Piaţa publicaţiilor glossy pentru femei mai pierde un titlu. Revista Glamour România dispare din România. Anunţul a fost făcut chiar de echipa publicaţiei pe pagina de Instagram.
„Nu am fi vrut să scriem vreodată aceste rânduri, dar a venit momentul să ne luăm rămas-bun – după 18 ani pe piaţă şi şase ani ca revistă independentă, GLAMOUR România îşi încheie activitatea. Rămânem recunoscătoare pentru fiecare poveste construită împreună cu pasiune şi pentru toată susţinerea voastră din aceşti ani”, au anunţat jurnaliştii.
Anunţul continuă cu un mesaj al Dianei Tofan, redactor-şef şi publisher al revistei. „M-am tot gândit zilele acestea la toată aventura care a fost GLAMOUR şi ce a adus bun în viaţa mea; am fost atât de norocoasă că am avut mereu alături oameni nu doar deştepţi şi talentaţi, dar mai ales buni şi generoşi”, scrie jurnalista.
„În aceşti şase ani, am transformat GLAMOUR într-o revistă indie, cu oameni în ale căror poveşti ne regăseam sau ne inspirau în primul rând pe noi. Am scris în aceşti şase ani despre feminism, antreprenoriat, sustenabilitate, poveşti din zona culturală şi interviuri cu vocile puternice din comunitatea LGBTQIA+” mai adaugă Diana Tofan.
Publicaţia Glamour era de aproape 20 de ani în România şi a fost editată de toate marile trusturi de presă. Titlul a fost adus în România înainte de 2010 de grupul editorial Liberis Publication.
În anul 2012, titlul a trecut la Mediafax Group deţinut de Adrian Sârbu.
La Mediafax, revista a cunoscut şi momentul de vârf: în 2012, Glamour era cel mai vândut lunar pentru femei dintre titlurile auditate de BRAT: vindea 18.000 de exemplare. Datele, aici.
Doi ani mai târziu, în noiembrie 2014, titlul a fost preluat (împreună cu toată echipa) de un alt mare grup de presă, Ringier România.
În anul 2018, şi Ringier a decis să renunţe la titlul pentru femei. Astfel că licenţa a fost preluată mai departe de o companie de digital
Mesajul integral, în continuare:
„Nu am fi vrut să scriem vreodată aceste rânduri, dar a venit momentul să ne luăm rămas-bun – după 18 ani pe piaţă şi şase ani ca revistă independentă, GLAMOUR România îşi încheie activitatea. Rămânem recunoscătoare pentru fiecare poveste construită împreună cu pasiune şi pentru toată susţinerea voastră din aceşti ani. Încheiem cu un mesaj de la Diana Tofan, redactor-şef şi publisher GLAMOUR România.
„Nu am fi vrut să scriem vreodată aceste rânduri, dar a venit momentul să ne luăm rămas-bun – după 18 ani pe piaţă şi şase ani ca revistă independentă, GLAMOUR România îşi încheie activitatea. Rămânem recunoscătoare pentru fiecare poveste construită împreună cu pasiune şi pentru toată susţinerea voastră din aceşti ani.
M-am tot gândit zilele acestea la toată aventura care a fost GLAMOUR şi ce a adus bun în viaţa mea; am fost atât de norocoasă că am avut mereu alături oameni nu doar deştepţi şi talentaţi, dar mai ales buni şi generoşi. Ei au fost energia care a ţinut GLAMOUR pe piaţă mai bine de 18 ani. Au fost sursă de inspiraţie, dar şi suport moral atunci când lucrurile nu erau deloc roz.
Alături de ei, săptămânile de dinainte de predare, cu nopţi petrecute în redacţie, în ciuda epuizării, nu au fost o corvoadă. Amintirile şedinţelor de copertă, în care ne adunam ca să găsim titlurile care să facă următoarea ediţie interesantă pentru cititorii care aveau de ales dintr-o multitudine de alte titluri la chioşcurile de ziare, îmi sunt printre cele mai dragi.
S-au împlinit şase ani de când am decis să preiau licenţa revistei după ce ultimul trust de presă în care am fost anunţase deja că închide GLAMOUR – cu inima mică, pentru că eram decisă să reuşesc acolo unde trei trusturi mari eşuaseră. Dar şi cu superîncăpăţânare, cum am zis de atâtea ori, nu doar să nu las revista să moară, ci să o transform într-un titlu relevant pentru cititoare. Şi cred că împreună am reuşit asta.
În aceşti şase ani, am transformat GLAMOUR într-o revistă indie, cu oameni în ale căror poveşti ne regăseam sau ne inspirau în primul rând pe noi. Am scris în aceşti şase ani despre feminism, antreprenoriat, sustenabilitate, poveşti din zona culturală şi interviuri cu vocile puternice din comunitatea LGBTQIA+.
GLAMOUR a fost prima revistă din România tipărită pe hârtie certificată, chiar dacă asta a dublat costurile de tipar – am considerat că nu poţi să scrii despre sustenabilitate şi să nu încerci să schimbi la rândul tău ceva în procesul de producţie.
Au fost atâtea evenimente pe care le-am organizat în toţi aceşti ani şi în care ne-am bucurat să ne întâlnim cu cele care citeau GLAMOUR. De la cele două ediţii ale conferinţei de sustenabilitate slow., organizate online, în plină pandemie, la Preloved, pop-up eventul cu shopping vintage, dar mai ales cu oameni cool cu care m-am bucurat de fiecare dată să mă revăd. Şi, nu în ultimul rând, By Women, proiectul care mi-a fost cel mai drag, nu doar pentru că a fost ultimul pe care l-am organizat sub umbrela GLAMOUR, ci pentru că a fost cu şi despre o comunitate minunată de femei antreprenor. Le admir enorm energia şi determinarea şi le ţin pumnii şi de acum înainte.
Le sunt recunoscătoare colegelor mele, Irina, Amalia, Cristina, Ioana şi până de curând, Mirela, nu doar pentru toate articolele, proiectele, evenimentele pe care le-am făcut şi ping pong-ul de idei din zoomurile săptămânale, cât şi pentru că am navigat împreună această ultimă perioadă la GLAMOUR.
Le mulţumesc tare mult şi tuturor colaboratorilor noştri care au fost mereu parte din familia noastră extinsă.
GLAMOUR nu ar fi rezistat atât de mult pe piaţă fără toate proiectele comerciale pe care le-am făcut împreună cu partenerii noştri. Le mulţumesc că ne-au susţinut în toţi aceşti ani.
În final şi, cel mai important, îţi mulţumesc ţie că ne-ai citit în toţi aceşti ani, în print, online, social media şi în newsletter, că ne-am văzut şi am povestit la evenimente. Ne-a făcut tare bine feedbackul tău, să ne spui că îţi place ce facem la GLAMOUR şi, că rândurile noastre ţi-au adus inspiraţie şi bucurie.”
— Diana Tofan
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro