Skip to main content

TRANZACŢIE. Revistele Cariere şi HR Manager, preluate de o companie de dezvoltare profesională. Ce valoare are tranzacţia

 
TRANZACŢIE. Revistele Cariere şi HR Manager, preluate de o companie de dezvoltare profesională. Ce valoare are tranzacţia

Publicaţiile Cariere şi HR Manager au fost vândute către grupul Ascendis, companie de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării profesionale din România, în urma unei tranzacţii în valoare de 300.000 de euro, anunţă compania.

Publicitate

Cele două publicaţii au o istorie de 22 de ani pe piaţa locală, iar primele ediţii au apărut în martie 2003. Revista Cariere are o apariţie bimestrială, iar HR Manager, trimestrială.

Publicaţiile au circa 2.000 de abonaţi la nivel naţional şi un număr de 120.000 de cititori / lună (https://revistacariere.ro/), respectiv 12.500 de cititori/ lună (https://hrmanageronline.ro/). Sub umbrela Cariere şi HR Manager sunt organizate anual 10 evenimente şi este publicat un supliment dedicat programelor de educaţie managerială de tip MBA. Echipa actuală este formată din 14 angajaţi şi colaboratori.

Fondatoarea Cătălina Sefer şi Directorul General Monica Neumorni au coordonat până în prezent activitatea grupului, transformat de-a lungul anilor într-o platformă de comunicare integrată, cu ediţii print, ediţii digitale, website-uri (https://revistacariere.ro/ şi https://hrmanageronline.ro/), social media şi evenimente destinate liderilor din România.

Cătălina Sefer şi Monica Neumorni vor rămâne alături de echipa Ascendis. Din noua echipă de management a publicaţiilor vor face parte: Adelina Mihai, consultant Ascendis, care anterior a fost timp de 14 ani jurnalist la Ziarul Financiar, şi Ionuţ Tarcea, coordonatorul diviziei de inovaţie X by Ascendis.

Cati Lupaşcu, redactor-şef al Revistei Cariere din 2020, va coordona, în continuare, activitatea editorială a celor două publicaţii.

PLANURI. Pe termen scurt, planurile Ascendis includ extinderea distribuţiei revistelor şi în marile oraşe din ţară, precum şi în Republica Moldova. Pe termen mediu, obiectivele vizează creşterea frecvenţei apariţiilor celor două publicaţii şi crearea de noi formate de conţinut care să vină în întâmpinarea nevoilor de comunicare externă şi internă din companiile şi din instituţiile din sectorul public din România, anunţă compania într-un comunicat.

Achiziţia revistelor Cariere şi HR Manager a fost realizată prin intermediul Asociaţiei Ascendis, organizaţie înfiinţată în 2016 cu scopul de a sprijini educaţia din România, iar profiturile generate de activitatea celor două publicaţii vor finanţa programele asociaţiei. Până în prezent, Asociaţia Ascendis a organizat cursuri pentru mai bine de 5.600 de elevi şi studenţi şi peste 2.000 de profesori, mai anunţă compania.

Grupul Ascendis, fondat în 1997, este format din companiile Ascendis Consulting (training, team building şi evenimente corporate, consultanţă, servicii de evaluare, coaching, studii de piaţă), Code of Talent (platformă de învăţare digitală realizată în parteneriat cu compania Co-Factor), Ascendis Moldova, Ascendis Ucraina şi Asociaţia Ascendis.  Ascendis a încheiat anul 2023 cu afaceri de aproximativ 11 milioane de euro.

Ce spun reprezentanţii celor două companii despre tranzacţie: 

Andrei Goşu, Managing Partner al Grupului Ascendis: 

„Ascendis este susţinător al revistelor CARIERE şi HR Manager de mai bine de 17 ani. Rolul celor două publicaţii în domeniul în care activăm este esenţial. Ne propunem ca, alături de echipa actuală, să continuăm misiunea de informare şi de împărtăşire a bunelor practici de leadership pe care şi-au asumat-o încă de la înfiinţare şi să investim în crearea celei mai mari platforme de comunicare pentru comunitatea de HR din România, Republica Moldova şi diaspora.”

Monica Neumorni, Director General al Revistei CARIERE şi HR Manager:

„În mai bine de două decenii de activitate, CARIERE şi-a consolidat poziţia de brand apreciat de comunitatea de leadership din România, respectat pentru consecvenţa şi calitatea conţinutului editorial. Însă a sosit momentul ca acest brand să treacă la următorul nivel, iar acest lucru devine posibil prin experienţa şi reputaţia consultanţilor Ascendis, cei mai mari susţinători ai activităţii noastre din ultimul deceniu”

Cătălina Sefer, fondatoarea Revistei CARIERE

„Am construit de la zero o revistă de nişă, unică la vremea respectivă, şi ne-am bucurat de privilegiul de a crea în jurul ei o comunitate de lideri, manageri, specialişti şi consultanţi. Toţi managerii din România au avut pe birou, ori au auzit măcar o dată despre Revista CARIERE. Apoi am mai adăugat în portofoliu încă o revistă, cele două site-uri şi foarte multe evenimente. Am crescut împreună, noi, echipa, cititorii şi contributorii noştri.

Am învăţat unii de la alţii, timp de 22 de ani. Am avut ca unic scop educaţia şi dezvoltarea profesională şi personală a celor dornici să crească, scop pe care l-am atins prin bunăvoinţa contributorilor de a împărtăşi din ştiinţa şi cunoaşterea lor în paginile revistelor noastre. E timpul să ne uităm către generaţiile mai tinere, să ne asigurăm că pot avea acces la cunoaştere şi educaţie şi că noi, cei trecuţi prin mai multe experienţe, suntem cu un pas în urma lor, oferindu-le suportul nostru în continuare. Credem că Ascendis este cea mai potrivită să ducă misiunea noastră mai departe.”

Cati Lupaşcu, Redactor-şef al revistelor Cariere şi HR Manager

„De peste 20 de ani, Revista CARIERE, singurul jurnal de leadership şi atitudine profesională din România, este o publicaţie far pentru mediul de business autohton, o voce clară şi asumată a liderului autentic şi responsabil, a profesionistului cu valoare incontestabilă.

În calitate de jurnalist, am avut privilegiul de a colabora cu experţii Ascendis şi, de fiecare dată, am simţit că împărtăşim aceleaşi valori, dar şi că, dincolo de munca fiecăruia, urmărim, de fapt, acelaşi obiectiv: să ne însoţim clienţii/partenerii/cititorii în reuşita lor managerială sau antreprenorială. Sunt încântată că, de acum, vom face parte din aceeaşi echipă. În calitate de  redactor-şef, îmi voi păstra responsabilităţile, dar, mai ales, angajamentul faţă de excelenţă. Aştept cu nerăbdare să contribui la această nouă etapă.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus