lagosa. Medicament. Au introdus la inceputul reclamei, pt a atrage atentia, un sunet intens, pe o anumita frecventa, practic un tiuit asurzitor. Cum este posibila si admisa o asemenea chestie?!

Am crezut ca numai mie imi face rau….. practic imi astup urechile la propriu cu maineile cand incepe acea frecventa cu tiuit intens. Am observat ca si persoanele din jurul meu patesc aceeasi chestie. Este inadmisibil. Incercati va rog sa vizionati aceasta reclama facuta la capsulele Lagosa. O consider atac la persoana si sanatatea populatiei. Chiar asa de disperati au ajuns?!”
 

  • „Conţinut: Fac această reclamaţie prin raportare la postul PROTV, căci în ultima lună numai pe acesta a stat deschis televizorul prin prisma Campionatului European de Fotbal. De mai multe ori pe zi, în timpul dedicat publicităţii, este difuzată o reclamă la un medicament Lagosa, al cătrei conţinut audio depăşeşte orice limită.

Este reprodus un ţiuit îngrozitor timp de câteva secunde bune, care este deranjant atât pentru oameni, dar mai ales pentru animalele din casă. De fiecare dată când apare această reclamă pe acest canal, trebuie să alerg repede de pe unde sunt în casă şi să iau telecomanda şi să schimb canalul. Provoacă anxietate!!! Vă rog să luaţi măsuri în acest sens. Mulţumesc!”

După vizionarea spoturilor în cauză, CNA a considerat că nu sunt încălcări. 

Mircea Toma: „Sunt deranjaţi nişte oameni aşa cum au fost alţii deranjaţi de reclama la Jumbo, Jumbo, Jumbo! E deranjant, dar asta nu este o contraindicaţie legală.”

CNA a considerat că nu sunt încălcări în ce priveşte spotul în cauză şi a considerat că nu este în măsură a avea efecte negative asupra consumatorilor.

Spotul a fost analizat şi de comitetul RAC. Consiliul Român al Publicităţii, care a considerat că nu sunt încălcări

Prezentăm clipul video în continuare: 

Spot obţinut cu sprijinul companiei de monitorizare Media Trust

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus