Skip to main content

Aţi văzut reclamele pentru avioanele F-35? Ce agenţie din România s-a ocupat de campanie şi cum a ajuns să lucreze pentru gigantul american?

 
Aţi văzut reclamele pentru avioanele F-35? Ce agenţie din România s-a ocupat de campanie şi cum a ajuns să lucreze pentru gigantul american?

Cel mai performant avion de luptă - F 35 - îşi face reclamă în ...Bucureşti. "F-35: Construit pentru România", spune panoul amplasat chiar în faţa Palatului Parlamentului din Bucureşti. Cine s-a ocupat de această reclamă?

Publicitate

Dincolo de slogan "Construit pentru România", panoul conţine numele producătorului modelului F- 35 Lightning II - Lockheed Martin, dar şi celelalte companii care asigură construcţia avionului de luptă - Northrop Grumman (companie care lucrează cu Pentagonul), BAE Systems şi Pratt & Whitney (furnizorii motoarelor). În plus, cei interesaţi de avion se pot informa de pe site-ul producătorului, f35.com. 

Cine a făcut reclama?

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, agenţia care s-a ocupat de acest contract de publicitate este Universal McCann (parte a McCann Erickson România). Am încercat să aflăm mai mult detalii despre această reclamă:

- Ce presupune campania pentru Lockheed?
- Care a fost brieful clientului?
- De ce acest mesaj? Ce îşi propune?
- Cum a pornit campania? A cerut Lockheed pur si simplu? Cum au legatura cu McCann?

Oficialii McCann au confirmat pentru Paginademedia.ro că s-au ocupat de campanie. Ei au precizat că Lockheed Martin este client al reţelei Universal McCann la nivel internaţional.

"Lucrăm la nivel global cu Lockheed Martin pentru susţinerea priorităţilor lor de business. Detaliile aferente campaniei sunt confidentiale", a fost răspunsul celor de la McCann, fără a da alte detalii.

Reclama vine în contextul în care România urmează să cumpere mai multe avioane F-35. Departamentul de Stat al SUA a aprobat potenţiala vânzare a aeronavelor F-35 către România, un acord estimat la 7,2 miliarde de dolari, după cum a scris HotNews la mijlocul lunii septembrie.  a anunţat vineri Pentagonul într-un comunicat. Pe lângă cele 32 de avioane F-35 contractul cu SUA vizează şi 33 de motoare de la RTX Pratt & Whitney, notează sursa citată.

România a decis încă din 2022 că va achiziţiona avioane F-35. Hotărârea a fost luată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării - CSAT, iar Parlamentul a aprobat programul. 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus